ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

To Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία.
motomag ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψαν, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον Πρόεδρο και CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κ. Πάρη Κυριακόπουλο.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ισχυροποίηση της σχέσης μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων, την καινοτομία, και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των φοιτητριών/φοιτητών και αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας, αλλά και την προσφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τους πυλώνες:

«Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις»: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, αλλά και την παροχή δυνατότητας στελέχωσης της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες

«Διασύνδεση με την Κοινότητα»: Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, μπορούν να οργανώνονται επισκέψεις φοιτητριών/φοιτητών σε χώρους της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων

«Διασύνδεση με την Έρευνα»: Εκπόνηση εργασιών, αναλύσεων ή μελετών για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. Η εκπόνηση αυτή μπορεί να γίνει μέσω εργασιών και μελετών περιπτώσεων από φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ

«Αναβάθμιση δεξιοτήτων»: Σχεδιασμός και παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, τα οποία θα έχουν σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

«Υποτροφίες σε φοιτήτριες/φοιτητές»: Παροχή μιας ετήσιας υποτροφίας, η οποία θα καλύπτει το κόστος διαβίωσης μιας φοιτήτριας ή ενός φοιτητή από ακριτική περιοχή και θα σχετίζεται με την υψηλή ακαδημαϊκή του επίδοση

«Κοινωνική Ευθύνη & Προσφορά»: Συμμετοχή της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ως υποστηρίκτριας Εταιρείας σε συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών/βραβείων και άλλων εκδηλώσεων που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ

«AuebCasts»: Δημιουργία παραγωγών Webcasts ή Podcasts σε σύγχρονα θέματα.

Ο CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κ. Πάρης Κυριακόπουλος, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: ”To Σύμφωνο Συνεργασίας υπογραμμίζει τη δέσμευση μας για τη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί θα προσφέρουν εμπειρίες και αξία στην πανεπιστημιακή κοινότητα”.

Σχετικά με τη συνεργασία, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: “Πρόκειται για μια νέα συνεργασία με μια σύγχρονη εταιρεία που διέπεται από τις ίδιες αξίες και αρχές τις οποίες σταθερά υποστηρίζει το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ. Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις κοινές μας πρωτοβουλίες και αναλογιζόμαστε το μέγεθος της ευθύνης και της υποχρέωσης που μας αναλογεί-ως πανεπιστημιακό ίδρυμα-σε θέματα που υποστηρίζουν τη διασύνδεση των φοιτητριών και φοιτητών μας με την αγορά, αλλά και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία, ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”.

Ετικέτες

Fabio Wibmer - Από το ποδήλατο στη σέλα της ΚΤΜ RC16! [VIDEO]

Με τη βοήθεια του Dani Pedrosa όχι μόνο δεν... τσακίστηκε, αλλά τα πήγε και πολύ καλά!
Fabio Wibmer MotoGP challenge 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/7/2024

Ο αστέρας του ποδηλατικού freestyle Fabio Wibmer δεν καταλαβαίνει από προκλήσεις και το αποδεικνύει οδηγώντας την εργοστασιακή RC16 MotoGP μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και κάνοντας μάλιστα και αξιοπρεπέστατο χρόνο για το αρχάριο επίπεδό του!

Τα απίστευτα ακροβατικά που μπορεί να εκτελέσει ο Fabio Wibmer με το ποδήλατό του είναι μόνο ένας από τους λόγους για να θαυμάζει κανείς τον Αυστριακό. Ο 29χρονος αναβάτης είναι γνήσιος λάτρης των δύο τροχών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα στραβά και ανάποδα στη ζωή του αλλά και τον τρόπο που εκφράζει την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα.

Με περισσότερους από 7,8 εκατ. ακόλουθους στο κανάλι του στο Youtube ο ατρόμητος Wibmer δεν το βάζει κάτω ποτέ και αυτό το απέδειξε έπειτα και από τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα που είχε, με το δεύτερο μάλιστα να έρχεται σχεδόν άμεσα από την πολύμηνη αποκατάσταση για το πρώτο, όπου ο Αυστριακός τραυματίστηκε σε προπόνηση MX και έκανε να περπατήσει τέσσερεις μήνες.

Fabio Wibmer MotoGP challenge

Ο Wibmer έχει επιστρέψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στη δράση κάνοντας συγκλονιστικά ακροβατικά με το ποδήλατό του ενώ δεν λέει ποτέ όχι σε κάθε είδους πρόκληση που περιλαμβάνει δύο τροχούς -έτσι έκανε και με εκείνη της ΚΤΜ.

Για να επιτρέψουν οι άνθρωποι της ΚΤΜ στον Wibmer να ανέβει στη σέλα της RC16 των 280+ ίππων και 360+ χλμ./ώρα, και μάλιστα στην πολύ γρήγορη πίστα Red Bull Ring, τον πέρασαν από ολοκληρωμένη εκπαίδευση ξεκινώντας τον από mini bike και "οδηγώντας" τον προοδευτικά σε ολοένα και ισχυρότερες και ταχύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, συγκεκριμένα στη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών στη Moto2 κατηγορία και κατόπιν στην RC 8C.

Ένας νέος, πρωτόγνωρος, ασφάλτινος και πισταδόρικος κόσμος ανοίγεται για τον Wibmer, ο οποίος προέρχεται από μια 10ετία αγωνιστικής εμπειρίας στο MX και τα βρίσκει όλα παράξενα. Έχει όμως μαζί του τους σωστούς εκπαιδευτές, αρχικά τον August "Gustl" Auinger επίσης Αυστριακό και παλιό αγωνιζόμενο στα GP125 και GP250 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έχει πλέον επιβλέπων ρόλο στο Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Ξεκινώντας από το mini bike ο Wibmer έκλεισε την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του με το RC 8C, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα πρόσφυσης, από το πλάτος της πίστας αλλά και από το πόσο μακριά πρέπει να κοιτάζει. 

Η δεύτερη μέρα για τον Wibmer ξεκίνησε με εκπαιδευτή τον Dani Pedrosa και τη Moto2 μοτοσυκλέτα της KTM πριν από το μεγάλο βήμα στην εργοστασιακή RC16, με τον Pedrosa σε ρόλο πλοηγού-εκπαιδευτή με ένα 1390 Duke -εξαιρετικά άνετος ο Ισπανός ακολουθώντας τον μαθητή του, καβάλα στην hyper-naked της KTM, αποδεικνύοντας ξανά τη διαφορετική "πάστα" των αναβατών MotoGP.

Τελικά ο Wibmer δεν έμεινε απλά ζωντανός πάνω στη σέλα της πανίσχυρης εργοστασιακής ΚΤΜ αλλά κατάφερε να κατέβει και πολύ κάτω από τα δύο λεπτά στον καλύτερο γύρο του, συγκεκριμένα στο 1:53, με τον Pedrosa να μένει εντυπωσιασμένος από την τεχνική του κατάρτιση.

Φυσικά ο Wibmer δεν απείλησε το ρεκόρ πίστας για MotoGP μοτοσυκλέτα που κατέχει ο Marco Bezzecchi από το 2023 με 1:28.533, ωστόσο το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, τα πήγε εξαιρετικά μέσα σε μόλις δύο ημέρες οδήγησης και απεδείχθη ο πιο καλός ο μαθητής, έχοντας και εξαιρετικό δάσκαλο, τον Dani.