Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Θα κλείνουν... προληπτικά οι αυτοκινητόδρομοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Στόχος να αποφευχθούν οι σκηνές του παρελθόντος, όπως το φιάσκο της Αττικής Οδού το 2022
Θα κλείνουν προληπτικά οι αυτοκινητόδρομοι για έντονα καιρικά φαινόμενα!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/12/2023

Κατά καιρούς έχουμε δει τον κρατικό μηχανισμό ανεξάρτητα με την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στην εξουσία να μην μπορεί να αντιμετωπίσει έγκαιρα τα καιρικά φαινόμενα τα οποία κατά διαστήματα πλήττουν την χώρα μας με αποτέλεσμα οι εθνικές οδοί να “κόβονται στην μέση” ή σε ακόμη χειρότερη περίπτωση εκατοντάδες συμπολίτες μας να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματα τους κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων. Με σκοπό να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε και το οποίο προβλέπει την προληπτική απαγόρευση μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων!

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός κ. Κικίλιας δήλωσε σε συνάντηση με τους παραχωρησιούχους: “Σήμερα είχαμε μία πολύ σημαντική σύσκεψη με όλους τους παραχωρησιούχους όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, καθώς επίσης και με την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία, το Πυροσβεστικό Σώμα και φυσικά το Υπουργείο Υποδομών που έχει την αρμοδιότητα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας -της στρατηγικής τής κυβέρνησης για έμφαση στην πρόληψη- θα ήθελα να ανακοινώσω ότι θα προχωρήσουμε σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, αν υπάρχουν στοιχεία από τους επιστήμονές μας για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ενημερώσουμε νωρίτερα, ώστε να μη βγει στις εθνικές οδούς, στους αυτοκινητοδρόμους”.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - θα κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα

“Βλέπετε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται και στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορέσουμε να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σήμερα γίνεται ο συντονισμός -επαναλαμβάνω- προληπτικά”. Επίσης o κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να έχουν πάντα αλυσίδες και όσα χρειάζονται στα αυτοκίνητά τους ενώ υπενθύμισε ότι πέρυσι είχε βγει μια καμπάνια για αυτό και προσέθεσε ότι θα γίνονται και έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προβλέπεται επίσης πως όλοι οι παραχωρησιούχοι θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας αλλά και να παρέχουν συνδρομή, σε περίπτωση συμβάντος πολιτικής προστασίας εντός του χώρου ή της υποδομής επί της οποίας έχει συσταθεί η σύμβαση παραχώρησης.

https://www.motomag.gr/news/apopseis/nea-odos-kai-trohaia-oi-dikaiologies-oi-odigoi-kai-oi-ntalikes

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025