Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Γαλλικό πρωτάθλημα MX - 5ος αγώνας: Κυρίαρχος ο Todd Kellett

Ένας δύσκολος αγώνας στις ακτές της Γαλλίας

Ο τέταρτος αγώνας του γαλλικού Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε υπό το ρυθμό της βροχής με τον Nathan Watson (KTM) να είναι ο νικητής. Μπορεί η βροχή να απουσίαζε από το Hossegor, εκεί όπου διοργανώθηκε ο πέμπτος αγώνας, στη νοτιοανατολική ακτή της Γαλλίας, όμως οι συνθήκες ήταν εξίσου δύσκολες λόγω της παλίρροιας. Γι’ αυτό η διοργάνωση αναγκάστηκε να αλλάξει δραματικά την διαδρομή και να την μικρύνει.

Η εκκίνηση ήταν πραγματικά χαοτική, με τους αναβάτες να ξεχύνονται στην πρώτη στροφή. Ο Todd Kellett (Yamaha) κατάφερε να στρίψει πρώτος, με αποτέλεσμα να αποφύγει την “άτακτη φυγή” των υπόλοιπων αναβατών και να ξεκολλήσει από το γκρουπ πολύ γρήγορα. Ο ρυθμός του ήταν πραγματικά άπιαστος και μάλιστα κατάφερε να κάνει το ταχύτερο γύρο, στον δίωρο αγώνα.

Ο Nathan Watson (ΚΤΜ) ήρθε στο Hossegor με ανεβασμένη ψυχολογία, έχοντας νικήσει στον προηγούμενο αγώνα, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά, ούτε για τον ίδιο ούτε για τον teammate του Camille Chaepeliere. Οι δυο τους έκαναν μια πολύ καλή εκκίνηση με τον Camille Chapeliere να είναι μπροστά απ’ τον Watson, όμως στην πρώτη στροφή της πίστας έπεσε με τον Watson να πέφτει πάνω του. Από εκεί και έπειτα οι αναβάτες της ΚΤΜ είχαν έναν πολύ δύσκολο αγώνα μπροστά τους. Ο ρυθμός του Watson ήταν φοβερός και παρά την πτώση του κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου να είναι 15ος, ενώ ήταν 38ος μετά το συμβάν με τον teammate του. Αντίστοιχα, ο Chapeliere κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να βρει το ρυθμό του και μέχρι τον έκτο γύρο ήταν εντός της δεκάδας.

Στον ένατο γύρο, ο Nathan Watson (KTM) είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας μπροστά του τον Todd Kellet (Yamaha), ο οποίος μπήκε στα pits, παραδίδοντας τα ηνία στον αναβάτη της ΚΤΜ. Ο Watson πέρασε μπροστά και προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά του με τον αναβάτη της Yamaha όσο το δυνατόν περισσότερο, όμως η ατυχία δεν σταμάτησε να τον ακολουθεί, καθώς είχε άλλο ένα αγωνιστικό συμβάν. Για την ακρίβεια έπεσε πάνω στον τελευταίο αναβάτη του αγώνα, με αποτέλεσμα οι μοτοσυκλέτες τους να μπλεχτούν και να χάσει πολύτιμο χρόνο. Ο Kellett άδραξε την ευκαιρία και πέρασε πάλι πρώτος κερδίζοντας τον αγώνα, ενώ ο Watson τερμάτισε δεύτερος με ελάχιστη διαφορά για τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Yentel Martens (Honda) που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική του στήλη (με κατάγματα στους Θ6 και Θ7) τον περασμένο Αύγουστο, έδωσε μια εξαιρετική μάχη και βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τον Camille Chapeliere να τερματίζει τέταρτος μετά τον αποκλεισμό του Daymond Martens για ανεφοδιασμό καυσίμων στο τελευταίο γύρο. Την πεντάδα έκλεισε ο Jeremy Van Horebeek (Honda).

Αποτελέσματα
1.Todd Kellett (GBR), Yamaha, 24 γύροι, 2:03:06.030
2.Nathan Watson (GBR), 24 γύροι KTM, 2:03:58.740 +00:52.710
3.Yentel Martens (BEL), Honda, 24 γύροι 2:08:41.150 +05:35.120
4.Camille Chapeliere (FRA), KTM, 24 γύροι 2:10:05.960 +06:59.930
5.Jeremy Van Horebeek (BEL), Honda, 2:03:38.070 +1 γύρο
 
Βαθμολογία ΜΧ Γαλλίας
1. Nathan Watson (GBR), KTM, 570 βαθμοί
2. Todd Kellett (GBR), Yamaha, 510 βαθμοί
3. Camille Chapeliere (FRA), KTM, 441 βαθμοί
4. Jeremy Hauquier (FRA), KTM, 373 βαθμοί
5. Stephane Watel (FRA), Honda, 365 βαθμοί