Τα custom CB1000R στο Wheels & Waves

Μια ντουζίνα "φτιαγμένα" Honda!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/6/2019

Στην MBE της Verona, ανάμεσα στα πολλά και εντυπωσιακά που είδαμε, ήταν και τα customized Honda CB1000R, τα οποία τα είχαν δημιουργήσει dealer της εταιρείας και εξωτερικοί συνεργαζόμενοι custom builders από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ισπανία. Το κάθε ένα από αυτά αποτελούσε και μια ξεχωριστή άποψη, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση της Honda, την οπτική του μέλλοντος για τις μοτοσυκλέτες, αλλά και από τις καταβολές του κάθε δημιουργού, με πραγματικά ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Τώρα, οι δώδεκα αυτές custom μοτοσυκλέτες ταξίδεψαν μέχρι το Biarritz της Γαλλίας για να αποτελέσουν την επίσημη συμμετοχή της Honda στο ετήσιο Wheels & Waves που διοργανώνεται εκεί, στα πλαίσια του εορτασμού της Honda για την συμπλήρωση 50 χρόνων των τετρακύλινδρων εν σειρά της εταιρείας, τιμώντας έτσι και το πρώτο CB750.

Ιδού, λοιπόν, τα μίνι… βιογραφικά της κατά Honda άποψη της "Συμμορίας των δώδεκα", με τις αλλαγές και τους δημιουργούς τους:

 

CB1000R-adical


Δημιουργοί: Gannet Design και Fuhrer Moto από την Ελβετία
Έμπνευση: "Όλα στο όριο"
Αλλαγές: Σούπερ ελαφρύ αγωνιστικό πιρούνι της CeraCarbon και custom γρανάζια. Ανθρακονημάτινοι τροχοί της Rotobox. Μανέτες της Synto Evo. Καρίνα από fiberglass. Φίλτρο Κ&Ν. Τελικό της Akrapovic από τιτάνιο και carbon. Βαμμένο στο χέρι σε παραλλαγή από τον Walter Oberli.


Africa Four CRF1000R


Δημιουργοί: Brivermo Motors από την Ελβετία
Έμπνευση: Το Africa Twin…
Αλλαγές: Μπροστινό από CRF450R. Μεγαλύτερος δίσκος με ανοδίωση και τετραέμβολη δαγκάνα. Custom made εξάτμιση 4 σε 1 με ανθρακονημάτινο τελικό. Custom κάλυμμα σέλας. Νέος προβολέας και μπροστινό φτερό. Αλουμινένιο τιμόνι. Προστατευτικά κάγκελα. Χωματερά μαρσπιέ. LED φλασάκια. Χρώματα από το Africa Twin.


Monkey 1000R


Δημιουργοί: Werther Honda από την Γαλλία
Έμπνευση: Honda Monkey
Αλλαγές: Πλαίσιο, καπάκια και μπουκάλες πιρουνιού, βαμμένα glittering blue. Τιμόνι και καθρέφτες από Monkey. LED φλασάκια. Μικρό undertray. Εξάτμιση Arrow με διπλό τελικό. Χωματερά ελαστικά.


Black Edition


Δημιουργοί: 3C Motos Dealers από την Γαλλία
Έμπνευση: Full Black
Αλλαγές: Μαύρος χρωματισμός σε τρεις τόνους. Μαύρο πιρούνι, ψαλίδι και πλαίσιο. Γυαλιστεροί μαύροι τροχοί και πίσω αμορισέρ. Εξάτμιση της Akrapovic. Σπέσιαλ πλάκα χαραγμένη με το "Black Edition".


Neo Sports Café Endurance Team Replica


Δημιουργοί: National Motos από την Γαλλία
Έμπνευση: Η νικήτρια του 24ωρου του Le Mans το 2006
Αλλαγές: Ακτινωτοί τροχοί. Βάψιμο στα χρώματα της μοτοσυκλέτα που νίκησε το 2006 στον αγώνα. Το κλασσικό λογότυπο της Honda.


Café Chic


Δημιουργοί: Horizon Racing Vergy από την Γαλλία
Έμπνευση: Café Chic
Αλλαγές: Βουρτισμένο αλουμίνιο και κόκκινο χρώμα για την βαφή. Δερμάτινη σέλα. Custom κάλυμμα της πίσω σέλας. Ακτινωτοί τροχοί της Kineo. Τελικό της Moriwaki. Θερμική βαφή στους λαιμούς των εξατμίσεων.

 

Dirt Endurance


Δημιουργοί: VC Moto dealer από την Ισπανία
Έμπνευση: Το κλασσικό βάψιμο των Honda
Αλλαγές: Το νούμερο "48" πάνω στο custom κάλυμμα της πίσω σέλας, ως φόρος τιμής για την ίδρυση της Honda Motor Company το 1948. Custom φαίρινγκ στα πρότυπα των vintage café racers. Αγωνιστικό τιμόνι με τυπωμένη την φράση του Soichiro Honda: "βελτιώνει το είδος". Καθρέφτες στα αντίβαρα του τιμονιού. Διπλό τελικό εξάτμισης. Φιλτροκούτι φτιαγμένο σε 3D printer.


Monkey Kong


Δημιουργοί: Mallorca Motos dealer από την Ισπανία
Έμπνευση: Honda Monkey
Αλλαγές: Καθρέφτες, φλας και μπροστινό φτερό από Monkey. Καπάκια κινητήρα στο στυλ του Monkey, χρωμιομένα. Κίτρινες λεπτομέρειες στον προβολέα, με χρωμιομένο στεφάνι. Αυθεντικό βάψιμο όπως του Monkey σε άσπρο και κίτρινο χρώμα. Custom σέλα στα πρότυπα του Monkey. Ψηλότερο τιμόνι με χρωμιομένο φινίρισμα. Χρώμιο στο πίσω φτερό. Τελικό από Africa Twin. Χρυσές μπουκάλες στο πιρούνι και κίτρινο ελατήριο στο αμορτισέρ πίσω.


Alfredo


Δημιουργοί: Hakuba Motos από την Ισπανία
Έμπνευση: Freddie Spencer
Αλλαγές: Ρεζερβουάρ βαμμένο στο χέρι με τριχρωμία και το λογότυπο του Spencer πάνω του. Χαραγμένο με laser το λογότυπο της Hakuba στο καπάκι του συμπλέκτη. Μαύρη επίστρωση στο πιρούνι. Numer plates μπροστά και στο πλάι. Custom made εξάτμιση της SC-Project με αγωνιστικό τελικό. Επανατοποθετημένα μαρσπιέ και χειριστήρια.


Limited Edition


Δημιουργοί: Honda Motor Europe από την Ιταλία (Θα πουληθούν 350 κομμάτια σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία)
Έμπνευση: Τα χρώματα του HRC
Αλλαγές: Χρωματικός συνδυασμός όπως του HRC. Διπλό τελικό της SC-Project. Carbon εξαρτήματα από την SC-Project.


Tribute


Δημιουργοί: Honda Italia
Έμπνευση: 50 χρόνια CB750
Αλλαγές: Βαμμένο όπως το CB750 K0 του 1969. Tubeless ακτινωτοί τροχοί της Jonich. Κωνικό διπλό τελικό της SC-Project. Τρισδιάστατο λογότυπο Honda. Φλας, καθρέφτες και αντίβαρα τιμονιού από την Rizoma. Κάλυμμα σέλας Alcantara. Βάση πινακίδας της Lightech.


Dani Pedrosa Replica


Δημιουργοί: Moto Macchion από την Ιταλία
Έμπνευση: το RC213V του Dani Pedrosa
Αλλαγές: Εξάτμιση GP 4 σε 2 της SC-Project. Ελαφρύτερη βάση πινακίδας. Αλουμινένιο τιμόνι, φλας, προστατευτικό μανέτας φρένου και καθρέφτες της Rizoma. Βάψιμο στα χρώματα της μοτοσυκλέτας του Pedrosa. Σέλα της race Seats.

 

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες