Κορωνοϊός: Διακοπή παραγωγής στην Ducati!

Ενισχύθηκαν τα μέτρα προστασίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/3/2020

Είκοσι μέρες έχουν περάσει από τότε που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τα κεντρικά της Ducati και τον άνθρωπο που επιβλέπει μεταξύ άλλων και την ελληνική αγορά, ώστε να έχουμε απευθείας ενημέρωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Ιταλικό εργοστάσιο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας με την έκβαση που έχει πάρει η πανδημία.

Τότε οι γραμμές παραγωγής συνέχιζαν κανονικά την λειτουργία τους αλλά είχαν λάβει ισχυρά μέτρα προστασίας. Εκτός από το σκανάρισμα θερμοκρασίας πριν εισέλθουν στο εργοστάσιο, οι μηχανικοί είχαν τροποποιήσει τις θέσεις εργασίας στις γραμμές παραγωγής ώστε να μπορούν να διατηρήσουν ένα μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλο, κατά ελάχιστο.

Επιπρόσθετα τα διαλείμματα στην τεράστια αίθουσα για τα γεύματα γινόντουσαν σταδιακά, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σε διπλανό κτήριο στεγάζεται το ανανεωμένο μουσείο και τα κεντρικά γραφεία. Το μουσείο είχε τότε διεκόψει την λειτουργία του, κάθε ξενάγηση σε αυτό όπως και στα γραφεία και το εργοστάσιο, ακυρώθηκε. Ζητήθηκε επίσης από τα στελέχη που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και σε χώρες που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν αντίστοιχα κρούσματα με την Ιταλία, να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Στα κεντρικά γραφεία της Ducati περιορίστηκαν οι συγκεντρώσεις και οι συνεδριάσεις γινόντουσαν κυρίως με τηλεδιάσκεψη. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τα μέτρα αυτά είχαν αποδώσει και η λειτουργία συνεχιζόταν κανονικά.

Την Δευτέρα, 9 Μαρτίου, όπως έχετε διαβάσει ήδη, η Ducati αποφάσισε να πάρει πιο σκληρά μέτρα. Ακύρωσε την προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα δημοσιογραφική παρουσίαση του Streetfighter V4 στην οποία είμασταν προσκεκλημένοι και θα πραγματοποιούταν στο Ascari, και ελάττωσε την προσέλευση στο εργοστάσιο με το να προγραμματίζει εκ νέου την εργασία στις γραμμές παραγωγής. Αντί για τον ελάχιστο χρόνο ανάμεσα στα τμήματα, η έμφαση τώρα δόθηκε στην τήρηση της μεγαλύτερης απόστασης.

Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζεται η μοτοσυκλέτα την Ιταλία - Τα μέτρα, οι προφυλάξεις και τα δεδομένα

Με όλα αυτά που γίνονται στην Ιταλία όμως, η απόφαση τώρα ήταν να διακοπεί τελείως η λειτουργία του εργοστασίου στο Borgo Panigale. Από σήμερα, 13/3/2020, το εργοστάσιο αδειάζει.

Θα ξεκινήσει εκ νέου σε λίγες ημέρες μετά από εργασίες απολύμανσης για προληπτικούς λόγους και πάντα σε βάρδιες με στόχο την ελάχιστη δυνατή συγκέντρωση ατόμων. Η επιστροφή στο εργοστάσιο θα γίνει με όλα τα μέτρα που προτείνει η Ιταλική κυβέρνηση και σε πλήρη συνεννόηση με τα ισχυρά εργατικά σωματεία της Ιταλίας.

 

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες