Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MV Agusta: Επεκτείνεται η ιστοσελίδα παραγγελιών της

Διαθέσιμη όλη η γκάμα

Από τη στιγμή που ο Timur Sardarov ανέλαβε τη διοίκηση της MV Agusta το 2016, η ιταλική εταιρεία έχει δεχτεί αρκετές “ενέσεις” κεφαλαίων και έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της. Η επόμενη αλλαγή που είχε σειρά ήταν στον τρόπο διάθεσης των μοτοσυκλετών της, αφού πλέον όλα τα νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα των επίσημων αντιπροσωπειών και όχι σε εμπόρους. Στόχος, δεν ήταν να συρρικνωθούν τα σημεία πώλησης, καθώς έχουν ήδη ανοίξει νέες αντιπροσωπείες τόσο στη Μόσχα όσο και στο Λονδίνο τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στη πώληση των μοτοσυκλετών της, αλλά να έχουν και τμήμα ανταλλακτικών ώστε να μειώνεται ο χρόνος αναμονής απ’ την ώρα της παραγγελίας τους. Πιο πρόσφατα είχαμε και την είδηση της  συνεργασίας της MV Agusta με την Loncin με στόχο τη δημιουργία μιας νέας σειράς μοτοσυκλετών 350cc έως 500cc για την ιταλική εταιρία.

Το επόμενο βήμα έγινε με ολόκληρη τη γκάμα της MV Agusta να είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσα απ’ την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε σε πειραματικό στάδιο με τα Superveloce 800 (και το άκρως αισθησιακό διαφημιστικό video) και Brutale 1000 Serie Oro (του οποίου η παρουσίαση υπάρχει στο τεύχος 598 του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί). Μετά την επιτυχία που σημείωσε αυτή η κίνηση, με βάση τον αριθμό των παραγγελιών, η MV Agusta αποφάσισε να εισάγει στη διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών όλα τα μοντέλα της γκάμας της και όχι μόνο αυτά που είναι περιορισμένης παραγωγής. Μάλιστα, η ηλεκτρονική παραγγελία των μοντέλων της θα γίνεται και μέσα απ’ όλες τις επίσημες ιστοσελίδες της MV Agusta και στα social media. Μόλις πραγματοποιηθεί η παραγγελία τότε το σύστημα ειδοποιεί τον κοντινότερο αντιπρόσωπο ώστε να κινηθούν από εκεί κι έπειτα τα “νήματα” διεκπεραίωσης.

“Πιστεύουμε πως το “ψηφιακό οικοσύστημα” αποτελεί δίαυλο για την παγκόσμια επέκτασή μας και για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. Ξεκινώντας από σήμερα κάνουμε ευκολότερη τη σύνδεση των πελατών μας με το επίσημο δίκτυο αντιπροσωπείας επιτρέποντας στους χρήστες να παραγγείλουν ό,τι θέλουν απευθείας από το www.mvagusta.com.” Ανέφερε ο Timur Sardarov καθώς πιστεύει πως είναι το επόμενο λογικό βήμα για την εξέλιξη της εταιρείας.