MOTO Test Ride Event 2017: Μετράμε αντίστροφα!

Μπήκαμε στην τελική ευθεία...
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/5/2017

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη του MOTO Test Ride Event 2017, αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 6&7 Μαΐου στις 09:00 το πρωί!

Τους φίλους του MOTO, θα περιμένουν 81(!) νέες μοτοσυκλέτες και σκούτερ για να τις δοκιμάσουν στο Athens Circuit στα Μέγαρα

Δείτε εδώ τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ που πρέπει να έχετε!

όπως κάθε χρονιά, κανείς δεν θα μπορεί να οδηγήσει αν έρθει με κάτι λιγότερο από τον απαραίτητο εξοπλισμό 

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, θα ξεκινήσουμε στις 9:00 το πρωί με την λήξη να είναι όμως στις 18:00 και τις δύο μέρες.

Το Σάββατο στις 14:00 και την Κυριακή στις 15:00 (για να συμπέσει με τον αγώνα του MotoGP) θα γίνει απαραίτητο ωριαίο διάλειμμα για να πραγματοποιηθεί ανεφοδιασμός και τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών. Το Test Ride θα ξεκινήσει και πάλι στις 15:00 το Σάββατο και στις 16:00 την Κυριακή! 

Για όλους όσους έρχονται για πρώτη φορά, τονίζουμε ότι το Test Ride Event διοργανώνεται από το MOTO, αποτελώντας έκφραση της φιλοσοφίας και της κουλτούρας του περιοδικού μας, και γίνεται σε συγκεκριμένα πλαίσια και διαδικασίες

 

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από τα δύο προηγούμενα MOTO Test Ride Event, για να έχετε μία πλήρη εικόνα:

Το ρεπορτάζ από το περσινό Test Ride Event 2016

Το ρεπορτάζ από το περσινό Test Ride Event 2015

Το Riders Manual για το Test Ride Event όπως ισχύει από το 2015

Οι διαθέσιμες μοτοσυκλέτες, ανά εταιρία και στο τέλος η λίστα των μοντέλων που μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα Α1 και Α2:


 


Επίσης διαθέσιμα:

Brixton Two Five One
 
Orcal Classica 125

 

 

Ετικέτες

Διάρρηξη στο Μουσείο Μοτοσυκλέτας στο Norfolk με “ύποπτη” λεία

Στο στόχαστρο τα κλασσικά 50άρια Suzuki AP50 και Honda SS50
UK Museum Theft
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/4/2026

Διάρρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Απριλίου σε μουσείο μοτοσυκλετών στο Norfolk της Βρετανίας, με τους δράστες να αφαιρούν δύο συγκεκριμένα μικρού κυβισμού μοντέλα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ 01:00 και 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου, με τους διαρρήκτες να αφαιρούν δύο κλασικές δίχρονες μοτοσυκλέτες, μια Suzuki AP50 και μια Honda SS50. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου, η ενέργεια φαίνεται να ήταν στοχευμένη, καθώς στο χώρο φιλοξενούνται σαφώς πιο πολύτιμες και σπάνιες μοτοσυκλέτες, εκθέματα που οι διαρρήκτες δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί τους.

UK Museum Theft

Η επιλογή των συγκεκριμένων μοντέλων δεν φαίνεται τυχαία. Τόσο η AP50 όσο και η SS50 ανήκουν στην κατηγορία των “sports mopeds” που γνώρισαν μεγάλη απήχηση στη δεκαετία του ’70 στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σημείο αναφοράς μοντέλα όπως η Yamaha FS1E. Σήμερα, η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς απευθύνονται σε συλλέκτες και παλαιότερους αναβάτες που αναζητούν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες ξεκίνησαν. Καλοδιατηρημένα δείγματα μπορούν να φτάσουν σε τιμές από 5.000 έως 10.000 λίρες, κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο κλοπής κατόπιν παραγγελίας.

UK Museum Theft

Σε ανάρτησή του, το μουσείο κάνει λόγο για απώλεια που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του, καθώς πρόκειται για φιλανθρωπικό οργανισμό και ορισμένα εκθέματα ανήκουν σε ιδιώτες που τα έχουν παραχωρήσει. Παράλληλα, καλεί το κοινό να συμβάλει στον εντοπισμό των μοτοσυκλετών, ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση και ανάκτησή τους.

UK Museum Theft

Το περιστατικό αναδεικνύει μια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με κλοπές μικρού κυβισμού κλασικών μοτοσυκλετών, οι οποίες συνδυάζουν σχετικά υψηλή αξία με μικρό βάρος και ευκολία μεταφοράς. Σε αντίθεση με μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα, μπορούν να εξαφανιστούν πιο εύκολα από την αγορά ή να διακινηθούν ως ανταλλακτικά.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις αρχές και το μουσείο να ζητούν τη βοήθεια του κοινού για οποιαδήποτε εξέλιξη.