Kove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας! -[VIDEO]

Ο Zhang Xue δεν βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της επιχείρησης
motomagKove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/3/2024

Ο ένας από τους έξι ιδρυτές της Kove, και αυτός με την μεγαλύτερη προβολή, ο Zhang Xue, ανακοίνωσε στα κοινωνικά του δίκτυα ότι από την 1η Μαρτίου και έπειτα παύει από τα καθήκοντα του CEO της εταιρείας, παραμένοντας ωστόσο στο διοικητικό συμβούλιο, ως απλός μέτοχος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η απόφαση αυτή είναι δική του. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτή, όπως μας λέει, είναι το γεγονός ότι διαφέρουν οι αξίες του με αυτές των υπόλοιπων μετόχων και επενδυτών. Συνέχισε λέγοντας, ότι παρά το γεγονός ότι αγαπάει την Kove σαν παιδί του, οφείλει να προσέχει περισσότερο τον εαυτό του και την ζωή του. Σύμφωνα με τον Xue, υπάρχουν πολλά για τα οποία δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του. Επομένως, δεν μπορεί να εξελίξει την Kove με τον τρόπο που αυτός θέλει, με πιο πιο πιθανό σενάριο να είναι η διαφωνία για τον προϋπολογισμό του τμήματος της έρευνας και εξέλιξης.

Στο βίντεο, όπου τον βλέπουμε ευδιάθετο και με ένα… λουλούδι στο αυτί, είναι εμφανές ότι ο τέως πλέον CEO της Kove, θέλει να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα. Κλείνοντας την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο Xue επαινεί τον διάδοχό του, τον οποίο δεν κατονομάζει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “ο διευθυντής είναι ένας πολύ, πολύ καλός άνθρωπος, και τώρα προήχθη σε CEO. Αφήστε τον να ακολουθήσει τη δική του φιλοσοφία στην διαχείριση της εταιρείας, την οποία δεν θεωρώ λάθος, καθώς κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αξίες.”

Δείτε το αναδημοσιευμένο βίντεο στα κινεζικά, στο οποίο ανακοινώνει την παραίτησή του: 

Εδώ στην παρακάτω φωτογραφία ο Zhang Xue παρέα με τον εκδότη του περιοδικού MOTO κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην EICMA, την μεγαλύτερη Έκθεση μοτοσυκλέτας.

kove παραίτηση

 

Έχοντας υπάρξει ένας ενθουσιώδης αναβάτης motocross και enduro, o Zhang μαζί με ακόμα 5 επιχειρηματίες, αποφάσισαν το 2017 να ιδρύσουν την Kove. Στόχος της νέας εταιρείας ήταν η κατασκευή μοτοσυκλετών με πρώτο και βασικό γνώμονα την απόδοση, με τον Zhang να μεταφέρει στην επιχειρηματική του πορεία το πάθος και το όνειρό του για τους αγώνες.

Kove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!

Το 2023, η Kove έκανε το ντεμπούτο της στον δυσκολότερο και πιο απαιτητικό αγώνα του κόσμου, το Rally Dakar, καταφέρνοντας να φέρει και τις τρεις της μοτοσυκλέτες στον τερματισμό. Αυτό από μόνο του αποτελεί έναν εξαιρετικό άθλο για μια εταιρεία, η οποία μάλιστα δεν έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο αγώνα. Είναι απολύτως λογικό, ειδικά όταν κάποιος κατασκευαστής έρχεται για πρώτη φορά στο Dakar, να μην ξέρει τι ακριβώς να περιμένει. Η άμμος, η οποία εκεί είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που εμείς έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας, εισχωρεί παντού μέσα στην μοτοσυκλέτα. Όταν καταφέρει να περάσει την εισαγωγή, όμως, τότε αναπόφευκτα θα φτάσει στα σωθικά του κινητήρα μετατρέποντας το λάδι σε πάστα και το σπάσιμο του κινητήρα να είναι θέμα χρόνου. Το έχουμε δει να συμβαίνει ακόμα και με πολύ μεγαλύτερους, από οικονομικής άποψης, κατασκευαστές, όπως οι Honda και Yamaha, όταν επέστρεψαν στο Dakar με στόχο να ανακόψουν την “πορτοκαλί” κυριαρχία, η οποία επίσης μετρά τα δικά της αντίστοιχα προβλήματα. Δεν υπάρχει κανείς στο Dakar χωρίς μηχανικά προβλήματα και το παρά πάνω παράδειγμα είναι απλά ένας από τους λόγους που στο παρελθόν έχουν υπάρξει ζητήματα, όταν συνολικά είναι πολύ περισσότερες οι αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε μηχανική εγκατάλειψη. Στο παρελθόν έχει επιχειρήσει και άλλη κινεζική εταιρεία να συμμετάσχει στον αγώνα με άλλη μοτοσυκλέτα και περίεργη σύνθεση ομάδας, όμως το όραμα, το πάθος και η όρεξη της Kove για διαρκή εξέλιξη, της χάρισαν τον τίτλο της πιο σοβαρής συμμετοχής από την αχανή ασιατική χώρα.

Kove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!

Προχωρώντας η περσινή χρονιά, πέραν των τριών Κινέζων αναβατών, με τους οποίους συμμετείχε στο Dakar στις αρχές του 2023, στο ρόστερ της προστέθηκαν ακόμα οι Neels Theric και Xavier Flick. Οι δυο τους συμμετείχαν στο Dakar 2024, πλάι στον Mason Klein, ο οποίος είχε την δική του ομάδα, με πλήρη ωστόσο εργοστασιακή υποστήριξη.

Το 2024 αποτέλεσε την δεύτερη χρονιά του πενταετούς πλάνου του Zhang Xue, όπου στόχευε να φέρει μία μοτοσυκλέτα της Kove μέσα στην πρώτη εικοσάδα του Dakar. Οι ατυχίες, όμως, και τα μηχανολογικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αναβάτες, δεν του επέτρεψαν να το καταφέρει, με τον Fang Xiangling να πιστώνεται τον καλύτερο τερματισμό στην 35η θέση της Rally2 κατηγορίας.

Kove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!

Η εμπλοκή της Kove με τους αγώνες, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, συμμετέχοντας σε διάφορα άλλα πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού πρωταθλήματος Superbike (ESBK), όπου κατάφερε να γίνει ο πρώτος κινέζος κατασκευαστής που κέρδισε ευρωπαϊκό αγώνα ταχύτητας. Στην Valencia, πάνω σε 321 RR, ο Jose Luis Perez ανέβηκε και στους δύο αγώνες  στο σκαλί του βάθρου, βρισκόμενος απέναντι σε ιαπωνικές και ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες που μετράνε πολλά περισσότερα χρόνια εμπειρίας, η οποία όπως έχουμε δει παίζει σημαντικό ρόλο στο πεδίο των αγώνων.

Kove – Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!

Ο Zhang Xue υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους CEO, με τον ίδιο να συμμετέχει στο rally HAT Sanremo-Sestiere 2023. Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε την Kove σε ευρωπαϊκό ράλι, ενώ ο Xue ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος της γενιάς του, ο οποίος αγωνίστηκε με μοτοσυκλέτα που κατασκευάζει ο ίδιος. Τεράστιο βήμα, 30 χρόνια μετά την αρχή τη καριέρας του. Από ένας άσημος νεαρός Κινέζος, με ανύπαρκτες ικανότητες στο enduro, ο Xhang έφτασε να ιδρύσει την δική του εταιρεία, συμμετέχοντας ο ίδιος μαζί της σε αγώνες!

Στην ανακοίνωση της, η Kove, δηλώνει ότι ο Xhang Zue παραμένει μέρος του μετοχικού της συμβουλίου, αφήνοντας όμως την θέση του CEO σε άλλα χέρια. Η Kove θα συνεχίσει να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες με το σύνθημα “Με την απόδοση στο επίκεντρο”, διατηρώντας την πολιτική του ιδρυτή της.

Όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση, η εταιρεία θα συνεχίσει να συμμετάσχει στο Rally Dakar, ενώ θα συνεχιστούν και τα βήματα στην πορεία για την ένταξη της Kove στα Motul WSBK. Η κατασκευή μοτοσυκλετών δεν πρόκειται να επηρεαστεί, με την γκάμα της Kove να συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Ο Xhang Zue ξεκίνησε ήδη την νέα επιχειρηματική του πορεία, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να είναι στο αεροδρόμιο της Σανγκάη. Όπως λέει ο ίδιος, βρίσκεται ήδη στο πρώτο του επαγγελματικό ταξίδι για την νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα, η οποία από όσα μπορεί κανείς να αντιληφεί έχει να κάνει πάλι με το μηχανοκίνητο κομμάτι, αλλά με επίκεντρο αποκλειστικά τους κινητήρες αυτή την φορά.

Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε στο αερoδρόμιο της Σανγκάη:

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.