Honda CR Electric Proto - Ανταγωνιστικό με το καλημέρα ενάντια στα βενζινοκίνητα 450!

Επεισοδιακό σαββατοκύριακο για Trey Canard -2 από τις 3 holeshot, μια 2η θέση, μια σύγκρουση και μια πτώση
Honda CR Electric Proto
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2023

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Motocross μοντέλο της Honda, CR Electric Proto, έδειξε τις δυνατότητες του στο αγωνιστικό ντεμπούτο του εναντίον των βενζινοκίνητων 450, στην πίστα της Saitama για το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα MX, με τον παλαίμαχο Trey Canard να παίρνει τις 2 από τις 3 holeshot στα 3 σκέλη του αγώνα και μια 2η θέση στο 1ο σκέλος, όμως μια σύγκρουση και μια πτώση τον εμπόδισαν από τον να πρωταγωνιστήσει και στα υπόλοιπα σκέλη.

Μετά από επιτυχημένες κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο 28 Οκτωβρίου για τον 8ο γύρο του All Japan Motocross Championship, η Κυριακή έφερε ανάμεικτα αποτελέσματα για την ομάδα HRC, αλλά παράλληλα και εξαιρετικά ευοίωνες ενδείξεις για τις δυνατότητες του CR Electric Proto.

​  Honda CR Electric Proto

Στα πρωινά δοκιμαστικά της Κυριακής, ο παλαίμαχος αγωνιζόμενος και αναβάτης δοκιμών πλέον του HRC, Trey Canard -που αγωνίστηκε ως wildcard- ακολούθησε χωρίς πρόβλημα τον ρυθμό του Σαββάτου και ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης με το αμιγώς ηλεκτρικό #41, που έκανε το παγκόσμιο αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία κατηγορία IA1 απέναντι σε βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες 450 κ.εκ.

Ο εναρκτήριος αγώνας κύλησε ομαλά, με τον Canard να ξεκινάει δυνατά, να βρίσκει ρυθμό και να περνάει τη γραμμή τερματισμού δεύτερος πάνω στο CR Electric Proto! Καθώς ο Canard συνήθιζε τη μοτοσυκλέτα ο ρυθμός του συνέχισε να ανεβαίνει, με τον Αμερικανό να πλησιάζει σε απόσταση μόλις 0,7 δευτερολέπτων από τον ταχύτερο γύρο.

​  Honda CR Electric Proto

Στο δεύτερο σκέλος, ο Canard ξεκίνησε και πάλι καλά και φαινόταν ότι ήταν έτοιμος να συνεχίσει να χτίζει τη δυναμική του Σαββατοκύριακου, αλλά μια πρώιμη σύγκρουση με τον μεγάλο αντίπαλο του, Jay Wilson, τον έθεσε δυστυχώς εκτός αγώνα.

Επιστρέφοντας για το τρίτο σκέλος, ο Canard αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την άμεση απόδοση ροπής της ηλεκτρικής Honda και ξεκίνησε και πάλι δυνατά, παίρνοντας την πρωτοπορία. Σημειώστε πως ο Canard πήρε τις δύο από τις τρεις holeshots με το CR Electric Proto.

​  Honda CR Electric Proto

Ξεκινώντας να διευρύνει το προβάδισμα από τον Wilson, ο Canard έδειχνε ικανός για τη νίκη, δυστυχώς όμως καθώς η πίστα χάλαγε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με μεγάλα λούκια να δημιουργούνται στο μαλακό χώμα, ο Canard έπεσε με 12,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του 15λεπτου αγώνα.

 

Honda CR Electric Proto

Παρ' όλα αυτά, με την ευκαιρία που παρείχε ο αγώνας για να μάθει, να εξελίξει και να αποδείξει για πρώτη φορά τις δυνατότητες του ηλεκτρικού μοντέλου της Honda, το Σαββατοκύριακο κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο για την ιαπωνική εταιρεία

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες