Πετρετζίκης αφήνει την μαγειρική και το γυρνά στο Adventure riding – Έχουμε ανταγωνισμό!

Χοντραίνει το παιχνίδι ο Πετρετζίκης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/7/2018

Ολόκληρη εκπομπή οδηγώντας, άντε και λίγο μαγειρεύοντας έριξε στο κανάλι του πριν λίγο ο Πετρετζίκης και φαίνεται πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να τον καλωσορίσουμε με νέα ιδιότητα, από την στιγμή που το video είναι περισσότερο αφιερωμένο στην Africa και λιγότερο στην μαγειρική! Το ζήτημα βέβαια είναι πως πέφτουν στην αρχή τα ψιλά γράμματα διευκρινίζοντας πως όσα βλέπουμε εκτελούνται από επαγγελματία οδηγό, κι αμέσως μετά ο ίδιος αναφέρεται σε πρώτο πρόσωπο για την οδήγηση… αφήνοντας να εννοηθεί πως καθαρίζει τα άλματα κι άρα είναι και επαγγελματίας αναβάτης! Σύμφωνοι για την Africa Twin, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός, για την ικανότητά της να απογειωθεί, αλλά αυτός που οδηγεί δεν γίνεται να είναι ο Πετρετζίκης. Δείτε το video:

Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες που εμφάνισε την Africa Twin στην εκπομπή του, όπου με λίγα πλάνα οδήγησης δεν έδινε ξεκάθαρη εικόνα. Με το νέο video όμως, απογειώνοντας την Africa Twin σε πίστα motocross και μεταφέροντας το σκηνικό στις τέντες ντυμένος με στολή, το παρακάνει λίγο, γιατί αυτός που οδηγεί είναι πράγματι επαγγελματίας αναβάτης και όχι δεν πιστεύουμε πως είναι ο ίδιος ο Πετρετζίκης. Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη ιδέα, αλλά κάποιος άλλος κρύβεται κάτω από τα ρούχα και το κράνος και σίγουρα τον ντουμπλάρει, παρόλο που στα σχόλια από κάτω υπερισχύει ο εντυπωσιασμός..

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες