Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ρεκόρ ταχύτητας στο νερό: 104Km/h με Honda CRF 450 [VIDEO]

Εύκολη δουλειά για τον Colombo

Με την υποστήριξη της Red Moto, ο καταξιωμένος μηχανικός και τελευταία, αναβάτης του νερού, ο Ιταλός Luca Colombo, έθεσε το ρεκόρ ταχύτητας σε γλυκό νερό για μοτοσυκλέτα με πλωτήρες. Ο Colombo είχε καλέσει το περασμένο Σάββατο τον κόσμο να δει από κοντά την απόπειρά του για νέο ρεκόρ ταχύτητας στα ήρεμα νερά της λίμνης Κόμο. Ο στόχος του ήταν να πάρει το ρεκόρ από τα χέρια του Madisson που πίσω στο 2017 και στα πλαίσια της στροφής του προς παραπλήσιες ενέργειες όπως το Pipe Dream, είχε καταφέρει να φτάσει τα 93,3 Km/h.

Αυτή την φορά ο Colombo κατάφερε να ανέβει σε τριψήφιο αριθμό, φτάνοντας τα 104Km/h και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του, όχι όμως απροβλημάτιστα. Μόλις έφτασε στα 64Km/h το σωσίβιο της μοτοσυκλέτας ενεργοποιήθηκε, και ενώ δεν του έκοψε ταχύτητα, τον ανάγκασε να οδηγεί αγκαλιά με έναν τεράστιο όγκο. Ο ίδιος φορούσε στο χέρι ένα «Kingii Wearable» ένα μικρό σωσίβιο που ευτυχώς δεν ενεργοποιήθηκε γιατί θα του τραβούσε με δύναμη το χέρι πίσω και σίγουρα θα τον δυσκόλευε περισσότερο από το αρκετά μεγαλύτερο της μοτοσυκλέτας, που πήρε ξαφνικά στην αγκαλιά του.

Πριν από δύο χρόνια ο Colombo πραγματοποίησε την διάσχιση της λίμνης με ένα Suzuki RMZ και φέτος έβαλε στόχο να καταρρίψει το άτυπο ρεκόρ, μιας και δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός.

Συνηθίζεται σε κάθε είδηση μοτοσυκλέτας σε νερό, να αναφέρουμε και τον Έλληνα που ασχολείται με το εγχείρημα, τον Παναγιώτη Ντεντάκη από την Κρήτη, αν και πάντα θα υπάρχει εκείνος ο ένας που δεν θα σχολιάσει χωρίς να έχει διαβάσει το κείμενο, σχετικά με το γεγονός πως υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που ασχολείται με την οδήγηση μοτοσυκλέτας σε νερό…

Έπρεπε να ασχοληθεί ο Robbie Madisson για να βρει αυτό το πράγμα μιμητές και να ανέβει επίπεδο. Διαφορετικά οι ρίζες του είναι πολύ παλιότερες και κρατούν στο “pod skiiming” που γινόταν με κανονικές μοτοσυκλέτες χωρίς πλωτήρες. Σε αυτοσχέδιες πίστες και σε διάφορες κόντρες με motocross μοτοσυκλέτες που δίπλα υπήρχε κάποια από τις πολλές λιμνούλες – ταμιευτήρες νερού, που συναντάς παντού στις ΗΠΑ, η μόδα εξελίχθηκε στην ένταξη του πλαναρίσματος στην επιφάνειά τους σε συνηθισμένη πρακτική. Ο Pastrana έχει αμέτρητες φωτογραφίες και video.

Ο Madisson πήγε το ζήτημα αυτό ένα βήμα, ή μάλλον πολλά βήματα πιο κάτω, όταν έφτασε σε σημείο να σερφάρει στην Χαβάη, ενώ ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα από το πρόσφατο γύρισμα που είχε στην Μύκονο.

Τώρα το ρεκόρ ταχύτητας το έχει πλέον ο Colombo ενώ θα είναι πιο δύσκολο για κάποιον να το καταρρίψει αν δεν έχει ήρεμα γλυκά νερά στην διαθέσή του. Αυτό σημαίνει πως σε μία αντίστοιχη προσπάθεια ο Ντεντάκης θα είχε πολύ δυσκολότερη δουλειά, μιας και είναι δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα μία φυσική λίμνη, δίχως ρεύματα από φράγματα κτλ, με αρκετά μήκος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν διαχωρίσουμε τα ρεκόρ σε γλυκού νερού και ανοικτής θαλάσσης…

Tags: