Η TVS θέλει να αποκτήσει τη Norton!

Άλλος ένας υποψήφιος αγοραστής στη λίστα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/4/2020

Από τη στιγμή που η Norton χρεωκόπησε και βρίσκεται υπό καθεστώς διαχείρισης απ’ την BDO, όλο και περισσότεροι “μνηστήρες” αναδύονται στην επιφάνεια εκδηλώνοντας την επιθυμία τους να αποκτήσουν την αγγλική εταιρεία. Η Norton είναι περιζήτητη για διάφορους λόγους, όμως στην περίπτωση της TVS δεν υπάρχει καθόλου συναίσθημα, σε αντίθεση με τον Steve Murray, πρώην Διευθυντή Marketing και Operations Director της Norton, ο οποίος παραμένει πιστός στην εταιρεία ακόμη και μετά τη χρεοκοπία της. Η ινδική εταιρεία είναι ευρέως γνωστή απ’ τη συνεργασία της με την BMW, καθώς στο εργοστάσιό της TVS παράγονται τα G310R και G310GS και θέλει να αγοράσει την Norton για να ανακάμψουν οι μετοχές της.

Η TVS ασχολείται κατά βάση με τη δημιουργία μικρών και προσιτών μοτοσυκλετών, όμως δεν παύει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και έτσι πριν από δύο χρόνια μας είχε εντυπωσιάσει με το 100% δικό της υβριδικό πρωτότυπο. Όπως καταλαβαίνετε για να φτάσει στο σημείο να εξελίσσει δικές της μοτοσυκλέτες, καταγράφει σημαντικά έσοδα από τις πωλήσεις δίκυκλων για την τροφοδότηση του R&D τμήματός της με τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά κεφάλαια – τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τελευταίο διάστημα η TVS είδε τις μετοχές της να πέφτουν κατά 40% στο χρηματιστήριο του Mumbai και οι άνθρωποί της σκέφτηκαν πως ο καλύτερος τρόπος για να ανακάμψει θα ήταν να αποκτήσει μια premium φίρμα μοτοσυκλετών, η οποία να είναι παγκοσμίως γνωστή και όχι μόνο στις τοπικές αγορές. Με τη Norton να πνίγεται στα χρέη - ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ –  σε συνδυασμό με την πλούσια μοτοσυκλετιστική κουλτούρα που έχει δημιουργήσει γύρω απ’ το όνομά της και την τεράστια Ιστορία της, φαντάζει η ιδανική επιλογή για την TVS. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η TVS εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την απόκτησης της εταιρείας, θέλοντας –ανεπιτυχώς- να παραμείνει ανώνυμη. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Norton είναι μια πολύφερνη νύφη, με τους γαμπρούς να κάνουν ουρά πίσω της. Τώρα το ποιος θα κερδίσει την “καρδιά” της και πόσο “καρποφόρος” μπορεί να είναι ο γάμος, παραμένει άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η TVS έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει έναν "βίο ανθόσπαρτο" που θα ωφελήσει και τους δύο.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες