Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Κορωνοϊός: Διακοπή παραγωγής στην Ducati!

Ενισχύθηκαν τα μέτρα προστασίας

Είκοσι μέρες έχουν περάσει από τότε που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τα κεντρικά της Ducati και τον άνθρωπο που επιβλέπει μεταξύ άλλων και την ελληνική αγορά, ώστε να έχουμε απευθείας ενημέρωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Ιταλικό εργοστάσιο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας με την έκβαση που έχει πάρει η πανδημία.

Τότε οι γραμμές παραγωγής συνέχιζαν κανονικά την λειτουργία τους αλλά είχαν λάβει ισχυρά μέτρα προστασίας. Εκτός από το σκανάρισμα θερμοκρασίας πριν εισέλθουν στο εργοστάσιο, οι μηχανικοί είχαν τροποποιήσει τις θέσεις εργασίας στις γραμμές παραγωγής ώστε να μπορούν να διατηρήσουν ένα μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλο, κατά ελάχιστο.

Επιπρόσθετα τα διαλείμματα στην τεράστια αίθουσα για τα γεύματα γινόντουσαν σταδιακά, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σε διπλανό κτήριο στεγάζεται το ανανεωμένο μουσείο και τα κεντρικά γραφεία. Το μουσείο είχε τότε διεκόψει την λειτουργία του, κάθε ξενάγηση σε αυτό όπως και στα γραφεία και το εργοστάσιο, ακυρώθηκε. Ζητήθηκε επίσης από τα στελέχη που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και σε χώρες που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν αντίστοιχα κρούσματα με την Ιταλία, να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Στα κεντρικά γραφεία της Ducati περιορίστηκαν οι συγκεντρώσεις και οι συνεδριάσεις γινόντουσαν κυρίως με τηλεδιάσκεψη. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τα μέτρα αυτά είχαν αποδώσει και η λειτουργία συνεχιζόταν κανονικά.

Την Δευτέρα, 9 Μαρτίου, όπως έχετε διαβάσει ήδη, η Ducati αποφάσισε να πάρει πιο σκληρά μέτρα. Ακύρωσε την προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα δημοσιογραφική παρουσίαση του Streetfighter V4 στην οποία είμασταν προσκεκλημένοι και θα πραγματοποιούταν στο Ascari, και ελάττωσε την προσέλευση στο εργοστάσιο με το να προγραμματίζει εκ νέου την εργασία στις γραμμές παραγωγής. Αντί για τον ελάχιστο χρόνο ανάμεσα στα τμήματα, η έμφαση τώρα δόθηκε στην τήρηση της μεγαλύτερης απόστασης.

Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζεται η μοτοσυκλέτα την Ιταλία - Τα μέτρα, οι προφυλάξεις και τα δεδομένα

Με όλα αυτά που γίνονται στην Ιταλία όμως, η απόφαση τώρα ήταν να διακοπεί τελείως η λειτουργία του εργοστασίου στο Borgo Panigale. Από σήμερα, 13/3/2020, το εργοστάσιο αδειάζει.

Θα ξεκινήσει εκ νέου σε λίγες ημέρες μετά από εργασίες απολύμανσης για προληπτικούς λόγους και πάντα σε βάρδιες με στόχο την ελάχιστη δυνατή συγκέντρωση ατόμων. Η επιστροφή στο εργοστάσιο θα γίνει με όλα τα μέτρα που προτείνει η Ιταλική κυβέρνηση και σε πλήρη συνεννόηση με τα ισχυρά εργατικά σωματεία της Ιταλίας.

 

 

Tags: