ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

To Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία.
motomag ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψαν, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον Πρόεδρο και CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κ. Πάρη Κυριακόπουλο.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ισχυροποίηση της σχέσης μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων, την καινοτομία, και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των φοιτητριών/φοιτητών και αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας, αλλά και την προσφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τους πυλώνες:

«Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις»: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, αλλά και την παροχή δυνατότητας στελέχωσης της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες

«Διασύνδεση με την Κοινότητα»: Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, μπορούν να οργανώνονται επισκέψεις φοιτητριών/φοιτητών σε χώρους της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων

«Διασύνδεση με την Έρευνα»: Εκπόνηση εργασιών, αναλύσεων ή μελετών για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. Η εκπόνηση αυτή μπορεί να γίνει μέσω εργασιών και μελετών περιπτώσεων από φοιτήτριες/φοιτητές του ΟΠΑ

«Αναβάθμιση δεξιοτήτων»: Σχεδιασμός και παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, τα οποία θα έχουν σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

«Υποτροφίες σε φοιτήτριες/φοιτητές»: Παροχή μιας ετήσιας υποτροφίας, η οποία θα καλύπτει το κόστος διαβίωσης μιας φοιτήτριας ή ενός φοιτητή από ακριτική περιοχή και θα σχετίζεται με την υψηλή ακαδημαϊκή του επίδοση

«Κοινωνική Ευθύνη & Προσφορά»: Συμμετοχή της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ως υποστηρίκτριας Εταιρείας σε συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών/βραβείων και άλλων εκδηλώσεων που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ

«AuebCasts»: Δημιουργία παραγωγών Webcasts ή Podcasts σε σύγχρονα θέματα.

Ο CEO της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κ. Πάρης Κυριακόπουλος, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: ”To Σύμφωνο Συνεργασίας υπογραμμίζει τη δέσμευση μας για τη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επιχειρηματική καινοτομία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί θα προσφέρουν εμπειρίες και αξία στην πανεπιστημιακή κοινότητα”.

Σχετικά με τη συνεργασία, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: “Πρόκειται για μια νέα συνεργασία με μια σύγχρονη εταιρεία που διέπεται από τις ίδιες αξίες και αρχές τις οποίες σταθερά υποστηρίζει το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ. Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις κοινές μας πρωτοβουλίες και αναλογιζόμαστε το μέγεθος της ευθύνης και της υποχρέωσης που μας αναλογεί-ως πανεπιστημιακό ίδρυμα-σε θέματα που υποστηρίζουν τη διασύνδεση των φοιτητριών και φοιτητών μας με την αγορά, αλλά και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία, ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”.

Ετικέτες

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Δεν πήρε την φόρα που χρειαζόταν λόγο βροχής
Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2025

Ο 36χρονος stunt rider Lurrique Ferrari, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επίδειξης στο τεράστιο θεματικό πάρκο Beto Carrero, νοτίως του Σάο Πάολο κατά την διάρκεια του Hot Wheels Epic Show, μία δημοφιλής επίδειξη με μοτοσυκλέτες που αποτελούσε ατραξιόν για το πάρκο.

Έμπειρος και με μεγάλο κοινό που τον ήξερε και τον παρακολουθούσε, ο Lurrique Ferrari τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν δεν καθάρισε ένα από τα άλματα και τράκαρε πάν στην ράμπα προσγείωσης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Marieta Konder Bornhausen Hospital όπου λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε θάνατός του και κηδεύτηκε σήμερα παρουσία πορείας εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Το πάρκο έχει αναστείλει το Hot Wheels Epic Show με μία διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Santa Catarina, να κάνει λόγο για διαδρομή που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, αν εστίαζε λιγότερο στην πιστότητα με το δημοφιλές παιχνίδι και περισσότερο στην ασφάλεια των stunt rider.

Ωστόσο ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο ίδιο πάρκο, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα οι ανακοινώσεις για τα συλλυπητήρια είναι καρμπόν αλλάζοντας τα ονόματα.

Για την απόδοση ευθυνών, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αιτία για την οποία η μοτοσυκλέτα του Lurrique Ferrari δεν έφτασε την απαραίτητη ταχύτητα για να καθαρίσει το άλμα καθώς και τι μέτρα είχαν ληφθεί κατά τον σχεδιασμό, για να περιορίζεται ο τραυματισμός σε περίπτωση που δεν καθαρίσει κανείς το άλμα.

 

Σκοτώθηκε **stunt rider **σε επίδειξη **Hot Wheels!** https://www.motomag.gr/news/epikairotita/nekros-stunt-rider-sto-hot-wheels-epic-show-skotothike-o-lurrique-ferrari-sto

Posted by Moto Magazine Greece on Thursday, November 27, 2025

 

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.