QJMOTOR Premium Test Ride Tour 2024 - Επόμενος σταθμός στην Ξάνθη

Από τις 10 έως και τις 12 Οκτωβρίου
QJMOTOR Test Ride Tour 2024 - Ξάνθη
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/10/2024

Στην πόλη της Ξάνθης από αύριο, 10 Οκτωβρίου θα βρίσκονται τα μοντέλα της QJMOTOR, δίνοντας την ευκαιρία στους μοτοσυκλετιστές της Β. Ελλάδας να τα οδηγήσουν και να τα γνωρίσουν από πρώτο χέρι.

To Test Ride Tour 2024 της QJMOTOR θα βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης έως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν έγκυρο δίπλωμα μοτοσυκλέτας και τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, γάντια) να οδηγήσουν τις ολοκαίνουργιες SRT 550S και SRT 700S.

QJMOTOR Test Ride Tour 2024 - Ξάνθη

Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες της QJMOTOR έχουν τον πιο πλήρη εξοπλισμό άνεσης και τεχνολογίας στην κατηγορία τους σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία, ενώ διαθέσιμη για test ride θα είναι και η SVT 650 με τον V2 κινητήρα και το scooter Fort 350.

Τα test ride θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα "MOTOTAMIAS" που βρίσκεται στην οδό Βουλγαροκτόνου 20. Κλείστε το δικό σας ραντεβού με τις μοτοσυκλέτες της QJMOTOR στο 2541023575.

Ώρες διεξαγωγής των test ride έχουν ως εξής:

Πέμπτη (10/10):    09:00–16:00
Παρασκευή (11/10): 09:00–16:00
Σάββατο (12/10): 09:00–14:00

Damon: Συνεχίζει ο κατήφορος - Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών

Παραιτήθηκαν CEO, CFO και το Διοικητικό Συμβούλιο
Damon going bust
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/3/2026

Ολοένα και πιο αβέβαιο δείχνει το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti, Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!

Άλλωστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με έναν από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της, Jay Giraud.

Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα

Η Damon πριν αρχίζει να κλυδωνίζεται είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με τη HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και το naked Hyperfighter να ακολουθούν.

Το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, δείχνει όλο και πιο αβέβαιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!  Αλώστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με ένα από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της Jay Giraud. Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα Η Damon είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με το HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα στα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και τα naked μοντέλα Hyperfighter να ακολουθούν Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή, καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες. Στον Πάγο 3.000 Πελάτες Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες έχουν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν εαν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή εαν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.

Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή: καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες.

Στον Πάγο 3.000 Πελάτες

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες είχαν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα από τη Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν αν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή αν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.