Στις 23 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Honda Africa Twin [VIDEO]

Επίσημη επιβεβαίωση του MOTO από την Honda
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/9/2019

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου Honda Africa Twin, σας είχαμε πει πως υπάρχουν πληροφορίες πως θα δούμε την μοτοσυκλέτα πολύ νωρίτερα από την έκθεση της EICMA στο Μιλάνο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην έκθεση AIMExpo των ΗΠΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου επανήλθαμε, καθώς έφτασαν στα αυτιά μας νέες πληροφορίες που αφορούσαν την πιθανότητα η νέα Africa Twin να έχει την νεωτεριστική ανάρτηση της Showa που μεταβάλει το ύψος της μοτοσυκλέτας. Σε εκείνο το άρθρο γράψαμε επίσης ότι έχει κλειδώσει η ημερομηνία της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας Africa Twin μέσα στο Σεπτέμβριο, δηλαδή θα γίνει στη έκθεση των ΗΠΑ. Τώρα έρχεται το επίσημο teaser video της Honda, να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που σας μεταφέραμε - πρώτους σε ολόκληρο τον κόσμο, από όσο τα ψάξαμε! Πέρα από την ημερομηνία της παρουσίασης, στο video αυτό υπάρχουν και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το ένα είναι φυσικά η αποκάλυψη των νέων full-led προβολέων, με τα στρογγυλά δακτυλίδια και τα μικρά led προβολάκια. Επίσης εδώ φαίνονται τα κάγκελα της έκδοσης Adventure Sport, που απουσίαζαν από τις φωτογραφίες της έκδοσης έγκρισης τύπου για την αγορά της Αυστραλίας. Άλλη μια λεπτομέρεια (που δεν βελτιώνει τις δυνατότητες της Africa, αλλά μας αρέσει πάρα πολύ!) είναι ο τρόπος που έχουν ενσωματώσει το σχήμα της αφρικανικής ηπείρου στο λογότυπο της Africa Twin.

         

 

Όσο για τα ελαστικά; Μάλλον η Honda -επιτέλους- δεν θα έχει σαμπρέλα. Άλλωστε κάτι τέτοιο λίγο - πολύ επιβάλεται, από την στιγμή που η τελική της ταχύτητας θα ξεπερνά τα 200km/h. Και η CRF1000L ξεπερνά τα 200, αλλά όπως έχετε μάθει από το 2016 στο ΜΟΤΟ, αυτό συμβαίνει μόνο στο κοντέρ...

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες