ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

To Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία.
motomag ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψαν, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον Πρόεδρο και CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κ. Πάρη Κυριακόπουλο.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ισχυροποίηση της σχέσης μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων, την καινοτομία, και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των φοιτητριών/φοιτητών και αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας, αλλά και την προσφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τους πυλώνες:

«Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις»: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, αλλά και την παροχή δυνατότητας στελέχωσης της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες

«Διασύνδεση με την Κοινότητα»: Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, μπορούν να οργανώνονται επισκέψεις φοιτητριών/φοιτητών σε χώρους της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων

«Διασύνδεση με την Έρευνα»: Εκπόνηση εργασιών, αναλύσεων ή μελετών για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. Η εκπόνηση αυτή μπορεί να γίνει μέσω εργασιών και μελετών περιπτώσεων από φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ

«Αναβάθμιση δεξιοτήτων»: Σχεδιασμός και παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, τα οποία θα έχουν σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

«Υποτροφίες σε φοιτήτριες/φοιτητές»: Παροχή μιας ετήσιας υποτροφίας, η οποία θα καλύπτει το κόστος διαβίωσης μιας φοιτήτριας ή ενός φοιτητή από ακριτική περιοχή και θα σχετίζεται με την υψηλή ακαδημαϊκή του επίδοση

«Κοινωνική Ευθύνη & Προσφορά»: Συμμετοχή της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ως υποστηρίκτριας Εταιρείας σε συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών/βραβείων και άλλων εκδηλώσεων που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ

«AuebCasts»: Δημιουργία παραγωγών Webcasts ή Podcasts σε σύγχρονα θέματα.

Ο CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κ. Πάρης Κυριακόπουλος, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: ”To Σύμφωνο Συνεργασίας υπογραμμίζει τη δέσμευση μας για τη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί θα προσφέρουν εμπειρίες και αξία στην πανεπιστημιακή κοινότητα”.

Σχετικά με τη συνεργασία, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: “Πρόκειται για μια νέα συνεργασία με μια σύγχρονη εταιρεία που διέπεται από τις ίδιες αξίες και αρχές τις οποίες σταθερά υποστηρίζει το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ. Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις κοινές μας πρωτοβουλίες και αναλογιζόμαστε το μέγεθος της ευθύνης και της υποχρέωσης που μας αναλογεί-ως πανεπιστημιακό ίδρυμα-σε θέματα που υποστηρίζουν τη διασύνδεση των φοιτητριών και φοιτητών μας με την αγορά, αλλά και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία, ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”.

Ετικέτες

Νομοθετικά θα απαγορευτεί ο ανεφοδιασμός σε όποιον δεν φορά κράνος δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

Απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο - Δεν επεκτείνεται σε όποιον δεν φορά ζώνη
Νομοθετικά θα απαγορευτεί ο ανεφοδιασμός σε όποιον δεν φορά κράνος δήλωσε ο Θεοδωρικάκος Απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο - Δεν επεκτείνεται σε όποιον δεν φορά ζώνη  Την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, μίας πρωτοβουλίας κρητικού πρατηριούχου ως αντίδραση στον άδικο χαμό του 17χρονου Γιάννη Χριστουλάκη, φαίνεται να συνέχισε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα καταθέσει σχετική τροπολογία. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει την νομι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2025

Την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, μίας πρωτοβουλίας κρητικού πρατηριούχου ως αντίδραση στον άδικο χαμό του 17χρονου Γιάννη Χριστουλάκη, φαίνεται να συνέχισε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει την νομική κάλυψη στους πρατηριούχους να μην πωλούν βενζίνη σε όποιον αναβάτη μοτοσυκλέτας δεν φορά κράνος. Η ομοσπονδία βενζινοπωλών, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμφωνούν με το μέτρο και το υπουργείο Ανάπτυξης συνέταξε την σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί μόλις το υπουργείο Μεταφορών καταθέσει το νέο Κ.Ο.Κ. στη Βουλή.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο που θα γίνεται αυτό το μέτρο στην πράξη, όπως και τις συνέπειες που θα έχει εκείνος που τελικά ανεφοδιάζει μοτοσυκλέτες με αναβάτες που δεν φορούν κράνος.

Τόνισε επίσης πως το μέτρο αυτό δεν γίνεται να επεκταθεί στους οδηγούς αυτοκινήτων που δεν φορούν ζώνη καθώς η μη χρήση της δεν είναι το ίδιο εμφανής με την χρήση του κράνους, ενώ πολλές φορές ο οδηγός του αυτοκινήτου αποβιβάζεται από αυτό κατά τον ανεφοδιασμό αφαιρώντας έτσι την ζώνη του.

Για την περίπτωση εκείνων που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και αν το μέτρο αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε εκείνους, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται κάποιον να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ θα πρέπει να ειδοποιεί την αστυνομία, ως οφείλει με βάση το κοινωνικό αίσθημα.

Επιπρόσθετα:

Μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε πως “επιτελείται πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε αυτή την επιτροπή. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για την σκέψη και την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, από το να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους. Γιατί οι περισσότεροι που οδηγούν, είναι κυρίως νέα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που αισθάνονται άτρωτοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως”.

 Ο Υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε πως “αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων, να συνδράμουν όλοι, για την αυτονόητη συνήθεια ότι φοράμε κράνος όταν είμαστε πάνω στο μηχανάκι. Ώστε να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας και πρέπει να συνδράμουμε όλοι”.

 Επίσης, ανέφερε πως είναι μια πρωτοβουλία που είχε την θετική ανταπόκριση από τους πρατηριούχους και “είναι μια πράξη που συνδυάζει μια κοινωνικά χρήσιμη ανθρώπινη ιδέα και παράλληλα δίνουμε και τη νομική κάλυψη στους πρατηριούχους για να μπορούν να την εφαρμόσουν”.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά ξεκίνησαν από μία πρωτοβουλία του πρατηρίου υγρών καυσίμου Εμμανουήλ Ροδουσάκη στην Κίσσαμο, που θρηνώντας τον θάνατο του Ιωάννη Χριστουλάκη, ανακοίνωσε πως δεν θα ανεφοδιάζει όποιον δεν φορά κράνος.

Μετά τον ντόρο που ξεσήκωσε η ανακοίνωση αυτή πανελλαδικά και τα συγχαρητήρια που έλαβε για την κίνησή του ο πρατηριούχος, ο Άδωνης Γεωργιάδης έβγαλε ένα video-καμπάνια για την χρήση του κράνους ζητώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης και τους βενζινοπώλες να αγκαλιάσουν το μέτρο. Σήμερα μαθαίνουμε πως τελικά το μέτρο αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με τον νέο Κ.Ο.Κ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ, λαμβάνουν έως και 4.000 κλίσεις ημερησίως από τις οποίες οι 1.000 με 1.100 αφορούν την μεταφορά με ασθενοφόρο, από αυτές περίπου το 50% (500-600) αφορούν περιστατικά υψηλής προτεραιότητας και συγκεκριμένα ανάμεσά τους τα 250-300 είναι τροχαία ατυχήματα. Το 5% αυτών των ατυχημάτων είναι βαριοί τραυματισμοί και κυρίως αφορούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από εκείνους που τελικά θα επιβιώσουν το 70% θα υποφέρει πλέον από αναπηρία μεγαλύτερη του 80%. Αυτομάτως καταρρίπτεται έτσι και το πλέον ηλίθιο επιχείρημα πως η μη χρήση κράνους είναι κάτι που αφορά τον αναβάτη και μόνο καθώς κάνει κακό στον εαυτό του. Κατά επέκταση δεν ισχύει και το διπλά ηλίθιο επιχείρημα με την σύγκριση των ΗΠΑ καθώς οι πολιτείες στις οποίες η χρήση του κράνους δεν είναι υποχρεωτική δεν έχουν μεγάλα αστικά κέντρα, δεν έχουν υψηλό αριθμό θνησιμότητας από αναβάτες χωρίς κράνος ενώ το καλύτερο αντιεπιχειρήμα έρχεται από την Φλώριντα που ο νόμος ορίζει πως το κράνος δεν είναι υποχρεωτικό αλλά όποιος δεν το φορά θα πρέπει να έχει ιδιωτική ασφάλιση που θα τον καλύπτει συγκεκριμένα για την περίπτωση ατυχήματος χωρίς την χρήση του, κάτι που έχει πολύ υψηλό κόστος για κάτι τόσο απλό, όσο το να φορά κανείς το κράνος!

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ ανέφερε πως δέχεται ετησίως 87.000 περιστατικά και από αυτά τα 3.200 αφορούν τροχαία με τους 320 να είναι σοβαρά πολυτραυματίες. Περίπου οι 32 από αυτούς θα έχουν κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις που επιφέρουν μόνιμη αναπηρία, που σημαίνει πως περίπου ένας κάθε δέκα ημέρες καταλήγει ανάπηρος και μόνο με τα στοιχεία του ΚΑΤ, όχι συνολικά στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Σταμάτης Παπαδάκης γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής, κος Γιάννης Ηλιόπουλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφάλειας, Μακάριος Λαζαρίδης πρότεινε να υπάρχει μέτρο όπου δεν θα μπορεί να γίνει πώληση μοτοσυκλέτας αν ο αναβάτης δεν έχει κράνος, όπως δεν υπάρχει αυτοκίνητο που πωλείται χωρίς ζώνη. Προφανώς εδώ κάπου χάνεται το μέτρο καθώς οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν κατασκευάζουν κράνη αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνο που στις υπόλοιπες χώρες έχει λυθεί με την αστυνόμευση καθώς δεν πρόκειται να κάνει οποιοσδήποτε ούτε μέτρο σε Ευρωπαϊκό δρόμο αν δεν φορά κράνος, εδώ βλέπουμε πως επιστρατεύεται ο πολίτης στην αστυνόμευση και συνεχίζουμε να μην ακούμε κάποιο μέτρο για την αλλαγή νοοτροπίας. Είναι πραγματική έκπληξη να μην αντιλαμβάνεται κάποιος τον λόγο που πρέπει να φορά κράνος και ο λόγος που συνεχίζει τον αντίλογο είναι γιατί η Πολιτεία δεν έχει κάνει σωστά την δουλειά της, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης