PIERER Mobility Group - 16,5% άνοδος πωλήσεων μοτοσυκλετών το Α’ 6μηνο 2023

Άνοδος εσόδων 20,2% και 658 νέες προσλήψεις προσωπικού
Πωλήσεις PIERER Group για το Α' 6μηνο 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2023

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, τo PIERER Mobility Group -στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna & GASGAS μεταξύ άλλων-, σημείωσε αύξηση πωλήσεων τόσο στον τομέα της μοτοσυκλέτας όσο και σε εκείνον των ποδηλάτων και e-bikes, σε συνδυασμό με αύξηση εσόδων και νέες προσλήψεις προσωπικού.

Στο πρώτο μισό του 2023, το Group σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 20,2%, με 1,387.6 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί νέο ρεκόρ -το προηγούμενο βρισκόταν στα 1,154.1 εκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση εσόδων σημείωσαν τόσο ο κλάδος μοτοσυκλέτας, στο 19%, όσο και του ποδηλάτου, κατά 37%. To 59% του κύκλου εργασιών του γκρουπ δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, το 28% στη Βόρεια Αμερική και το Μεξικό και το 13% στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται η PIERER Mobility.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) στο πρώτο μισό του 23 έφτασαν τα 96,9 εκατομμύρια ευρώ, όταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν 92,8 εκατομμύρια. Tα κέρδη πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση (EBITDA) ήταν 178,9 εκατομμύρια ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 162,3.

Οι πωλήσεις μοτοσυκλετών έφτασαν τις 190.293 τους 6 πρώτους μήνες του 23, όταν πέρυσι ήταν 163.334, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο πωλήσεων κατά 16,5%. Οι πωλήσεις ποδηλάτων και e-bikes έφτασαν τις 71.401, που σε σχέση με τις 51.417 του 2022 μεταφράζονται σε άνοδο 39%.

Η άνοδος των πωλήσεων ήταν σημαντικότερη στην Ευρώπη, όπου είχαμε 76.767 πωλήσεις μοτοσυκλετών (+25%) και 59.212 ποδηλάτων (+40%). Περίπου το 60% των μοτοσυκλετών πωλήθηκαν σε αγορές εκτός Ευρώπης, κυρίως στη Βόρεια Αμερική (50.472, +13%), και στην Ινδία (33.029, +81%). Πτώση πωλήσεων παρουσίασαν οι αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Όσον αφορά στο προσωπικό του PIERER Mobility Group, αυτό αυξήθηκε κατά 658 υπαλλήλους, και πλέον αποτελείται συνολικά από 6.314 υπαλλήλους. Οι 5.146 βρίσκονται στην Αυστρία, ενώ περίπου 1.400 απασχολούνται στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης.

Η συνεργασία KTM – CFMOTO συνεχίζει σε ανοδικό ρυθμό, με διπλασιασμό της παραγωγής της CFMOTO για λογαριασμό της ΚΤΜ, από 50.000 στις 100.000 μοτοσυκλέτες (790 Duke & 790 Advenure που παράγονται στην Κίνα), όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ. Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών περιλαμβάνει πλέον και σχεδιασμό μελλοντικών μοντέλων, και τη συνεργατική εξέλιξη κινητήρων και μοτοσυκλετών.

Ετικέτες

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.