Κληρώθηκε ο νικητής του "Join Ducati"!

Πήρε για έπαθλο τη μοτοσυκλέτα που ήδη είχε!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/4/2020

Το Σεπτέμβριο του 2019, η Ducati είχε ξεκινήσει μια κλήρωση αυστηρά και μόνο για τους πιστούς της, τους Ducatisti. Όπως γράφαμε και τότε, βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στη κλήρωση ήταν να είσαι ιδιοκτήτης μιας Ducati. Tο κορυφαίο έπαθλο δεν ήταν άλλο από μια Hypermotard 950 στα χρώματα της Hypermotard 950 Concept, που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στο villa d’ Este και είχε δημιουργηθεί απ’ το κέντρο σχεδιασμού του εργοστασίου απ’ τη Μπολόνια, Ducati Centro Stile.

Ο υπερτυχερός και συνάμα άτυχος νικητής της κλήρωσης είναι ο 34χρονος Καλιφορνέζος Jorge Carlos Sagarminaga και λέμε άτυχος διότι είναι ήδη ιδιοκτήτης μιας Hypermotard SP! Το έπαθλο πραγματοποιεί ήδη το υπερπόντιο ταξίδι απ’ το εργοστάσιο της Ducati στην Ιταλία με προορισμό τις Η.Π.Α. για να παραδοθεί στον 34χρονο νικητή. Πέρα απ’ τη Hypermotard, η Ducati είχε και τρεις διπλές προσκλήσεις για τον αγώνα της Jerez με πληρωμένα τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή. Ωστόσο, ο αγώνας έχει ήδη αναβληθεί για αργότερα, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου προγράμματος των MotoGP.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα  γίνει με τα εισιτήρια σε περίπτωση ακύρωσης της Jerez ή εν τέλει ακύρωσης ολόκληρης της σεζόν, αν και η Ducati αναφέρει πως υπάρχουν κανονικά σαν έπαθλα και περιμένει τις νέες ημερομηνίες για να τα παραδώσει. Τέλος, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε πώς λόγω της μεγάλης απήχησης θα επαναλάβει έναν νέο “Join Ducati” διαγωνισμό, οπότε όσοι σκέφτεστε να πουλήσετε τη παλιά σας Ducati σας συνιστούμε να κάνετε λίγη υπομονή ακόμη, καθώς τα έπαθλα είναι αρκετά δελεαστικά.

Ετικέτες

Πρώτη στον κόσμο η Panther Racing του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κέρδισε με τη μοτοσυκλέτα της 32 πανεπιστημιακές ομάδες - Τρεις πρωτιές στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025
Panth Racing AUTh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Η Panther Racing του ΑΠΘ κατέκτησε την 1η θέση στο MotoStudent 2025, μια τεράστια επιτυχία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα που πέτυχε η φοιτητική ομάδα Panther Racing, κατακτώντας το πρώτο βραβείο “Best MotoStudent Team Overall” στον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 15–19 Οκτωβρίου στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας

Ανάμεσα σε 32 πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο, η Panther Racing ξεχώρισε για την τεχνογνωσία, την καινοτομία και το ομαδικό της πνεύμα, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων:

  • 1η θέση - Best MotoStudent Team Overall
  • 1st in MS1 Delivery: Innovation
  • 1st in 5th Milestone: Economical Plan
  • 1st in MS1 6th Milestone: Pitch Presentation
  • 2nd in MS2 Test 3: Acceleration
  • 3rd in MS1
  • 4th in MS2 Test 1: Brake
  • 4th in MS2
Panther Racing

Η ομάδα του ΑΠΘ έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η επιμονή και η ομαδικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε διεθνείς κορυφές.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όραμα και αφοσίωση

Panth Racing

Από το φθινόπωρο του 2023, τα μέλη της Panther Racing εργάζονταν ασταμάτητα για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να εξελίξουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Μέσα από ατελείωτες ώρες στο εργαστήριο, δοκιμές και βελτιώσεις, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανικό επίτευγμα που συνδύασε τεχνολογία, καινοτομία και ομαδική ψυχή.

Κάθε μικρή δυσκολία, κάθε αποτυχία και κάθε νύχτα γεμάτη ιδέες, έγινε κομμάτι ενός μεγάλου ταξιδιού που κορυφώθηκε με τη στιγμή της απονομής.

Τι είναι το MotoStudent

Panther Racing

Ο MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που φέρνει φοιτητές μηχανολογίας και συναφών ειδικοτήτων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου σε ένα μοναδικό περιβάλλον αγωνιστικής μηχανικής.

Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να οδηγήσουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αξιολογούμενες τόσο για το τεχνικό όσο και για το αγωνιστικό τους κομμάτι:

  • MS1 (Design & Engineering Phase): σχεδίαση, καινοτομία, οικονομικό πλάνο και παρουσίαση milestones.
  • MS2 (Racing Phase): επιδόσεις στην πίστα – επιτάχυνση, φρενάρισμα, χρόνος γύρου και συνολική οδηγική συμπεριφορά.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες μηχανολογικής ανάπτυξης και motorsport, καλλιεργώντας την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Περηφάνια για το ΑΠΘ και την Ελλάδα

Panther Racing

Η επιτυχία της Panther Racing αποτελεί μια στιγμή υπερηφάνειας όχι μόνο για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Ελλάδα συνολικά. Η ομάδα απέδειξε ότι η ελληνική φοιτητική μηχανολογία μπορεί να σταθεί ισάξια – και να ξεχωρίσει – ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Με τη διάκριση αυτή, τα μέλη της Panther Racing επιστρέφουν γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και έμπνευση, συνεχίζοντας να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ετικέτες