Γαλλικό πρωτάθλημα ΜΧ: Στην κορυφή ο Watson

Υπό το ρυθμό της βροχής
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/12/2019

Ο τρίτος αγώνας στο Magesq του εθνικού πρωταθλήματος motocross της Γαλλίας, είχε ακυρωθεί τον περασμένο μήνα αφήνοντας τους αναβάτες διψασμένους για δράση. Έτσι, ο αγώνας στο Saint Leger, νότια του Boredeaux ήταν γεμάτος θέαμα και δράση.

Ο Nathan Watson ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και να βρεθεί στη κορυφή τη βαθμολογίας. Ο καιρός όμως τον δυσκόλεψε, καθώς η βροχή έπεφτε αδιάκοπα και μια καλή εκκίνηση θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσει τη νίκη. Με το που έσβησαν τα φώτα ο Watson έκανε μια απ’ τις καλύτερες εκκινήσεις του μέσα στη σεζόν και βρέθηκε ανάμεσα στους πέντε πρώτους, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο ρυθμός του ήταν πραγματικά άπιαστος και μέχρι τον τέταρτο γύρο κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή και να πάρει τα ηνία απ’ τον ομόσταβλό του, Chapeliere. Μέχρι τότε, ο teammate του ήταν στην κορυφή έχοντας καταφέρει να στρίψει πρώτος, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός. Ο Chapeliere έμεινε δεύτερος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Watson να περνά σε άλλη διάσταση και να ανοίγει τη διαφορά του με αυτόν στα 2':30, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία! Ωστόσο, ο Chapeliere δύο γύρους πριν το τέλος έχασε άλλη μια θέση και βρέθηκε τρίτος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο για τη σεζόν του 2019/2020. Παράλληλα, είναι τρίτος και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

“Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ξυπνήσαμε από τη βροχή και όλα έδειχναν πως δεν θα σταματούσε καθόλου. Μέχρι την ώρα που βρεθήκαμε στην πίστα, ήξερα πως το κλειδί για τη νίκη ήταν μια πολύ δυνατή εκκίνηση ώστε να βρεθώ μπροστά. Ευτυχώς, είχα μια απ’ τις καλύτερες εκκινήσεις μου για φέτος και μπόρεσα να πάρω τα ηνία του αγώνα στον τέταρτο γύρο απ’ τον Camille. Έβαλα το κεφάλι κάτω και προσπάθησα να ξεκολλήσω απ’ τους υπόλοιπους. Μόλις η διαφορά μου έφτασε στο 1':30 μπορούσα να ελέγξω τον αγώνα. Ο επόμενος αγώνας θα είναι αυτό το σαββατοκύριακο και ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο πριν το χριστουγεννιάτικο διάλειμμα.” Είπε ο Watson.

Ετικέτες

AMA Supercross 2024, Denver - Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής ο Jo Shimoda, επίσης με Honda, έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
motomag AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Ο προτελευταίος γύρος της σεζόν για το ΑΜΑ Supercross ήταν οικογενειακή υπόθεση όσον αφορά τα 450SX , καθώς τα αδέρφια Lawrence με Honda έκαναν το 1-2, με τον Jett ταυτόχρονα να πλησιάζει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου με έναν αγώνα να απομένει! Στα 250SX της Δυτικής Ακτής νικητής ήταν ο Jo Shimoda επίσης με Honda, ο οποίος έκοψε βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος.

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross βρέθηκαν στο Denver για να λάβουν μέρος στον 16ο γύρο της χρονιάς. Με μία στροφή να απομένει για το φινάλε της χρονιάς ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν καθοριστικός όσον αφορά την πορεία του πρωταθλήματος καθώς κάποιοι αναβάτες θα μπορούσαν με ένα καλό αποτέλεσμα να βρεθούν πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στις κατηγορίες 450SX και 250SX.

Κάτι τέτοιο συνέβη στη μεγάλη κατηγορία 450SX. O Jett Lawrence με ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να κλειδώσει την υπόθεση τίτλος και αυτό έκανε. Στην αρχή του αγώνα ο Jett είδε τον αδερφό του Hunter Lawrence να κερδίζει το Holeshot και να οδηγεί την κούρσα μέχρι τα μισά του αγώνα. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος δεν άφησε ούτε τον αδερφό του Hunter να του στερήσει τη νίκη. Λίγους γύρους πριν το τέλος ο Jett πέρασε μπροστά με τον ίδιο να πανηγυρίζει την όγδοη νίκη στην χρονιά. Ταυτόχρονα είδαμε για πρώτη φορά στον θεσμό δύο αδέρφια να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία 450SX.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

O Jason Anderson (Kawasaki), κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση ωστόσο ποτέ δεν απείλησε ουσιαστικά τα αδέρφια Lawrence. Ο Cooper Webb (Yamaha), ο οποίος φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αγωνίστηκε στο Denver με πρόβλημα στον αριστερό του αντίχειρα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση στον αγώνα.

Στην βαθμολογία ο Jett Lawrence (Honda) με έναν αγώνα να απομένει προηγείται με 336 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να έχει 316 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 282 βαθμούς βρίσκεται ο Eli Tomac, με τον αναβάτη της Yamaha να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά την νίκη του: "Ούρλιαζα μέσα από το κράνος μου όταν καταφέραμε με τον αδερφό μου Hunter να κάνουμε το 1-2 στη μεγάλη κατηγορία. Είναι τρομερό το συναίσθημα μακάρι να το ξανακάνουμε. Τώρα όσον αφορά το Πρωτάθλημα τίποτα δεν έχει τελειώσει”.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Επικράτηση της Honda είχαμε και στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. O Jo Shimoda με το που έπεσαν οι μπάρες πήρε το Holeshot, με τον ίδιο να οδηγεί κάθε γύρο του αγώνα. Ο αναβάτης της Honda πήρε μια πανάξια νίκη ενώ κατάφερε να κόψει πολύτιμους βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με έναν αγώνα να απομένει.

Πίσω από τον Shimoda τερμάτισε ο Kitchen ο οποίος πλέον με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης που πήρε στο Denver μπήκε για τα καλά στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Μία θέση πιο πίσω στην τρίτη, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Hampshire o οποίος είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Kitchen να τον φτάνει στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της κατηγορίας 250SX της Δυτικής Ακτής οι RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), με 186 βαθμούς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με τον Kitchen να έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Στην τρίτη θέση με 165 βαθμούς βρίσκεται ο Jordan Smith (Yamaha), ο οποίος με ένα στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων μπορεί να αναδειχθεί εκείνος Πρωταθλητής.

Ο Jo Shimoda δήλωσε μετά την νίκη του: "Παρά τις δυσκολίες στην αρχή της σεζόν χάρη στην ομάδα του HRC καταφέραμε και κερδίσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επίδοση μου”.

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην πόλη Salt Lake City με όλα τα μέτωπα να είναι ανοιχτά. Θα πανηγυρίσουν τα φαβορί ή θα δούμε ανατροπές στον καταληκτικό γύρο του ΑΜΑ Supercross.

Ετικέτες