MOTO Test Ride Event 2017 – Τρίτη συνεχή χρονιά!

Το μεγαλύτερο Test Ride της Ευρώπης για τους φίλους του MOTO!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2017

Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το MOTO Test Ride Event 2017, ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2015 ως το μεγαλύτερο Test Ride της Ευρώπης και παραμένει ακριβώς έτσι, καταφέρνοντας φέτος να συγκεντρώσουμε 86 μοτοσυκλέτες και σκούτερ!

Το πρώτο Test Ride Event ήταν το μεγάλο στοίχημα, καθώς για πρώτη φορά δοκιμάζαμε μία διαδικασία τελείως διαφορετική από εκείνη που κάποιος είχε στο μυαλό του όταν άκουγε Test Ride, την στιγμή που αναλαμβάναμε ένα τεράστιο ρίσκο κλείνοντας για ένα Σαββατοκύριακο την πίστα, κάνοντας τεράστια έξοδα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Τα νούμερα δεν τα περιμέναμε ούτε κι εμείς οι ίδιοι, όταν το ’15 πραγματοποιήθηκαν στην πίστα των Μεγάρων 7.400 δοκιμές, πράγμα που σημαίνει - όπως μαρτυρούσαν και τα κοντέρ των μοτοσυκλετών- ότι δεν σταμάτησαν να γυρνούν στην πίστα! Καταφέρνοντας να διαχειριστούμε τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών, εξηγώντας στον κόσμο που ερχόταν ότι συμμετέχει σε κάτι τελείως νέο και ξεχωριστό, που δεν γινόταν για πρώτη φορά.

Με τον κόσμο και τις εταιρίες να ζητούν να ξανά γίνει, το ’16 το Test Ride Event επέστρεψε με την μορφή του ετήσιου θεσμού πλέον, και την υπόσχεση να αποτελεί κάθε χρόνο ένα διήμερο event που θα συγκεντρώνει τα νέα μοντέλα και θα τα διαθέτει στους αναγνώστες του περιοδικού και του motomag.gr!

Φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, το Test Ride Event διοργανώθηκε συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο, με μία αύξηση περίπου 10% στις συμμετοχές και πάρα πολλούς επισκέπτες για μία ακόμη φορά! Φέτος ήταν επίσης η φορά που η διαδικασία του Test Ride Event είχε γίνει γνωστή και δεν δεχτήκαμε παρά μονάχα τρία αρνητικά σχόλια, από ανθρώπους που περίμεναν ότι θα έρθουν και θα επιλέξουν κατευθείαν την μοτοσυκλέτα που θέλουν.. Έχοντας γράψει άρθρα ολόκληρα για την επιλογή μας αυτή, θα συνοψίσουμε μονάχα σε δύο-τρεις προτάσεις την διαδικασία επιλογής: Δεν γίνεται χίλια άτομα να οδηγήσουν επιλέγοντας συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες, ακόμα κι αν ανεβοκατεβαίνουν από αυτές όπως άλλαζαν τα άλογα οι ταχυδρόμοι του Pony Express ή καλύτερα όπως αλλάζει ο Marquez μοτοσυκλέτες σε Flag to Flag αγώνες! Και δεν γίνεται να διατηρηθεί ο δωρεάν χαρακτήρας της εκδήλωσης αυτής χωρίς πολλούς συμμετέχοντες, σε ένα μέρος με τόσο ακριβό ενοίκιο όπως η πίστα. Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη κοστίζει λες και είναι το Mugello. Αν το επόμενο Test Ride Event δεν γίνει σε πίστα ή σε χώρο που απαιτεί τόσο υψηλό ενοίκιο, τότε θα επιστρέψει στην μορφή που είχε όταν το κάναμε στο Λουτράκι, για παράδειγμα, που ο καθένας οδηγούσε εκείνο που ήθελε, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω internet, σε μία εποχή μάλιστα που όλα αυτά είχαν μεγαλύτερο κόστος υλοποίησης συγκριτικά με τώρα. Το κόστος της τοποθεσίας όμως, δικαιολογείται μονάχα από την υψηλή συμμετοχή. Μετρημένα κουκιά, που λέει και ο σοφός λαός. Μετρημένα τα είχαμε κι εμείς, όταν από τον Ιανουάριο κλείναμε την πίστα δίνοντας προκαταβολή, ώστε να έχουμε τόσο την κανονική, όσο και την πίστα των καρτ, για να φτάσουμε τελευταία στιγμή να μας πουν ότι… δεν το είχαν καταλάβει πολύ σωστά και το Σάββατο δεν θα την είχαμε διαθέσιμη! Ξεπερνώντας όμως όλα τα εμπόδια, και στήνοντας με ευλάβεια ένα μικρό χωριό από τέντες που άντεχαν στον δυνατό αέρα, ακριβώς στις 09:00 το πρωί ξεκινούσε το πρώτο γκρουπ!

Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 18:00, με ένα διάλειμμα το Σάββατο στις 14:00 για να ανεφοδιαστούν οι μοτοσυκλέτες και να ελεγχθούν, τα γκρουπ γέμιζαν ασταμάτητα και κάτω από τις τέντες δημιουργούνταν πηγαδάκια που σχολίαζαν τις μοτοσυκλέτες! Βλέπαμε κόσμο, μέχρι εκείνη την στιγμή άγνωστο μεταξύ τους, να συνεννοείται στην πρώτη σειρά για το που θα ανέβει ο καθένας, όμορφα και αλληλέγγυα με έναν τρόπο που σε τίποτα δεν θύμιζε το ελληνικό στοιχείο. Φυσικά υπήρχαν και εκείνοι που θα ήταν ευτυχισμένοι αν εξαφανίζονταν όλοι για να μείνουν μόνοι τους, ή ο φίλος μας που τραβούσε φωτογραφίες όποιον φορούσε αθλητικό παπούτσι για να μας πει ότι κακώς επιμένουμε για τα μποτάκια, μονάχα που φέτος – περισσότερο από άλλες χρονιές- τα παπούτσια άλλαζαν με μεγαλύτερη ευκολία. Όσοι ήταν στην ουρά με αθλητικά, ήταν εκεί για να αλλάξουν μποτάκια με κάποιον… Δεν πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να γίνει σε κάποια άλλη ομάδα, πέρα των μοτοσυκλετιστών. Ποιος άλλος βγάζει τα παπούτσια του, να τα δώσει σε έναν άγνωστο για να οδηγήσει; Φέτος οι ανταλλαγές πήγαιναν λες και είμασταν σε εμπορικό κέντρο σε εκπτώσεις, έτσι άλλαζαν πόδια τα παπούτσια…

Με 10% συνολική άνοδο συμμετοχών και το Σάββατο να έχει περισσότερο κόσμο από την Κυριακή, κάτι παραδοσιακό πλέον για το Test Ride Event που πάντα το πρωί του Σαββάτου συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο, την στιγμή που οι υπεύθυνοι της πίστας δεν μας έδωσαν και την μικρή για τα καρτ, η αναμονή μεγάλωσε στην ουρά, παρόλο που τρέχαμε να γεμίσουμε τα γκρουπ το ένα πίσω από το άλλο.

Το MOTO έχει μία τεράστια ιστορία και ήταν πάντα ανεξάρτητο, ήταν πάντα μία ομάδα, με διαφορετική σύνθεση φυσικά στα 31 αυτά χρόνια, αλλά μία ομάδα κάθε φορά, δυνατή και ανεξάρτητη. Δεν κρύβεται από πίσω κάποιος μεγάλος εκδότης, ή μία μεγάλη εταιρία. Όλη η ομάδα του MOTO, από τον λογιστή μας, μέχρι την γραμματεία και από τις πωλήσεις μέχρι τους δημοσιογράφους, είμαστε πίσω από την διοργάνωση, την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Τρέχοντας να εξυπηρετήσουμε έναν – έναν, τακτοποιώντας τις μοτοσυκλέτες, δείχνοντας πώς παίρνουν μπροστά, λύνοντας διαφορετικά προβλήματα, μονάχα το Σάββατο καταφέραμε τελικά να πραγματοποιήσουμε σχεδόν όσα Test Ride είχαν γίνει πέρσι μέχρι και κάποιες ώρες της Κυριακής!

Η κούραση μας έσβηνε από την ανταπόκριση του κόσμου, και έτσι στο τέλος δώσαμε και μισή ώρα παράταση με όσους είχαν μείνει εκείνη την ώρα, να ζητωκραυγάζουν με το απροσδόκητο δώρο! Φέτος για πρώτη φορά ζητήσαμε από τις εταιρίες να ετοιμάσουν μία λίστα με όσους υποψήφιους αγοραστές είχαν για τα μοντέλα που διέθεταν στο Test Ride, ώστε μετά την λήξη της εκδήλωσης, να οδηγήσουν ακριβώς εκείνες τις μοτοσυκλέτες που θέλουν, συγκρίνοντας και του ανταγωνισμού. Ήταν κάτι που οι εταιρίες ήξεραν μέρες πριν, ώστε να κανονίσουν με κάποιον πελάτη τους να έρθει την συγκεκριμένη ώρα, από την στιγμή που ήταν υποψήφιος αγοραστής. Βλέποντας ότι οι συμμετέχοντες είχαν τόσο ενθουσιασμό που αν βάζαμε φώτα στην πίστα θα έμεναν εκεί όλο το βράδυ να οδηγούν, καταφέραμε να δώσουμε μία μικρή παράταση αλλά και να εξυπηρετήσουμε τους υποψήφιους αγοραστές!

Την Κυριακή, με τα μαγαζιά να είναι ανοικτά και όλο το Athens Circuit δικό μας, ο κόσμος ερχόταν με καλύτερη ροή και μοιραζόταν στις δύο πίστες που άνοιξαν ταυτόχρονα, ακριβώς στις 09:00, για να μην σταματήσουν μέχρι και τις 14:45! Ήταν ένας μαραθώνιος που τόσο εμείς, όσο και οι πλοηγοί του California Superbike School, τράβηξαν αδιαμαρτύρητα για να ευχαριστηθούν όσες περισσότερες δοκιμές γινόταν, ο κόσμος που είχε έρθει. Το bonus ήταν το μεσημεριανό διάλειμμα, που μαζευτήκαμε όλοι στην γραμματεία για να παρακολουθήσουμε το MotoGP έχοντας τον αγώνα στην οθόνη και ταυτόχρονα την κάμερα από το ελικόπτερο σε projector για μην χαθεί καμία στιγμή, από τον επεισοδιακό αγώνα!

 

Φέτος, στο μικρό χωριό από τέντες, στην πλατεία του ακριβώς στο κέντρο, είχε στήσει το μοναδικό του σόου ο Λευτέρης Πίππος, που έχει πολυδιάστατη σχέση με την μοτοσυκλέτα. Παρόλο που αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ο Λευτέρης είναι και ο μόνος τόσο καλά εξοπλισμένος αναβάτης για Trial σόου, με ένα ολοκαίνουριο Trial της BETA που τον βοηθά να πραγματοποιήσει όλα τα απίθανα άλματα και τα περάσματα από τα εμπόδια. Το Σάββατο πάλεψε με τον δυνατό αέρα, έχοντας μόλις επιστρέψει από το μνημόσυνο του μηχανικού του, και τον ευχαριστούμε που έκανε αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια για να είναι μαζί μας.

 

 

Την Κυριακή ο δυνατός αέρας επέστρεψε αργά το απόγευμα, αλλά ήρθε αποφασισμένος να ισοπεδώσει τα πάντα, καθιστώντας αδύνατη την οδήγηση μοτοσυκλέτας στην ευθεία, αναγκάζοντάς μας να ολοκληρώσουμε το Test Ride Event είκοσι λεπτά νωρίτερα, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν απόλυτα αφού η οδήγηση είχε γίνει δύσκολη… Οι τέντες της E-Z UP που είχε την πλειοψηφία στο "χωριό" του Test Ride Event άντεξαν την σκληρή δοκιμασία του δυνατού αέρα, και πρέπει να ευχαριστούμε τον αντιπρόσωπο που ήρθε να υποστηρίξει τις εταιρίες, και να βοηθήσει τόσο πριν, όσο και μετά! Όπως φυσικά πρέπει να βοηθήσουμε και όλες τις εταιρίες που συμμετείχαν, φαίρνοντας τις μοτοσυκλέτες τους στα Μέγαρα και δείχνοντας εμπιστοσύνη τόσο στο MOTO, όσο και σε όλους εσάς, τους συμμετέχοντες! Εξυπηρετώντας 10% περισσότερο κόσμο από πέρσι, για άλλη μία φορά το Test Ride Event ολοκληρώθηκε με πρώτο μέλημα την ασφάλεια, χωρίς να γίνει κανένα ατύχημα. Χαιρόμασταν να βλέπουμε το ασθενοφόρο μας παρκαρισμένο και το άψογο προσωπικό της TMA ξεκούραστο!

 

Τα εύσημα για την απόλυτη ασφάλεια σε τόσο πολύ, ετερόκλητο κόσμο, πηγαίνουν στο California Superbike School. Φυσικά και δεν γίνεται να σταματήσεις κάποιον να κάνει μία σούζα ή να προσπεράσει, παρόλο που οι προσπεράσεις απαγορευόντουσαν αυστηρά. Ήταν όμως θέμα των πλοηγών που δεν άφηναν τίποτα απαρατήρητο, να σταματήσουν, να κατευθύνουν, να ελέγξουν κάθε διαφορετική κατάσταση και να προλάβουν τα χειρότερα. Η επιτυχία του Test Ride Event είναι αποτέλεσμα και του επαγγελματισμού του California Superbike School που αντιμετωπίζει κάθε γκρουπ μοτοσυκλετιστών ξεχωριστά, προσαρμόζοντας ταχύτητες, ελέγχοντας συμπεριφορές και πάνω απ’ όλα ακούραστα, δίχως σταματημό κάτω από τον ήλιο!

Δεν είναι εύκολο να ομογενοποιήσεις τόσους πολλούς διαφορετικούς αναβάτες, και το ότι συμβαίνει κάθε φορά εδώ και τρία χρόνια με απόλυτη ασφάλεια, είναι ένας τεράστιος άθλος που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός!

Η ομάδα του MOTO, οι φίλοι που βοήθησαν, το California Supebike School και οι χορηγοί της εκδήλωσης που καλύπτουν μέρος των υψηλών εξόδων, στήνουν το τεράστιο σε απαιτήσεις Test Ride Event, σε χρόνους παράλληλους με την κανονική ροή της δουλειάς τους, της δουλειάς μας, προσβλέποντας όλοι μας μονάχα σε μία ανταμοιβή, να δούμε τον κόσμο ευτυχισμένο, με χαμόγελα! Είναι δωρεάν και θα είναι για πάντα δωρεάν για τους φίλους της μοτοσυκλέτας, με μόνη ανταμοιβή το ευχαριστώ. Φέτος πληρωθήκαμε όσο καμία άλλη φορά, κι αυτό μας δίνει το κουράγιο να το ξανά κάνουμε,

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή λοιπόν!



Ετικέτες

Πωλήσεις Μοτοσυκλετών Αυγούστου 2026: 1-2 για τη CFMOTO στις μοτοσυκλέτες - Με 450MT και Dual 250

1o στα σκούτερ το SYM SR 125 - 1ο το Daytona DY125RS στα παπιά
ταξινομήσεις αυγούστου CFMOTO 450MT best seller 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

15/9/2026

Τον Αύγουστο η CFMOTO είδε για δεύτερο σερί μήνα δύο μοτοσυκλέτες της στην κορυφή των ταξινομήσεων με το 450MT στην πρώτη θέση και το Dual 250 να ακολουθεί.

Ο Αύγουστος δεν είδε αλλαγές στην κορυφή της κατηγορίας των μοτοσυκλετών, ούτε σε εκείνη των παπιών, ωστόσο η πρωτιά άλλαξε θέση στα σκούτερ.

Πάμε να δούμε το Top 20 στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών για τον Αύγουστο του 2026.

ΘΕΣΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ

1

CFMOTO

450MT

73

2

CFMOTO

DUAL250

64

3

HONDA

ADV750

49

4

HONDA

NX500 / E-CLUTCH

43

5

VOGE

DS625X

29

 

YAMAHA

TRACER 7

29

6

YAMAHA

TRACER 9

28

7

QJMOTOR

SRT 450 RX

25

8

CFMOTO

450NK

24

9

CFMOTO

700MT

23

10

YAMAHA

MT-03

20

11

HONDA

XL750 E-CLUTCH

19

12

YAMAHA

TENERE 700

18

13

HONDA

CB1000GT

17

 

KOVE

800X

17

 

YAMAHA

MT-07

17

 

CFMOTO

800MT / ES

17

14

HONDA

GB350S

16

 

ROYAL ENFIELD

HNTR 350

16

15

CFMOTO

1000MT-X

15

 

BMW

R 1300 GS / ADVENTURE

15

16

CFMOTO

250NK

13

17

BMW

F 450 GS

11

 

CFMOTO

675NK

11

 

KTM

390 ADVENTURE R

11

 

KOVE

800X GT

11

18

SUZUKI

V-Strom 800

10

 

HONDA

NC750X

10

19

BMW

M 1000 XR

9

 

HONDA

CB125F

9

 

TRIUMPH

TIGER SPORT 800

9

 

VOGE

DS525X

9

20

CFMOTO

450CL-C

8

 

HONDA

CRF1100 Africa Twin

8

Με 73 ταξινομήσεις το CFMOTO 450MT πήρε την 1η θέση μεταξύ των μοτοσυκλετών έχοντας πίσω του στη 2η θέση το Dual 250 με 64 μονάδες. Η 3η μοτοσυκλέτα του Αυγούστου ήταν το Honda X-ADV με 49 ταξινομήσεις και 4ο ήταν το Honda NX500 και στις δύο εκδόσεις του. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε το Voge DS625X, μαζί με το Yamaha Tracer 7, σε όλες του της εκδόσεις, με 29 ταξινομήσεις για καθεμία από τις δύο μοτοσυκλέτες.

Ακολουθεί το Top 20 στις ταξινομήσεις των σκούτερ τον Αύγουστο του 2026.

ΘΕΣΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ

1

SYM

SYMPHONY SR 125

167

2

HONDA

PCX125

161

3

HONDA

ADV350

138

4

HONDA

SH150

134

5

PIAGGIO

LIBERTY 125

129

6

HONDA

Vision 110

124

7

PIAGGIO

MEDLEY 200

113

8

SYM

SYMPHONY ST 125

106

9

ZONTES

G368

104

10

YAMAHA

NMAX 125

102

11

YAMAHA

XMAX 300

96

12

PIAGGIO

BEVERLY 400 HPE

92

12

HONDA

FSH125

88

13

PIAGGIO

BEVERLY 310 HPE

82

14

VOGE

SR3

80

15

YAMAHA

NMAX150 TECHMAX

73

16

YAMAHA

RAYZR

66

17

HONDA

SH350

57

 

SYM

JOYRIDE 300

57

18

APRILIA

SR GT 400

54

19

PIAGGIO

MEDLEY 125

52

20

SYM

SYMPHONY ST 200

45

Στα σκούτερ best seller για τον Αύγουστο είναι το SYM Symphony SR 125 με 167 ταξινομήσεις. Στη 2η θέση με 161 ταξινομήσεις το Honda PCX125 σε όλες του τις εκδόσεις. Στην 3η θέση έχουμε ένα ακόμη μοντέλο της Honda, το ADV350 με 138 ταξινομήσεις και 4ο είναι το Honda SH150 με 143 μονάδες. Την πρώτη πεντάδα κλείνει το Piaggio Liberty 125 με 129 ταξινομήσεις. 

Ακολουθεί το Top 20 στις ταξινομήσεις των παπιών για τον Αύγουστο του 2026.

ΘΕΣΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ

1

DAYTONA

DY125RS

95

2

YAMAHA

CRYPTON S

48

3

GEMINI

ΑRΚ 125X

23

4

DAYTONA

VELOS R 125

18

 

SYM

VF125

18

5

THRUST

LT-190

16

6

ASUS

ASUS 125Ι

14

7

DAYTONA

SPRINTER125

13

8

MALAGUTI

SPECTRE 155Χ

11

 

SYM

VF185

11

9

ASUS

CROSS X 125

10

10

MALAGUTI

LAVA120

9

11

MALAGUTI

SPECTRE GP 125

8

12

HONDA

ASTREA GRAND

5

 

LIFAN

LF125-26C

5

13

HONDA

SUPRA X125

4

14

LETBE

LYNX

3

15

HONDA

C125

2

Στα παπιά το κυρίαρχο μοντέλο με 95 ταξινομήσεις τον Αύγουστο είναι το Daytona DY125RS. Το Yamaha Crypton S είχε 48 ταξινομήσεις και αυτές το έφεραν στη 2η θέση, ενώ το Gemini Ark 125X κατέγραψε 23 ταξινομήσεις για να πάρει την 3η θέση. Στην 4η θέση έχουμε το Daytona Velos R 125 και το SYM VF125 με 18 μονάδες, ενώ στην 5η θέση βλέπουμε το Thrust LT-190 με 16 μονάδες.

Ακολουθεί το Top 10 στις ταξινομήσεις των ATV/SSV για τον Αύγουστο του 2026.

ΘΕΣΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ

1

CFMOTO

CFORCE 450L

29

2

CFMOTO

CFORCE 450

21

3

VOGE

XWOLF300

18

4

CFMOTO

CFORCE 520L

17

5

VOGE

XWOLF 550

10

6

RENLI

RENLI

6

7

CFMOTO

ZFORCE 800 SPORT

5

 

SEGWAY

AT5

5

 

POLARIS

RANGER RZR S 1000

5

 

GEMINI

NOMAD 800

5

 

LZMOTO, UPMOTO

TCROSSER525L

5

8

CFMOTO

CFORCE 625 TOURING

4

9

CFMOTO

CFORCE 1000 OVERLAND

3

 

LINHAI

LANDFORCE 550

3

10

CFMOTO

CFORCE 850 TOURING

2

 

KYMCO

MXU 450

2

 

RENLI

OFF-ROAD RV

2

11

CFMOTO

CFORCE 1000 TOURING

1

 

CFMOTO

CFORCE 1000

1

 

POLARIS

RANGER XP 1000

1

 

BENDA

REDSTONE 550 R2

1

 

RENLI

OFF ROAD RV

1

 

BRP

CAN-AM

1

Στην κατηγορία των ATV/SSV το μοντέλο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι το CFMOTO CFORCE 450 στην έκδοση με το μακρύ αλλά και το κοντό μεταξόνιο με την πρώτη να καταγράφει 29 ταξινομήσεις και τη δεύτερη 21 ταξινομήσεις. Στην 3η θέση έχουμε για τον Αύγουστο το Voge XWolf300 με 18 μονάδες. Ακολουθεί 4ο το CFMOTO CFORCE 520L και στην 5η θέση το XWolf 550 της Voge με 10 ταξινομήσεις.