PIERER Mobility AG: Ρεκόρ κύκλου εργασιών και πωλήσεων το 2023

Μικρή συνολική άνοδος πωλήσεων μοτοσυκλετών, από τα εμπορικά σήματα των KTM, Husqvarna & GASGAS
Pierer Mobility 2023 results
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/1/2024

Η PIERER Mobility, στην οποία υπάγονται KTM, Husqvarna & GASGAS, αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις μεταξύ 2.650 και 2.670 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2023, που αντιπροσωπεύουν αύξηση περίπου 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Όμιλος αύξησε τις πωλήσεις μοτοσυκλετών κατά το οικονομικό έτος 2023 σε 381.634 (+2%). Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου 140.000 μοτοσυκλέτες ενώ περίπου τα δύο τρίτα των μοτοσυκλετών (περίπου 240.000) πωλήθηκαν σε αγορές εκτός Ευρώπης, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, την Ινδία και την Αυστραλία.

Ο τομέας ποδηλάτων αύξησε επίσης τις πωλήσεις κατά περίπου 33% και πούλησε 157.358 ηλεκτρικά ποδήλατα & ποδήλατα (προηγούμενο έτος: 118.465).

Τα προκαταρκτικά βασικά στοιχεία του ομίλου PIERER Mobility Group για το οικονομικό έτος 2023 θα δημοσιευθούν στις 29 Ιανουαρίου 2024.

Σχετικά με τον Όμιλο

Στα εμπορικά σήματα της PIERER Mobility AG συμπεριλαμβάνονται εκείνα των μοτοσυκλετών των KTM, GASGAS και Husqvarna, των αναρτήσεων και εξαρτημάτων WP, και των  σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων KTM X-BOW.

Ετικέτες

Αστυνομία-Αττική: 2.643 παραβάσεις σε τέσσερεις ημέρες με τον νέο ΚΟΚ

1 στους 5 οδηγούς που ελέγχθηκε πήρε κλήση - Αφαιρέθηκαν 500 άδειες οδήγησης
Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/9/2025

Περισσότερους από 14.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου ΚΟΚ σε οδικούς άξονες της Αττικής, εστιάζοντας όμως στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ειδική εξόρμηση έγινε μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου 2025 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εστιάζοντας στην πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.078 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.643 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, με την Ελληνική Αστυνομία να μην δίνει συγκερκιμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έξι οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0,60 mg/l. Με λίγα λόγια οδηγούσαν στουπί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 389 οχήματα, εκ των οποίων 199 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 500 άδειες ικανότητας οδήγησης και 134 άδειες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι  για την εφαρμογή του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, ενώ από ό,τι φαίνεται με αμείωτη ένταση συνεχίζουν και οι οδηγοί να αγνοούν τον ΚΟΚ και ακόμη χειρότερα ίσως την κοινή λογική.