Yamaha - Σταματά την παραγωγή snowmobile

Σταδιακά σε Ιαπωνία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική
Η Yamaha αποσύρεται από την αγορά snowmobile
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/6/2023

Στις 28 Ιουνίου 2023, η Yamaha Motor ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποσυρθεί από την αγορά snowmobile, σταματώντας πρώτα τη διάθεση μοντέλων στην Ιαπωνία και κατόπιν στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει τις πωλήσεις των snowmobiles στην Ιαπωνία το 2022 (πωλείται μόνο το εναπομείναν απόθεμα), στην Ευρώπη μέχρι το 2024 και στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2025.

Το 1968, η Yamaha κυκλοφόρησε το πρώτο της snowmobile, το SL350, εφαρμόζοντας την τεχνολογία μικρών κινητήρων που ανέπτυξε στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Τα τελευταία 55 χρόνια, η Yamaha ανέπτυξε τα snowmobiles για αθλητική, ψυχαγωγική και επαγγελματική χρήση ως μέσο μεταφοράς κυρίως σε χιονισμένες περιοχές που βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η Yamaha στόχευε επίσης στην ανάπτυξη της επιχείρησης όμως τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα είναι δύσκολο να συνεχίσει μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά των snowmobile. Έτσι στο μέλλον, η Yamaha θα επικεντρώσει τους πόρους του τμήματος snowmobile στις τρέχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες της αλλά και σε νέες δραστηριότητες.

Παράλληλα θα διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και την εξυπηρέτηση των πελατών της και μετά το τέλος παραγωγής των snowmobile της.

Η παραγωγή των μοντέλων 2024 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προγραμματιστεί για παράδοση το φθινόπωρο. Οι διανομείς της Yamaha θα συνεργαστούν στενά με τους αντιπροσώπους για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση της επιχείρησής τους κατά τους επόμενους 12 - 36 μήνες.

Λόγω του χρονοδιαγράμματος εξόδου που περιγράφεται παραπάνω, η επίδραση στα ενοποιημένα επιχειρηματικά αποτελέσματα της Yamaha αναμένεται να είναι μικρή

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.