JAWA - Οι τιμές των Perak και Bobber 42 στην Ελλάδα

Σύγχρονη σχεδίαση και 34 ίπποι στα 334 κυβικά
motomag JAWA – Τα Perak και Bobber 42 στο προσκήνιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Η τσέχικη εταιρεία JAWA φέρνει στο προσκήνιο δύο όμορφα Bobber, τα Perak και Bobber 42 τα οποία αμφότερα εφοδιάζονται με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 334 κ.εκ, απόδοσης 34 ίππων και 3,3 kgm και έρχονται στη χώρα μας μέσω της Euromotors.

Το μεγάλο ατού του Perak είναι η εμφάνιση ειδικότερα όταν το κοιτάς από πίσω. Το ενσωματωμένο πίσω φωτιστικό LED σώμα στο μονόσελο κλέβει την παράσταση ενώ το μονό πίσω αμορτισέρ το οποίο εδράζεται κάτω από την σέλα συμπληρώνει την όμορφη εικόνα του μοντέλου της JAWA. Στον εξοπλισμό του Perak συναντάμε ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω με πλευστές δαγκάνες και ABS, bar end καθρέπτες, με τα όργανα να είναι αναλογικά. Το Perak τιμάται στα 7.775 ευρώ.

JAWA – Τα Perak και Bobber 42 στο προσκήνιο

Το έτερο μοντέλο της JAWA το Bobber 42, βασίζεται στο Perak, έχει τον ίδιο κινητήρα και τις ίδιες επιδόσεις. Εμφανισιακά το μοντέλο αποπνέει μια σύγχρονη εικόνα χάρη στη μονή σέλα η οποία αφήνει σε κοινή θέα το πίσω φτερό, το φαρδύ τιμόνι και το ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ. Στον εξοπλισμό του Bobber 42 περιλαμβάνονται: LED προβολέας, bar end καθρέπτες, στρογγυλό ψηφιακό όργανο ενώ υπάρχει και USB θύρα φόρτισης. Όπως και στο Perak στην πέδηση συναντάμε ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω με πλευστές δαγκάνες και ABS. Η τιμή του Bobber 42 βρίσκεται στα 7.875 ευρώ.

JAWA – Τα Perak και Bobber 42 στο προσκήνιο

Οι μοτοσυκλέτες της JAWA μπορούν να αποκτηθούν με άτοκες δόσεις ή τραπεζική χρηματοδότηση, ενώ λόγω του εορτασμού των 30 ετών της εταιρείας θα υπάρξουν πλούσια δώρα και προσφορές. Περισσότερες πληροφορίες για την JAWA στη Euro Motors (Τερψιχόρης 9, Αθήνα, 11636), στα τηλέφωνα: 2109010789, 2109010358 καθώς και στο www.jawa.euromotors.gr

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες