Στις 23 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Honda Africa Twin [VIDEO]

Επίσημη επιβεβαίωση του MOTO από την Honda
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/9/2019

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου Honda Africa Twin, σας είχαμε πει πως υπάρχουν πληροφορίες πως θα δούμε την μοτοσυκλέτα πολύ νωρίτερα από την έκθεση της EICMA στο Μιλάνο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην έκθεση AIMExpo των ΗΠΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου επανήλθαμε, καθώς έφτασαν στα αυτιά μας νέες πληροφορίες που αφορούσαν την πιθανότητα η νέα Africa Twin να έχει την νεωτεριστική ανάρτηση της Showa που μεταβάλει το ύψος της μοτοσυκλέτας. Σε εκείνο το άρθρο γράψαμε επίσης ότι έχει κλειδώσει η ημερομηνία της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας Africa Twin μέσα στο Σεπτέμβριο, δηλαδή θα γίνει στη έκθεση των ΗΠΑ. Τώρα έρχεται το επίσημο teaser video της Honda, να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που σας μεταφέραμε - πρώτους σε ολόκληρο τον κόσμο, από όσο τα ψάξαμε! Πέρα από την ημερομηνία της παρουσίασης, στο video αυτό υπάρχουν και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το ένα είναι φυσικά η αποκάλυψη των νέων full-led προβολέων, με τα στρογγυλά δακτυλίδια και τα μικρά led προβολάκια. Επίσης εδώ φαίνονται τα κάγκελα της έκδοσης Adventure Sport, που απουσίαζαν από τις φωτογραφίες της έκδοσης έγκρισης τύπου για την αγορά της Αυστραλίας. Άλλη μια λεπτομέρεια (που δεν βελτιώνει τις δυνατότητες της Africa, αλλά μας αρέσει πάρα πολύ!) είναι ο τρόπος που έχουν ενσωματώσει το σχήμα της αφρικανικής ηπείρου στο λογότυπο της Africa Twin.

         

 

Όσο για τα ελαστικά; Μάλλον η Honda -επιτέλους- δεν θα έχει σαμπρέλα. Άλλωστε κάτι τέτοιο λίγο - πολύ επιβάλεται, από την στιγμή που η τελική της ταχύτητας θα ξεπερνά τα 200km/h. Και η CRF1000L ξεπερνά τα 200, αλλά όπως έχετε μάθει από το 2016 στο ΜΟΤΟ, αυτό συμβαίνει μόνο στο κοντέρ...

CFMOTO – Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες mini-motocross

Για τους μικρούς αναβάτες
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2023

Η CFMOTO έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με την ίδρυση της θυγατρική της εταιρείας ZEEHO. Τώρα, νέα σχέδια έρχονται να προσθέσουν δύο νέες minicross μοτοσυκλέτες που απευθύνονται στους μικρούς αναβάτες.

Η στενή συνεργασία της CFMOTO με την KTM είναι σε όλους μας γνωστή και οι δύο εταιρείες, όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά διαρκώς την διευρύνουν σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή όμως, η ίδια η CFMOTO ακολουθεί έναν παράλληλο δικό της δρόμο, δημιουργώντας νέα μοντέλα, εντελώς δικής της σχεδίασης και με δικούς της κινητήρες. Μάλιστα κάποια από αυτά φαίνονται ως άμεσοι ανταγωνιστές των αντίστοιχων μοντέλων της Αυστριακής εταιρείας, όπως αυτές οι δύο ηλεκτρικές mini-motocross.

Για τις motocross μοτοσυκλέτες η αυτονομία δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για τη χρήση μπαταριών αντί για κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς η συνολική χρήση τους διαρκεί μερικές ώρες. Ήδη, εταιρείες όπως η ΚΤΜ, που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών, έχει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κανονικών διαστάσεων το Freeride E-XC και δύο παιδικά τα SX-E 3 και SX-E5.

2

Τώρα η CFMOTO έρχεται να προστεθεί στις εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρικές minicross μοτοσυκλέτες. Παρά την συνεργασία της με την ΚΤΜ τα minicross της CFMOTO δεν μοιάζουν πανομοιότυπα με αυτά των “πορτοκαλί”, τουλάχιστον στα σχέδια. Ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι πιο φουτουριστικός, χωρίς να μιμείται αυτόν των συμβατικών μοντέλων.

Όσον αφορά το μικρότερο από τα δύο, θα έχει τροχούς 10 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ γενικότερα οι διαστάσεις του θυμίζουν το SX-E 3 της ΚΤΜ.

Το δεύτερο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερους τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 12 πίσω. Επίσης έχει πιο ογκώδες πλαίσιο και μακρύτερο ψαλίδι, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το SX-E 5 της ΚΤΜ. Και τα δύο μοντέλα φαίνεται ότι μοιράζονται το ίδιο σύνολο κινητήρα/μπαταρία χωρίς να γίνονται γνωστές τυχόν διαφορές στην μέγιστη ισχύ ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η CFMOTO έδωσε στην δημοσιότητα τα σχέδια των ηλεκτρικών motocross μοντέλων της μέσα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της E.E., κάτι που ίσως υποδηλώνει και την αγορά στην οποία στοχεύει κυρίως η Κινέζικη εταιρεία.