Πετρετζίκης αφήνει την μαγειρική και το γυρνά στο Adventure riding – Έχουμε ανταγωνισμό!

Χοντραίνει το παιχνίδι ο Πετρετζίκης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/7/2018

Ολόκληρη εκπομπή οδηγώντας, άντε και λίγο μαγειρεύοντας έριξε στο κανάλι του πριν λίγο ο Πετρετζίκης και φαίνεται πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να τον καλωσορίσουμε με νέα ιδιότητα, από την στιγμή που το video είναι περισσότερο αφιερωμένο στην Africa και λιγότερο στην μαγειρική! Το ζήτημα βέβαια είναι πως πέφτουν στην αρχή τα ψιλά γράμματα διευκρινίζοντας πως όσα βλέπουμε εκτελούνται από επαγγελματία οδηγό, κι αμέσως μετά ο ίδιος αναφέρεται σε πρώτο πρόσωπο για την οδήγηση… αφήνοντας να εννοηθεί πως καθαρίζει τα άλματα κι άρα είναι και επαγγελματίας αναβάτης! Σύμφωνοι για την Africa Twin, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός, για την ικανότητά της να απογειωθεί, αλλά αυτός που οδηγεί δεν γίνεται να είναι ο Πετρετζίκης. Δείτε το video:

Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες που εμφάνισε την Africa Twin στην εκπομπή του, όπου με λίγα πλάνα οδήγησης δεν έδινε ξεκάθαρη εικόνα. Με το νέο video όμως, απογειώνοντας την Africa Twin σε πίστα motocross και μεταφέροντας το σκηνικό στις τέντες ντυμένος με στολή, το παρακάνει λίγο, γιατί αυτός που οδηγεί είναι πράγματι επαγγελματίας αναβάτης και όχι δεν πιστεύουμε πως είναι ο ίδιος ο Πετρετζίκης. Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη ιδέα, αλλά κάποιος άλλος κρύβεται κάτω από τα ρούχα και το κράνος και σίγουρα τον ντουμπλάρει, παρόλο που στα σχόλια από κάτω υπερισχύει ο εντυπωσιασμός..

Ετικέτες

XT700 – Η Tenere που θα έπρεπε να κατασκευάσει η Yamaha

Πρόκειται για περιορισμένη παραγωγή μόλις δέκα μοτοσυκλετών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/6/2026

Ένα συνεργείο στην Πορτογαλία μετατρέπει την Tenere 700 σε μια σύγχρονη XT500, σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 10 κομματιών και “ανάβει φωτιές” στη Yamaha.

Από τις φωτογραφίες, διακρίνεται το «XT700» στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας, ενώ η ιδέα ανήκει στο μικρό συνεργείο στην Holy Moly Co, που εδρεύει στη Λισαβόνα και μετατρέπει σύγχρονες Tenere700 σε XT700! Δεν είναι η πρώτη φορά που το Holy Moly αναβιώνει μία παλιότερη Yamaha και μάλιστα στο συγκεκριμένο project συμμετέχουν και το γνωστό Bike Shed του Λονδίνου, η Yamaha Πορτογαλίας και η Kedo, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά παλιότερων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Η εταιρεία Holy Moly ολοκληρώνει τη συγκεκριμένη μετατροπή χωρίς να κοπεί, να τρυπηθεί ή να συγκολληθεί κάποιο κομμάτι, με το ντεπόζιτο, το ψηλό φτερό και τον στρογγυλό προβολέα που παραπέμπουν σε ένα XT500 του 1979 που δημοπρατήθηκε από την Kedo.

Yamaha

Η μετατροπή αυτή έχει μεγάλη επίπτωση και στο βάρος της μοτοσυκλέτας που μειώνεται στα 175 κιλά. Οι αναρτήσεις της KYB αντικαθίστανται από τις ολλανδικές TracTive, ενώ οι ζάντες είναι της Haan Wheels.

Το πρωτότυπο που βλέπετε δεν είναι προς πώληση, αλλά από τον Οκτώβριο η Holy Moly θα παράγει μόλις δέκα κομμάτια από τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ενώ στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η συναρμολόγησή της απευθείας στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη. Πάντως ίσως αυτή να είναι μία καλή ευκαιρία για την ιαπωνική εταιρεία που μπορεί να “δανειστεί” την ιδέα και να δημιουργήσει μία παρόμοια μοτοσυκλέτα, που τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα πετύχει εμπορικά.