Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Tesla ATV: Ο Elon Musk μπαίνει στα χωράφια μας!

Προς το παρόν το βλέπει σαν αξεσουάρ…

Με τις λέξεις «Αα και κάτι ακόμη, φτιάξαμε και ένα ATV», ο Elon Musk παρουσίασε εχθές το πρώτο ATV της Tesla, προφανώς ηλεκτρικό, προφανέστατα δίχως διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο μαζί του.

Αντιμετωπίστηκε ως ένα αξεσουάρ του Cybertruck, του φουτουριστικού, βγαλμένου λες από κάποιο δυστοπικό μέλλον σε ένα παράλληλο σύμπαν, pick-up - που αρκετοί στην παρουσίαση το μπέρδεψαν αρχικά με πρόταση της Tesla προς τον αμερικανικό στρατό.

Θα μείνουμε στο Cybertruck λίγο ακόμη, ενώ όλες τις λεπτομέρειές του μπορείτε να τις βρείτε εδώ, καθώς η ενεργή αερανάρτηση προσαρμόζει την απόσταση από το έδαφος για να μπορείς με ευκολία να φορτώσεις την εντυπωσιακά μεγάλη καρότσα. Με ένα ATV ή Motocross, όπως είπε ο Musk αφήνοντας να ενοηθεί πως θα φτιάξει και κάτι τέτοιο στο μέλλον, από την στιγμή που δεν αναφέρεται ποτέ σε βενζινοκίνητα οχήματα...

Η καρότσα προσφέρει και φόρτιση του ATV αλλά και παροχή πεπιεσμένου αέρα, με την πόρτα να κλείνει πίσω του.

Φαίνεται πως το ATV δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά τα βασικά έχουν κρατηθεί, όπως η κίνηση που μεταδίδεται με αλυσίδα για να υπάρχει μεγάλη διαδρομή ανάρτησης και μικρό βάρος στον άξονα. Ένα κεντρικά τοποθετημένο πίσω αμορτισέρ, είχε δεχτεί την εικαστική περιποίηση της Tesla κάνοντάς το μαύρο, όπως και όλα γύρω του μην επιτρέποντας τίποτα να ξεφύγει στο βλέμμα. Ούτε δόθηκαν περισσότερες διευκρινήσεις. Αυτή την στιγμή είναι ένα αξεσουάρ για το Cybertruck, ενώ όπως μας είπε συνεργάτης που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, η παραγωγή του ATV θα καθυστερήσει περισσότερο από του pick-up που αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2021.

Με LED ίσια αλλά μεγάλα φώτα εμπρός και πίσω, και εξωπραγματική ροπή -η μόνη υπόσχεση που πήραμε- το ATV της Tesla δεν μοιάζει και δεν θα είναι σαν κάποιο άλλο!