Suzuki Katana 7584 – Motor Bike Expo Special: Από κοντά!

Ποιοτική ματ βαφή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2020

Στο περίπτερο της Suzuki στην έκθεση της Verona, υπήρχε μία ειδική έκδοση του Katana σε ένα απίθανο ματ χρωματισμό. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που εκτιμάς περισσότερο από κοντά, καθώς η ποιότητα της βαφής και η ματ αίσθηση είναι πράγματα που δεν μπορούν να αποδοθούν μέσα από μία φωτογραφία.

Μπορεί κανείς φυσικά να δει τον χρωματικό συνδυασμό στις φωτογραφίες, που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον με ωραίες αντιθέσεις. Ωστόσο από κοντά το πρόσθετο στοιχείο είναι η μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας, συγκριτικά με το τελείως μαύρο, για παράδειγμα.

Το ματ γκρι Katana με λεπτομέρειες σε “Cosmic” μπλε, “Lipstick” κόκκινο και “Metal” χρυσό, φέρει την ονομασία 7584 ως φόρο τιμής στα Katana 750 που παρήχθησαν αποκλειστικά για την Ιαπωνία το 1984. Από εκεί βγαίνει και το όνομα, 750-1984 = 7584.

Το αποκλειστικά για την Ιαπωνική αγορά έχει βέβαια νόημα για τους υπόλοιπους της Ευρώπης, εδώ έχουμε αρκετά Katana 750 που τα φέραμε απευθείας από την Ιαπωνία, την χρυσή εποχή των αθρόων εισαγωγών ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Αρκετά από αυτά παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση, όπως αυτό που είχαμε στην φωτογράφιση κατά την δοκιμή του Katana στο περιοδικό.

Η μόνη ομοιότητα αυτής της έκδοσης με το θρυλικό εφτάμισι και τον προβολέα που κρυβόταν στο φαίρνγκ, είναι πως το χρυσό χρώμα του περιμετρικού πλαισίου, του ψαλιδιού και των κεφαλών, αποτυπώνεται στις γραμμές του νέου αλλά και το μεγάλο χρυσό λογότυπο. Όπως επίσης και το μεγάλο λογότυπο της Suzuki στο ρεζερβουάρ.

Η ειδική αυτή έκδοση πλαισιώνεται από μεγαλύτερη ζελατίνα, μία πάρα πολύ ποιοτική σέλα με διχρωμία κόκκινου και μαύρου, εξάτμιση Yoshimura από λαιμούς και carbon λεπτομέρειες.

Πολύ όμορφη από κοντά και εξαιρετική η ποιότητα βαφής.

Από την δοκιμή του νέου Katana στο MOTO, παρέα με το θρυλικό 750, πλαισιωμένα στο στοιχείο τους!

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.