PIERER Mobility AG: Ρεκόρ κύκλου εργασιών και πωλήσεων το 2023

Μικρή συνολική άνοδος πωλήσεων μοτοσυκλετών, από τα εμπορικά σήματα των KTM, Husqvarna & GASGAS
Pierer Mobility 2023 results
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/1/2024

Η PIERER Mobility, στην οποία υπάγονται KTM, Husqvarna & GASGAS, αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις μεταξύ 2.650 και 2.670 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2023, που αντιπροσωπεύουν αύξηση περίπου 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Όμιλος αύξησε τις πωλήσεις μοτοσυκλετών κατά το οικονομικό έτος 2023 σε 381.634 (+2%). Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου 140.000 μοτοσυκλέτες ενώ περίπου τα δύο τρίτα των μοτοσυκλετών (περίπου 240.000) πωλήθηκαν σε αγορές εκτός Ευρώπης, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, την Ινδία και την Αυστραλία.

Ο τομέας ποδηλάτων αύξησε επίσης τις πωλήσεις κατά περίπου 33% και πούλησε 157.358 ηλεκτρικά ποδήλατα & ποδήλατα (προηγούμενο έτος: 118.465).

Τα προκαταρκτικά βασικά στοιχεία του ομίλου PIERER Mobility Group για το οικονομικό έτος 2023 θα δημοσιευθούν στις 29 Ιανουαρίου 2024.

Σχετικά με τον Όμιλο

Στα εμπορικά σήματα της PIERER Mobility AG συμπεριλαμβάνονται εκείνα των μοτοσυκλετών των KTM, GASGAS και Husqvarna, των αναρτήσεων και εξαρτημάτων WP, και των  σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων KTM X-BOW.

Ετικέτες

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.