SYM Road Trip 2025 - Φέτος με προορισμό την Καππαδοκία

23 σκούτερ της SYM σε ένα ταξίδι 3.500 χλμ. 
SYM ROAD TRIP 2025 Cappadokia
Από το

motomag

17/4/2025

Το καθιερωμένο πλέον SYM Road Trip που διοργανώνει η Γκοργκόλης Α.Ε. για το δίκτυο των συνεργατών της έχει φέτος προορισμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την μαγευτική Καππαδοκία.

Το SYM Road Trip 2025 θα πραγματοποιηθεί φέτος με 23 σκούτερ της SYM, με τους αναβάτες τους να διανύουν πάνω από 3.500 χλμ. έκαστος για ένα συνολικό "αποτύπωμα" άνω των 80.000 χιλιομέτρων. Για να φτάσει στον προορισμό του, το καραβάνι θα περάσει από διάφορες ιστορικές πόλεις και μοναδικά τοπία της Μικράς Ασίας, με τελικό προορισμό τη γη των σκαμμένων βράχων και των υπόσκαφων πολιτειών. 

Στο ταξίδι συμμετέχουν αποκλειστικά συνεργάτες του επίσημου δικτύου της SYM από κάθε γωνιά της Ελλάδας — από την Αλεξανδρούπολη ως τη Χίο και από τη Σκύδρα μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη με την ομάδα που θα συμμετέχει να χρησιμοποιεί στο ταξίδι τα νέα SYM ADXTG 400, ADX 300 και Maxsym 400 GT. Έτσι εκτός από ένα πολύ όμορφο ταξίδι, οι συνεργάτες της Γκοργκόλης ΑΕ θα έχουν και την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ καλύτερα τα μοντέλα της SYM που διαθέτουν στο κοινό περνώντας σχεδόν από κάθε λογής περιβάλλον και συνθήκη οδήγησης.

Από τη Θεσσαλονίκη και το Τσανάκαλε, ως τη Σμύρνη, την Ιεράπολη, το Ικόνιο και τελικά την Καππαδοκία, η διαδρομή των 12 ημερών διασχίζει ένα ιστορικό και πολιτισμικά πλούσιο κομμάτι της Ανατολίας. Η Κοιλάδα Περιστρέμματος, το Προκόπι, η Σινασός, η Μαλακοπή και το Γκόρεμε είναι μόνο μερικά από τα σημεία όπου τα scooters SYM θα "γράψουν" χιλιόμετρα σε δρόμους γεμάτους συμβολισμούς, ιστορία και έντονο το ελληνικό αποτύπωμα.

Το SYM Road Trip έχει τη δική του ιστοσελίδα (μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ) όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και να διαβάσετε και για τα προηγούμενα ταξίδια του εταιρικού θεσμού της Γκοργκόλης Α.Ε. όπως και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του φετινού ταξιδιού αφότου ξεκινήσει.

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες