SYM Road Trip 2025 - Φέτος με προορισμό την Καππαδοκία

23 σκούτερ της SYM σε ένα ταξίδι 3.500 χλμ. 
SYM ROAD TRIP 2025 Cappadokia
Από το

motomag

17/4/2025

Το καθιερωμένο πλέον SYM Road Trip που διοργανώνει η Γκοργκόλης Α.Ε. για το δίκτυο των συνεργατών της έχει φέτος προορισμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την μαγευτική Καππαδοκία.

Το SYM Road Trip 2025 θα πραγματοποιηθεί φέτος με 23 σκούτερ της SYM, με τους αναβάτες τους να διανύουν πάνω από 3.500 χλμ. έκαστος για ένα συνολικό "αποτύπωμα" άνω των 80.000 χιλιομέτρων. Για να φτάσει στον προορισμό του, το καραβάνι θα περάσει από διάφορες ιστορικές πόλεις και μοναδικά τοπία της Μικράς Ασίας, με τελικό προορισμό τη γη των σκαμμένων βράχων και των υπόσκαφων πολιτειών. 

Στο ταξίδι συμμετέχουν αποκλειστικά συνεργάτες του επίσημου δικτύου της SYM από κάθε γωνιά της Ελλάδας — από την Αλεξανδρούπολη ως τη Χίο και από τη Σκύδρα μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη με την ομάδα που θα συμμετέχει να χρησιμοποιεί στο ταξίδι τα νέα SYM ADXTG 400, ADX 300 και Maxsym 400 GT. Έτσι εκτός από ένα πολύ όμορφο ταξίδι, οι συνεργάτες της Γκοργκόλης ΑΕ θα έχουν και την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ καλύτερα τα μοντέλα της SYM που διαθέτουν στο κοινό περνώντας σχεδόν από κάθε λογής περιβάλλον και συνθήκη οδήγησης.

Από τη Θεσσαλονίκη και το Τσανάκαλε, ως τη Σμύρνη, την Ιεράπολη, το Ικόνιο και τελικά την Καππαδοκία, η διαδρομή των 12 ημερών διασχίζει ένα ιστορικό και πολιτισμικά πλούσιο κομμάτι της Ανατολίας. Η Κοιλάδα Περιστρέμματος, το Προκόπι, η Σινασός, η Μαλακοπή και το Γκόρεμε είναι μόνο μερικά από τα σημεία όπου τα scooters SYM θα "γράψουν" χιλιόμετρα σε δρόμους γεμάτους συμβολισμούς, ιστορία και έντονο το ελληνικό αποτύπωμα.

Το SYM Road Trip έχει τη δική του ιστοσελίδα (μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ) όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και να διαβάσετε και για τα προηγούμενα ταξίδια του εταιρικού θεσμού της Γκοργκόλης Α.Ε. όπως και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του φετινού ταξιδιού αφότου ξεκινήσει.

Βενζινάδικα: Αποφεύχθηκε η απεργία, αλλά η τιμή της βενζίνης δεν πρόκειται να πέσει

Από την ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις ως την εκεχειρία, ένα τριχίλιαρο voucher δρόμος
fuel pump
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/3/2026

Αποτράπηκε το ενδεχόμενο γενικής απεργίας των πρατηριούχων καυσίμων μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μετά το τέλος της τρίωρης συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών την Πέμπτη 19/3, ο υπουργός κοινοποίησε τα ευχάριστα με μιαν ανακοίνωση που ουσιαστικά αγνοεί όλα τα σημεία και τις προτάσεις που είχαν θίξει οι βενζινοπώλες τις προηγούμενες μέρες, όπως μείωση φόρου και οργανωτικά ζητήματα.

Ούτε κουβέντα για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, μόνο άφθονες επαναλήψεις περί πάταξης της αισχροκέρδειας και του voucher 3.000 ευρώ που θα λάβουν όσοι πρατηριούχοι δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη σύστημα εισροών-εκροών στα καταστήματά τους.

Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες δείχνουν να έφυγαν από τη συνάντηση έχοντας πειστεί να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, όπως τουλάχιστον αυτό αντανακλάται στα λεγόμενα των δύο ομοσπονδιών τους, ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων).

theodorikakos

Από τη μια πλευρά ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, εκφράζει τη γνώμη πως μετά τη συνάντηση “δεν υπάρχει ενδεχόμενο κινητοποιήσεων”, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής, θεωρεί ότι “κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν και εξηγήσεις που έγιναν, είναι σημαντικές”.

Αμφότεροι δηλώνουν πως στη συνέχεια θα ενημερώσουν τα μέλη των ομοσπονδιών τους για να αποφασίσουν για το θέμα των κινητοποιήσεων, ωστόσο από κοινού πιστεύουν πως η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί.

Όσον αφορά τα πρατήρια ωστόσο, τίποτε δεν αλλάζει επί της ουσίας. Από τη μια η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει καθημερινά, μαζί με τη λιανική τιμή στην αντλία και αυτό προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Περσικός Κόλπος παραμένει πεδίο μάχης, όπως επίσης δεν κουνιέται από τη θέση του το πλαφόν ως τις 30 Ιουνίου. Όχι τουλάχιστον από κάποια θεσμική πρωτοβουλία, όπως λ.χ. τις πρόσφατες αποφάσεις Αυστρίας, Ιταλίας και πλέον και της Κροατίας να μειώσουν τους δικούς τους φόρους κατανάλωσης ώστε να αποσυμπιεστεί η τιμή των καυσίμων στα πρατήρια.

Εξίσου απογοητευτικώς ασαφή δείχνουν και τα αποτελέσματα της διάσκεψης των 27 ηγετών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες χτες (Πέμπτη 19/3), για την οποία ο πρωθυπουργός δήλωσε πως “υπήρξε μια διατύπωση που ανοίγει την πόρτα για περισσότερη ευελιξία στην λήψη μέτρων εθνικών και ευρωπαϊκών. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της,” συμπληρώνοντας πως δεν είναι ακόμη η ώρα για περισσότερες λεπτομέρειες.

fuel

Ευελιξία μπορεί να βλέπει ο κύριος πρωθυπουργός, μέτρα πάντως δεν βλέπει κανένας Έλληνας πολίτης. Εκτός αν ως προστασία του καταναλωτή από τη ραγδαία άνοδο της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς χρηματαγορές λογίζεται αποκλειστικά και μόνο η “πάταξη της αισχροκέρδειας” στη λιανική.

Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ό,τι μας ζητηθεί για καύσιμα και τα πρατήρια θα πρέπει να περάσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο με το πλαφόν που εξήγγειλε η κυβέρνηση στα περιθώρια κέρδους τους χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Αν τώρα με το τριχίλιαρο voucher απομακρύνεται ο κίνδυνος να κλείσουν πρατήρια καυσίμων - όπως είχε σπεύσει τις προηγούμενες μέρες να μας υπενθυμίσει η ΟΒΕ πως είχε γίνει την τελευταία φορά που ο μαύρος χρυσός ενεπλάκη σε ράλι ανόδου τιμών – δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και οπωσδήποτε το απευχόμαστε.

Πάντως δεν περιμένουμε να πέσει η τιμή της βενζίνης στην αντλία, καθώς το Κράτος θα συνεχίσει να απολαμβάνει αυξημένα έσοδα από μια λιανική τιμή βενζίνης που αποτελείται από 56% φόρους (κατά την ΟΒΕ). Ανεβαίνει η τιμή, αυγατίζουν οι φόροι, οι καταναλωτές να ’ναι καλά να πετούν τα λεφτά τους στο πηγάδι που δεν έχει πάτο.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον τα περί αυστηρών ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας, που τόσο περήφανα μηρυκάζει η κυβέρνηση, να συμπεριλάβουν και τα διυλιστήρια, για τα οποία ακούγονται - ανεπιβεβαίωτες - κατηγορίες πως επικαιροποιούν τις τιμές σε καύσιμα που είχαν αγοράσει και πληρώσει προπολεμικώς, με τις τότε πολύ χαμηλότερες τιμές.