LEGENDS TRACK DAY: Οι θρύλοι της μοτοσυκλέτας στην Αθήνα! Συλλογή φωτογραφιών

Ημέρες δόξας για τα Μέγαρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2018

Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα ένα απίστευτο τριήμερο στην πίστα των Μεγάρων, όπου οι Giacomo Agostini - Freddie Spencer και Marco Lucchinelli, ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα, και οδήγησαν στην πίστα!

Ο πολυπράγμων ιδιοκτήτης της πίστας των Μεγάρων, κ.Αναστασιάδης, γωρίζεται προσωπικά με τον κ.Agostini -που άλλωστε τον έχει ξανά φέρει στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την γνωριμία, ήρθε σε επικοινωνία με το δεξί χέρι του Agostini, το κ. Arnaldo Wittemberg ξεκινώντας έτσι έναν νέο θεσμό, όπου αναβάτες από όλο τον κόσμο συναντιούνται και ταξιδεύουν μαζί μέχρι την πίστα όπου εκεί περνούν τρεις μέρες οδηγώντας. Με την Αθήνα να είναι ένας εξωτικός προορισμός και με σημαντικά μικρότερες πιθανότητες βροχής, συγκριτικά με τις χώρες των περισσότερων ξένων συμμετεχόντων, οι οργανωτές απευθύνθηκαν έπειτα στον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο της Extreme Track Days, και το μικρό θαύμα έγινε πραγματικότητα.

Οι τρεις παγκόσμιοι θρύλοι της μοτοσυκλέτας με συνολικά 19 τίτλους, έγιναν ένα μεγάλο κομβόι που συναντήθηκε στην Ancona και από εκεί ξεκίνησαν το εξαήμερο οδοιπορικό τους.

Ως είδος εκδήλωσης το “Legends Track Day” είναι ευφυέστατο και πραγματικά μοναδικό καθώς δίνει στους συμμετέχοντες μία εκπληκτική ευκαιρία: Να οδηγήσουν στην πίστα, να συνταξιδέψουν, να κάνουν παρέα και τέλος να ζήσουν πραγματικά μαζί με τους θρύλους μίας διαφορετικής εποχής της παγκόσμιας ιστορίας της μοτοσυκλέτας. Κι όλο αυτό σε ένα ελκυστικό πακέτο, που περιλαμβάνει τα εισητήρια του ferry boat, την διαμονή, την πίστα και.. την παρέα, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 600€ το άτομο...

Για τους Έλληνες συμμετέχοντες είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να τους δουν όλους μαζί, σε μία πίστα που γνωρίζουν καλά και ταυτόχρονα να θαυμάσουν τις εξαιρετικές μοτοσυκλέτες που οι συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους. Οι τρεις αυτές ημέρες στα Μέγαρα ήταν μία απίστευτη γιορτή που εξελίχθηκε σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Θυμηθείτε: Honda CBR1000RR & CBR1000RR SP - Οδηγούμε στην Πορτογαλία παρέα με τον Freddie "Fast" Spencer!

Για εμάς που είμασταν προσκεκλημένοι της Extreme Track Days, ήταν επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία να συναντηθούμε εκ νέου με τον Freddie Spencer και τον Giacomo Agostini, να οδηγήσουμε με όλους μαζί στην πίστα και φυσικά να συνομιλήσουμε μαζί τους.

Το κερασάκι της τούρτας, που από μόνο του είναι το καλύτερο γλυκό στην προκειμένη περίπτωση είναι που δεν περιμέναμε οι ξένοι συμμετέχοντες να είναι τόσο φιλικοί, όσο και οι Έλληνες τους οποίους τους γνωρίζουμε έναν-έναν. Και το αποτέλεσμα ήταν να οδηγήσουμε στην πίστα ορισμένες πραγματικά εκπληκτικές και σπάνιες μοτοσυκλέτες!

Δοκιμή στην Ελλάδα: MV Agusta Magni Filorosso

Για τον Freddie Spencer, όπως ο ίδιος τόνισε, το LEGENDS TRACK DAY θέλει να είναι η αρχή για κάτι όμορφο που θα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει και να οδηγήσει με τους θρύλους της μοτοσυκλέτας.

Για τον ίδιο είναι ένας τρόπος να συμπληρώνει το εισόδημά του, και μία υπενθύμιση πως εκείνη την εποχή ο επαγγελματισμός στους αγώνες της μοτοσυκλέτας είχε περισσότερα έξοδα από έσοδα…

Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να τα αποκωδικοποιήσουμε όλα αυτά, να σας δείξουμε πώς είναι να οδηγείς στα Μέγαρα παρέα με τον Freddie Spencer σε ένα σίγουρα ξεχωριστό video, όπως επίσης και σε μία συνέντευξη που εξηγεί την στροφή γλιστρώντας με τον εμπρός τροχό, το σήμα κατατεθέν του, και τα ψήγματα που μπορείς να βρεις στον Marquez!

Μία όμορφη συνέντευξη που φτάνει στην δημιουργία του μοχλικού των Honda! Μέχρι τότε όμως, περιμένοντας για όλα αυτά τις επόμενες ημέρες, απολαύστε μία πρώτη συλλογή φωτογραφιών!

Ο Freddie Spencer προσέφερε και την εμπειρία του δικάβαλου, κάνοντας τρεις γύρους με στην πίστα έναντι ενός μικρού εισητηρίου

 
 

2015: Δοκιμάζουμε στην Πορτογαλία τα νέα Bridgestone με πλοηγό τον Freddie Spencer!

 
Είχαμε την ευκαρία να οδηγήσουμε απίστευτες μοτοσυκλέτες
 
 
Για πάντα νέος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζει και τώρα όπως και τότε, κόβοντας μονάχα τις κακές συνήθειες... εδώ στις καλές

Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι κακιές στιγμές για κάποιους από τους συμμετέχοντες...

Δείτε μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών:

Ετικέτες

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".