Έρχεται Yamaha MT-07 με φαίρινγκ λένε οι Ιάπωνες

Απάντηση στο Aprilia RS 660
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/12/2020

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι επιμένουν πως η Yamaha  ετοιμάζει μια supersport έκδοση του MT-07 που θα ονομάζεται R7… Η σκέψη είναι πολύ σωστή και πριν πείτε πως μόνο τα on-off πουλάνε, καλύτερα να κοιτάξετε τις πωλήσεις που κάνει το Kawasaki Ninja 650 στη Γαλλία και την Γερμανία. Η Kawasaki το ανανεώνει τακτικά, διότι είναι από τα ελάχιστα χρηστικά και ταυτόχρονα προσιτά οικονομικά supersport στην κατηγορία Α2 διπλωμάτων. Φέτος η Aprilia πρόσθεσε σε αυτή την κατηγορία την πιο Ηi-end πρόταση με τον νέο RS 660 να προσφέρει τεχνολογία και επιδόσεις, αλλά με το ανάλογο επιπλέον κόστος.

Η Yamaha μπορεί να καλύψει την απόσταση μεταξύ του Kawasaki και του Aprilia με ένα “ντυμένο” ΜΤ-07 που θα έχει πιο σπορ χαρακτήρα από το Kawasaki, αλλά θα είναι πιο λιτό σε τεχνολογία και εξοπλισμό από το Aprilia και ως εκ τούτου πιο φτηνό. Το πόσο ικανή στην σπορ οδήγηση μπορεί να είναι μια τέτοια μοτοσυκλέτα, το έχει αποδείξει ήδη από το 2017 ο Andy Palmer, κατασκευάζοντας ένα αγωνιστικό FZ-07R (FZ λένε τα MT στις ΗΠΑ) για αγώνες ενιαίου τύπου, αλλά και για όσους θέλουν ένα σοβαρό παιχνίδι για track-day με ελάχιστο κόστος χρήσης. 

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες