Νέος τιμοκατάλογος Royal Enfield 2025: Οι τελικές τιμές των μοντέλων με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης

Ισχύει άμεσα και αφορά την προτεινόμενη τιμή λιανικής
Νέος τιμοκατάλογος Royal Enfield 2025: Οι τελικές τιμές των μοντέλων με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2025

Αναθεωρημένο τιμοκατάλογο των μοντέλων που υπάρχουν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, έχει πλέον η Muvus, εισαγωγική εταιρεία της Royal Enfield στην Ελλάδα.

Ο παρακάτω πίνακας έχει τις νέες τιμές που ισχύουν από τώρα, με όλες τις εκδόσεις χρωματισμών που υπάρχουν διαθέσιμες:

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΛΙΑΝΙΚΗ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΤ

HNTR 350

 

DAPPER ORANGE

4,450

DAPPER GREEN

4,450

DAPPER GREY

4,450

REBEL BLACK

4,490

REBEL BLUE

4,490

REBEL RED

4,490

METEOR 350

 

FIREBALL RED

4,790

STELLAR BLACK

4,890

AURORA BLUE

4,990

CLASSIC 350 2024

 

HALCYON BLACK

5,190

DARK GUNMETAL GREY ALLOY

5,190

DARK GUNMETAL GREY

5,290

SIGNALS DESERT SAND

5,290

CHROME RED

5,390

CLASSIC 350 2025

 

REDDITCH RED

5,190

MEDALLION BROWN

5,190

EMERALD

5,290

BULLET 350

 

STANDARD BLACK

5,290

STANDARD MAROON

5,290

BLACK - GOLD

5,390

GUERILLA 450

 

SMOKE SILVER

5,490

SMOKE SILVER WITH TFT

5,590

GOLD DIP

5,590

PLAYA BLACK

5,590

YELLOW RIBBON

5,690

BRAVA BLUE

5,690

HIMALAYAN 450

 

KAZA BROWN

5,990

KAMET WHITE TUBELESS

6,390

HANLE BLACK TUBELESS

6,390

INTERCEPTOR 650

 

SUNSET STRIP

7,190

MARK II

7,490

CONTINENTAL GT 650

 

ROCKER RED

7,290

MR. CLEAN

7,690

SUPER METEOR 650

 

ASTRAL BLACK

7,690

INTERSTELLAR GREEN

7,890

CELESTIAL BLUE

8,090

SHOTGUN 650

 

SHEET METAL GREY

7,490

GREEN DRILL

7,590

STENCIL WHITE

7,690

 

 

BEAR 650

 

PETROL GREEN

7,490

WILD HONEY

7,590

GOLDEN SHADOW

7,690

TWO FOUR NINE

7,790

CLASSIC 650

 

VALLAM RED

6,990

TEAL GREEN

7,090

BLACK CHROME

7,290

 

MotoGP - Michelin για Jorge Martin: Διαφορά στη θερμοκρασία εντός του ελαστικού ο λόγος της πτώσης  

Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του παγκόσμιου πρωταθλητή
Michelin Jorge Martin Crash 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/2/2025

Χωρίς να καταλήγει κάπου το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ Aprilia Racing και Michelin, για την πτώση του Jorge Martin στις δοκιμές της Sepang, η γαλλική εταιρεία έδωσε νέα εξήγηση έπειτα από περαιτέρω διερεύνηση των δεδομένων τηλεμετρίας.

Aprilia Racing και Michelin ήρθαν έμμεσα σε αντιπαράθεση μετά την δεύτερη πτώση του Jorge Martin στη Sepang όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής, έπειτα από highside, χτύπησε πρώτα στο έδαφος με το αριστερό του πόδι και μετά με το κεφάλι για να αποκομίσει μια διάσειση αλλά και σπασμένα κόκκαλα στο ποδι και το δεξί του χέρι.

Ο Martin βρίσκεται σήμερα στη Βαρκελώνη ώστε να γίνει η επέμβαση στο χέρι του -στο πόδι τελικά δεν θα γίνει- από τον δρ. Xavier Mir και την ομάδα του, που χειρούργησε νωρίτερα και τον Raul Fernandez.

Στις αρχικές της ανακοινώσεις μετά το ατύχημα η Aprilia Racing και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της, Massimo Rivola, δήλωσε ότι βάσει των δεδομένων της τηλεμετρίας η πτώση του παγκόσμιου πρωταθλητή δεν προήρθε ούτε από οδηγικό λάθος, ούτε όμως από κάτι που πήγε στραβά με τη μοτοσυκλέτα, ρίχνοντας έτσι έμμεσα την ευθύνη στη Michelin. 

Ο Rivola ζήτησε από τους Γάλλους να του δώσουν το ιστορικό του πίσω ελαστικού του Martin λέγοντας ότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να μάθει ότι το ελαστικό βρισκόταν σε αποθήκη για 11 μήνες πριν από τη χρήση του στην πίστα της Sepang.

Massimo Rivola 2025

Τη δουλειά αυτή ανέλαβε ο Piero Taramasso, διευθυντής Motosport της Michelin o οποίος και ανέφερε τελικά ότι το ελαστικό κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Γαλλία και όλον αυτόν τον καιρό ήταν αποθηκευμένο σε χώρο όπου η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη και έτσι δεν είχε χάσει καμία από τις ιδιότητές του.

Ο Taramasso επανήλθε σήμερα με περισσότερες λεπτομέρειες από τα δεδομένα που του παραχώρησε και η Aprilia, τα οποία δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα μπορούσε να φταίει για το ατύχημα του Martin, όμως ξεκαθαρίζουν τον λόγο που ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε αυτή την οδυνηρή πτώση. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Taramasso το πέλμα στην επιφάνειά του είχε τη σωστή θερμοκρασία, ωστόσο η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ελαστικού ήταν 15 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από εκείνη που θα έπρεπε να είναι για να λειτουργεί σωστά το λάστιχο, όταν ο Martin έφυγε από τα πιτ για να μπει στην πίστα. 

Αυτή είναι και η θερμοκρασία που η Michelin μετράει στο MotoGP για να καθορίσει αν ένα ελαστικό βρίσκεται σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και πήρε τη μέτρηση μέσω ενός αισθητήρα του ελαστικού που προέρχεται από τη McLaren. Από την άλλη η συλλογή των δεδομένων από την Aprilia Racing γίνεται από τη μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα που βρίσκεται μέσα στο ελαστικό.

Ο Taramasso απέδωσε αυτή τη διαφορά στη θερμοκρασία σε διάφορους λόγους όπως το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα επέστρεψε στα πιτ μετά από την πρώτη πτώση του Martin -οπότε μπορεί να έπεσε η θερμοκρασία στο εσωτερικό- σε πρόβλημα που θα μπορούσαν να είχαν οι κουβέρτες αλλά και στις ασυνήθιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια των δοκιμών αφού η θερμοκρασία της πίστας ήταν 30 βαθμοί Κελσίου όταν συνήθως είναι 50 βαθμοί. Είπε επίσης ότι το ελαστικό του Bezzecchi που ήταν το ίδιο (μεσαία γόμα), στην ίδια μοτοσυκλέτα βρισκόταν στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, τη στιγμή της πτώσης του Martin.

Ο Taramasso δεν έκανε κανένα σχόλιο για ενδεχόμενη αστοχία κατά την κατασκευή του ελαστικού, ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί. Καλό θα ήταν ίσως να γνώριζε και η Aprilia Racing αυτή τη μικρή λεπτομέρεια με τις διαφορετικές θερμοκρασίες, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό στο μέλλον ώστε να αποφευχθεί ξανά τέτοιου είδους ατύχημα.