Το Moto Market διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar για καλό σκοπό

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο Μέλισσα και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων solidarity to animals
motomag Το Moto Market διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar για καλό σκοπό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/12/2023

Το Moto Market την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου διοργανώνει Xmas Bazaar φιλανθρωπικού χαρακτήρα με το σύνολο των εσόδων να πηγαίνουν στο ορφανοτροφείο Μέλισσα και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων solidarity to animals.

Στα δύο καταστήματα του Moto Market σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Αθήνα, Θησέως 25 (Ελ. Βενιζέλου), 176 71 Καλλιθέα, τηλ. 2109222349 και Θεσσαλονίκη, Εθνικής Αντιστάσεως 139, 55134 Καλαμαριά, τηλ. 2310444466) οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν αρκετούς κωδικούς προϊόντων σε προνομιακές τιμές οι οποίες θα αναγράφονται σε κόκκινο ταμπελάκι, το οποίο σηματοδοτεί την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.

Το Moto Market διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar για καλό σκοπό

Λίγα λόγια για το ορφανοτροφείο Μέλισσα:

Η “ΜΕΛΙΣΣΑ” ως φορέας παιδικής προστασίας (Ν.Π.Ι.Δ.), απευθύνεται σε κορίτσια ανήλικα και ενήλικα πλέον, που παραπέμπονται από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να προστατευθούν από ενέργειες κακοποίησης, εγκατάλειψης και παραμέλησης από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921 και καθημερινά καταβάλλεται τεράστιος αγώνας προκειμένου να μείνει η πόρτα του σπιτιού της ανοιχτή για κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

Η στέγη είναι δομή κλειστής φιλοξενίας, διαθέτει 28 κρεβάτια, ώστε η διαβίωση των παιδιών να έχει την μορφή πολυμελούς οικογένειας. Στα παιδιά παρέχεται φροντίδα όμοια με αυτή της οικογενειακής, δηλαδή διατροφή, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, εκπαιδευτική βοήθεια και κάθε είδους πνευματική καλλιέργεια. Κάθε παιδί έχει και εξατομικευμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην επούλωση των ψυχικών τραυμάτων που υπέστη λόγω της παραμέλησης, στην αναπτέρωση του ηθικού του, στην ανάπτυξη ταλέντων και κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο μετά την ενηλικίωσή του.

Παράλληλα, τα κορίτσια που ενηλικιώνονται αποχωρούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της μέριμνας, στα πρώτα βήματα της κοινωνικής τους ένταξης και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, για όσες από τις ενήλικες δεν έχουν κατάλληλη οικογένεια να τις υποδεχθεί, το σωματείο παρέχει οικονομική και ηθική στήριξη σε αυτοτελή διαβίωση. Συγκεκριμένα, φιλοξενούνται σε δύο διαμερίσματα υπό την επίβλεψή κοινωνικής λειτουργού ή ψυχολόγου μέχρι να ολοκληρώσουν σπουδές ή να βρουν εργασία.

Το Moto Market διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar για καλό σκοπό

Λίγα λόγια για το ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-Αλληλεγγύη στα ζώα:

Πρόκειται για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-Αλληλεγγύη στα ζώα”. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες Γιώργος Κωτσαγιαννίδης και Κλεάνθης Δάρατζης, με τον πρώτο να είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς.

Όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Μαχητής ο κ. Κωτσαγιαννίδης ανέφερε: “Άφορμή στάθηκε η εκ μέρους των δύο διαπίστωσης της έξαρσης ενός χρονίζοντος στο Κιλκίς οξύτατου προβλήματος με συνεχή αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων ζώων, πολλές περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς απέναντί τους και έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας γι’ αυτά αλλά και βούλησης για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης”.

Ο κ. Κωτσoγιαννίδης αναφέρθηκε συνοπτικώς και στους σκοπούς του νέου φορέα, με βασικούς την διάσωση και προστασία όλων των εγκαταλελειμμένων-αδέσποτων ζώων, την δημιουργία καταφυγίου κατάλληλων προδιαγραφών και τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινής γνώμης. “Η ΑΜΚΕ “Συνείδηση-Αλληλεγγύη στα Ζώα” στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, να αποκτήσει ο κόσμος και να αναπτύξει συνείδηση περί την προστασία των ζώων, ώστε να εξαλειφθούν στο μέλλον και κατόπιν να μην εμφανίζονται προβλήματα στην έκταση και οξύτητα του σημερινού”. Αναφερόμενος στο θέμα του καταφυγίου, ο κ. Κωτσαγιαννίδης είπε: “Προς το παρόν επελέγη ένα μη χρησιμοποιούμενο σήμερα μαντρί στο Λειψύδριο, χώρος ιδιωτικός, ενώ ο νέος φορέας, ως μη κερδοσκοπικός και μη δημόσιος, βασίζεται αποκλειστικώς σε πολίτες και στην ιδιωτική πρωτοβουλία (δωρητές, υποστηρικτές, φίλους, χορηγούς).”

Ετικέτες

Ασφάλιση μοτοσυκλέτας για φυσικές καταστροφές: Δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα - Γράφουν μισές αλήθειες

Στην κρίση του ασφαλισμένου η ενεργοποίηση της κάλυψης - Με συνέπειες ωστόσο αν γίνει το κακό
Ασφάλιση μοτοσυκλέτας για φυσικές καταστροφές 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/5/2025

Η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη των δικύκλων και γενικότερα των οχημάτων στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές έγινε μέσα σε μία μέρα φλέγον ζήτημα στα ελληνικά ΜΜΕ για λάθος λόγους. Ας δούμε μαζί τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Περισσότερες καλύψεις έρχονται να επιβληθούν στην ασφάλιση ενός δικύκλου και γενικότερα ενός οχήματος αφού από τις αρχές του καλοκαιριού θα πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά όλα τα οχήματα στην ελληνική επικράτεια και για φυσικές καταστροφές, συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου. Τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε. 

Είμαστε σίγουροι ότι τη λέξη "υποχρεωτική" τη διαβάσατε ή την ακούσατε στους τίτλους του 99% της σχετικής ειδησεογραφίας από ΜΜΕ που είτε παίζουν το παιχνίδι των ασφαλιστικών είτε ο/η συντάκτης/τρια που ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά το κοινό απλά περιορίστηκε στην ανάγνωση και αναμετάδοση του σχετικού δελτίου Τύπου χωρίς να ρίξει μισή ματιά παραπάνω. Ούτως ή άλλως καλύπτεται εντός και εκτός εισαγωγικών για την επιλογή του αφού και στον σχετικό νόμο 5116/2024 διευκρινίζεται ότι "Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου οχήματος κατά την έννοια της περ. α) του άρθρου 1 του π.δ. 237/1986 (Α' 110), με τόπο συνήθους στάθμευσης στην Ελλάδα, πέραν των υποχρεώσεων ασφάλισης κατά το ανωτέρω προεδρικό διάταγμα, υποχρεούται να καλύπτει με ασφάλιση το όχημά του και έναντι των κινδύνων από δασική πυρκαγιά και από πλημμύρα..."

Ασφάλιση μοτοσυκλέτας για φυσικές καταστροφές 2025

"Και αν δεν το ασφαλίσω για φυσικές καταστροφές τι γίνεται;", θα ρωτήσετε. Η απάντηση είναι: "Τίποτα!". Στην πραγματικότητα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιου είδους ποινή για εκείνον που θα επιλέξει να μην ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα ή οποιοδήποτε άλλο όχημα έχει στην κατοχή του για φυσικές καταστροφές τότε δεν χρειάζεται και να το κάνει. Ωστόσο σε περίπτωση που γίνει φυσική καταστροφή και ένα όχημα υποστεί ζημιές, ο κάτοχός που δεν το έχει ασφαλίσει ανάλογα, βάσει του νόμου εξαιρείται "από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλιστεί σύμφωνα με την παρ. 1", την οποία και διαβάσατε πιο πάνω. Έτσι το κράτος μοιάζει να τιμωρεί όσους δεν θα ασφαλίσουν το όχημά τους, ενώ επιβραβεύει με κρατική αρωγή εκείνους που δεν τη χρειάζονται αφού το έχουν ήδη ασφαλίσει, προσπαθώντας έτσι να εξαναγκάσει το κοινό να το κάνει. Ίσως μάλιστα αφαιρέσει το δικαίωμα της κρατικής αρωγής που κάποιος δικαιούται για το σπίτι του, αν ανακαλύψει ότι το όχημά του δεν είχε ασφαλιστεί ανάλογα.

Επίσης, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι υποχρεωτική η κάλυψη για φυσικές καταστροφές ούτε για τα οχήματα που βρίσκονται σε διοικητική ακινησία. Σε κάθε περίπτωση η κάλυψη γίνεται βάσει της τρέχουσας εμπορικής αξίας του οχήματος και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το κόστος αναμένεται μικρό για τον ασφαλισμένο, αφού όπως γνωρίζετε, ειδικά στα αυτοκίνητα έχουμε τον πλέον γερασμένο στόλο στην ΕΕ.

Η μόνη -προς το παρόν τουλάχιστον- περίπτωση που η κάλυψη για φυσικές καταστροφές -και σεισμό- είναι υποχρεωτική είναι για τις εταιρείες που έχουν ετήσιο τζίρο από 500.000 ευρώ και πάνω, καθώς υπάρχει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ενώ αν στα περιουσιακά τους στοιχεία περιλαμβάνονται και οχήματα τότε δεν θα λάβουν για αυτά κρατική αρωγή σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη έτοιμα τα νέα ασφαλιστήρια με προεπιλεγμένες τις καλύψεις για φυσικές καταστροφές και εσείς αυτό που πρέπει να θυμάστε από τη μεριά σας ως κάτοχοι είναι ότι έχετε το δικαίωμα να μην τις επιλέξετε αναλογιζόμενοι βέβαια και τις πιθανότητες (και τις συνέπειες) να βρεθεί η μοτοσυκλέτα σας καμένη από πυρκαγιά ή "πνιγμένη". Υπάρχει και το ενδεχόμενο του σεισμού, ο οποίος αν και πολύ πιο συχνός από οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται στον νόμο, αν και οι ασφαλιστικές έχουν προβλέψει και για αυτόν.

Αυτό που δεν προβλέφθηκε επίσης και προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιος λόγος από τη μεριά των ασφαλιστικών είναι να μειωθούν οι χρεώσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες του ασφαλιστηρίου ώστε να μην μετακυλήσει η αύξηση στο κοινό. Ο όγκος των οχημάτων που αναμένεται να ασφαλιστούν θα είναι τεράστιος -πολύ και ζεστό χρήμα θα μπει στα ταμεία τους- και στην πραγματικότητα, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός οχημάτων ενδέχεται να επηρεαστεί από αυτή και να χρειαστεί οι ασφαλιστικές να καταβάλλουν αποζημίωση.

Σε κάθε περίπτωση τώρα γνωρίζετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να ασφαλίσετε τη μοτοσυκλέτα σας, το σκούτερ ή το παπί σας για φυσικές καταστροφές από την 1η του Ιούνη. Εξαναγκασμένοι ίσως...