Γράφτηκε από: 
το motomag

Yamaha R9M: Μετατροπή Tracer 900GT από Ιταλό αντιπρόσωπο

Δεν μπορούσε να περιμένει την Yamaha

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε πως η Yamaha θέλει να επαναφέρει το όνομα R7 χωρίς όμως να ετοιμάζει κάτι παρόμοιο με το θρυλικό YZF-R7, αρκετός κόσμος δήλωσε πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν προτιμότερη με τον κινητήρα του MT-09. Ο Jacopo Marzaro, που είναι αντιπρόσωπος της Yamaha στην Βενετία, δεν θέλησε να περιμένει περισσότερο και πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Με βάση το Tracer 900 και όχι το MT-09, κατασκεύασε μία sport μοτοσυκλέτα κρατώντας κινητήρα και πλαίσιο. Έφτιαξε δικό του υποπλαίσιο και άλλαξε πλήρως τις αναρτήσεις με Ohlins πιρούνι σε νέες αλουμινένιες πλάκες, ενώ Ohlins είναι και το αμορτισέρ πίσω. Με εξάτμιση της Akrapovic και αλλαγές στο φιλτροκούτι, ισχυρίζεται τώρα πως η ιπποδύναμη έχει ανέβει στα 140 άλογα και για αυτό έχει τοποθετήσει και Brembo GP4 RX δαγκάνες.

Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι OZ  και φυσικά την παράσταση κλέβει το φαίρινγκ που έχει κατασκευάσει, με χρώματα και γραμματοσειρές που ακολουθούν τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

Η δουλειά αυτή, αν και ιδιαίτερα προσεγμένη, δεν είναι στο επίπεδο ενός άλλου αντιπροσώπου που το 2017 πρόλαβε την Yamaha με το R7 που πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε επίσημα: Μαζί με τον Andy Palmer, κατασκευάζαν ένα αγωνιστικό FZ-07R (FZ λένε τα MT στις ΗΠΑ) για αγώνες ενιαίου τύπου, αλλά και για όσους θέλουν ένα σοβαρό παιχνίδι για track-day με ελάχιστο κόστος χρήσης. Περισσότερα για αυτό, εδώ