Γαλλικό πρωτάθλημα ΜΧ: Στην κορυφή ο Watson

Υπό το ρυθμό της βροχής
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/12/2019

Ο τρίτος αγώνας στο Magesq του εθνικού πρωταθλήματος motocross της Γαλλίας, είχε ακυρωθεί τον περασμένο μήνα αφήνοντας τους αναβάτες διψασμένους για δράση. Έτσι, ο αγώνας στο Saint Leger, νότια του Boredeaux ήταν γεμάτος θέαμα και δράση.

Ο Nathan Watson ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και να βρεθεί στη κορυφή τη βαθμολογίας. Ο καιρός όμως τον δυσκόλεψε, καθώς η βροχή έπεφτε αδιάκοπα και μια καλή εκκίνηση θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσει τη νίκη. Με το που έσβησαν τα φώτα ο Watson έκανε μια απ’ τις καλύτερες εκκινήσεις του μέσα στη σεζόν και βρέθηκε ανάμεσα στους πέντε πρώτους, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο ρυθμός του ήταν πραγματικά άπιαστος και μέχρι τον τέταρτο γύρο κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή και να πάρει τα ηνία απ’ τον ομόσταβλό του, Chapeliere. Μέχρι τότε, ο teammate του ήταν στην κορυφή έχοντας καταφέρει να στρίψει πρώτος, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός. Ο Chapeliere έμεινε δεύτερος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Watson να περνά σε άλλη διάσταση και να ανοίγει τη διαφορά του με αυτόν στα 2':30, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία! Ωστόσο, ο Chapeliere δύο γύρους πριν το τέλος έχασε άλλη μια θέση και βρέθηκε τρίτος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο για τη σεζόν του 2019/2020. Παράλληλα, είναι τρίτος και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

“Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ξυπνήσαμε από τη βροχή και όλα έδειχναν πως δεν θα σταματούσε καθόλου. Μέχρι την ώρα που βρεθήκαμε στην πίστα, ήξερα πως το κλειδί για τη νίκη ήταν μια πολύ δυνατή εκκίνηση ώστε να βρεθώ μπροστά. Ευτυχώς, είχα μια απ’ τις καλύτερες εκκινήσεις μου για φέτος και μπόρεσα να πάρω τα ηνία του αγώνα στον τέταρτο γύρο απ’ τον Camille. Έβαλα το κεφάλι κάτω και προσπάθησα να ξεκολλήσω απ’ τους υπόλοιπους. Μόλις η διαφορά μου έφτασε στο 1':30 μπορούσα να ελέγξω τον αγώνα. Ο επόμενος αγώνας θα είναι αυτό το σαββατοκύριακο και ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο πριν το χριστουγεννιάτικο διάλειμμα.” Είπε ο Watson.

Ετικέτες

MXGP, Ιταλία: Μεγάλος νικητής ο Herlings – Πλησίασε τον Lucas Coenen

Στην MX2 ξεχώρισαν ο Sacha Coenen και οι αναβάτες της Triumph
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Στην Ιταλία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με υψηλές θερμοκρασίες και απίστευτη ατμόσφαιρα στο Crossdromo Miravalle. Στη μεγάλη κατηγορία κυριάρχησε ο Jeffrey Herlings, ενώ στην MX2 ο Sacha Coenen διεύρυνε τη διαφορά του.

MXGP

Ο Jeffrey Herlings ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Honda HRC Petronas, κατακτώντας την εικοστή του νίκη σε Grand Prix σε ιταλικό έδαφος και την 116η συνολικά, με μία νίκη και μία δεύτερη θέση που του επέτρεψαν να ανακτήσει μερικούς βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τον Lucas Coenen, ο οποίος κατέκτησε δύο τρίτες θέσεις και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τη Red Bull KTM Factory Racing. Ήταν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και για τη Monster Energy Yamaha Factory MXGP, καθώς ο Maxime Renaux κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας το δεύτερο βάθρο της σεζόν, ενώ ο Tim Gajser εγκατέλειψε με βλάβη στον πρώτο αγώνα, κέρδισε όμως τον δεύτερο!

HERLINGS_

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

449

2

Jeffrey Herlings

Honda

393

3

Romain Febvre

Kawasaki

347

4

Tim Gajser

Yamaha

329

5

Maxime Renaux

Yamaha

305

6

Andrea Adamo

KTM

281

7

Kay de Wolf

Husqvarna

273

8

Ruben Fernandez

Honda

264

9

Tom Vialle

Honda

249

10

Pauls Jonass

Kawasaki

200

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η εξαιρετική απόδοση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του GP εξασφάλισε τη συνολική νίκη στον Sacha Coenen (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης και κατάφερε δύο δεύτερες θέσεις. Τις επιμέρους νίκες πήραν οι αναβάτες της Triumph Racing Factory Team, με τον Guillem Farres να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τον ο Camden McLellan τον δεύτερο. Έτσι στην γενική κατάταξη πίσω από τον πρωτοπόρο Coenen φιγουράρουν πλέον οι αναβάτες της Triumph.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

431

2

Guillem Farres

Triumph

390

3

Camden McLellan

Triumph

373

4

Simon Längenfelder

KTM

372

5

Liam Everts

Husqvarna

354

6

Mathis Valin

Kawasaki

352

7

Janis Martins Reisulis

Yamaha

310

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

244

9

Valerio Lata

Honda

241

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

181