Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ολοκληρώθηκε το Vespa World Days 2019

Πάνω από 5.000 Vespisti

Με το ακόλουθο δελτίο τύπου, η Vespa κλείενι μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, την Vespa World Days 2019, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες φίλοι της φίρμας, που ταξίδεψαν από 40 χώρες της υφηλίου για να βρεθούν στην Ουγγαρία:

Δελτίου τύπου

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ VESPA 2019 ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΖΑΝΚΑ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ 40 ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ VESPA

ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

 

Η 13η διοργάνωση Vespa World Days ολοκληρώθηκε στη Ζάνκα της Ουγγαρίας. Πρόκειται για την πιο σημαντική παγκόσμια συγκέντρωση Vespa Clubs, που κάθε χρόνο προσελκύει λάτρεις της Vespa από όλο τον κόσμο.
Στις όχθες της λίμνης του Μπάλατον, κύλησαν τρεις ημέρες φιλίας, περιπέτειας και αγάπης για το πιο διάσημο σκούτερ, παγκόσμιο σύμβολο της ιταλικής τεχνολογίας, κομψότητας και στυλ.

Περισσότερες από 3.500 Vespa, κάθε έκδοσης και εποχής, παρέλασαν στους δρόμους της Ζάνκα, χάρη στη συμμετοχή των 5.000 «Vespisti» που κατέφτασαν από 40 χώρες, εκπροσωπώντας πολλά εθνικά Vespa Club, από όλη την Ευρώπη, αλλά και από Χονγκ Κονγκ, Καναδά, Ισραήλ, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Αυστραλία και Ινδονησία.

Το 2020 θα πραγματοποιηθούν δύο διοργανώσεις Vespa World Days: στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας, 2-5 Ιουλίου, και στο Μπαλί της Ινδονησίας, 23-25 Ιουλίου.

Οι Vespa World Days πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Vespa World Club, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 ως διάδοχο σχήμα του Ευρωπαϊκού Vespa Club και της Διεθνούς Ένωσης των Vespa Club. Σήμερα η εκδήλωση Vespa World Days αποτελεί εορτασμό της θρυλικής Vespa, του μοναδικού σκούτερ που υπερβαίνει τον ρόλο ενός εύκολου και κομψού οχήματος καθημερινής μετακίνησης και γίνεται μία πραγματικά παγκόσμια μάρκα, ενσωματώνοντας τις οικουμενικές αξίες της νεότητας, του στυλ και της ελευθερίας.

Κατασκευασμένα από την αρχή εξολοκλήρου από ατσάλι, όλα τα μοντέλα Vespa - από τη θρυλική πρώτη 98cc του 1946, έως τις σύγχρονες Vespa Primavera και Vespa GTS – νίκησαν τον χρόνο με εκατομμύρια να κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου, εμπνέοντας το φαινόμενο των Vespa Clubs και άλλων ενώσεων. Με αναπαλαίωση, φροντίδα και περιποίηση, εκατομμύρια Vespa έχουν γίνει σήμερα αγαπημένα αντικείμενα, περνώντας συχνά από πατέρα σε γιο.

Μέσα στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια της ζωής της, η Vespa έχει καταφέρει όχι μόνο να γίνει το πιο δημοφιλές και ευπώλητο σκούτερ (πάνω από 18 εκατομμύρια Vespa έχουν πουληθεί στις πέντε ηπείρους), αλλά και να εδραιωθεί ως πολιτιστικό φαινόμενο, ενώνοντας ολόκληρες γενιές από κάθε άκρη του κόσμου σε ένα κοινό πάθος.

Η Vespa και η αγάπη των φίλων της γεννήθηκαν ταυτόχρονα, με πολλούς ιδιοκτήτες να δημιουργούν ενώσεις ήδη από το 1946, το έτος που παρουσιάστηκε το σκούτερ: έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα Vespa Club. Σήμερα δραστηριοποιούνται 49 εθνικά Vespa Club, που συνδέονται με τον παγκόσμιο Vespa Club, ενώνοντας χιλιάδες μέλη σε κάθε χώρα.