Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 - Με έξι αναβάτες στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στόχος η υπεράσπιση των τίτλων του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες
motomag Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η ομάδα της Yamaha αποκάλυψε τους αναβάτες με τους οποίους θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στις κατηγορίες MXGP και MX2, με τους Maxime Renaux, Jago Geerts, Calvin Vlaanderen, Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi να έχουν ως κύριο στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη κατηγορία, αυτός που θα ηγηθεί της Monster Energy Yamaha Factory MXGP θα είναι o Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 του 2021 Maxime Renaux, με τον 23χρονο Γάλλο να θέλει να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις μετά τον περσινό του τραυματισμό. Για ακόμη μία χρονιά δίπλα στον Renaux θα είναι ο Calvin Vlaanderen, με τον Νοτιοαφρικανό να αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς αναβάτες του grid. Το τρίτο Yamaha YZ450 FM θα οδηγεί ο Jago Geerts. O 23χρονος Βέλγος που πέρυσι αγωνιζόταν στην MX2 είναι το επόμενο ταλέντο που θέλει να αξιοποιήσει η ιαπωνική ομάδα στο χώρο του motocross και δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί πιστεύουν πως μπορεί να είναι ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στην MX2, η Monster Energy Yamaha Factory MX2 θα έχει στη διάθεση της τους Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi οι οποίοι θα οδηγούν την YZ250 FM. Ο 21χρονος Γάλλος Benistant στην τέταρτη χρονιά του στην MX2 κατηγορία ευελπιστεί να κάνει ακόμη ένα βήμα εμπρός με στόχο τι άλλο την μετακόμιση στη μεγάλη κατηγορία MXGP. O Elzinga με τη σταθερότητα που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα προσφέρει πολύτιμους πόντους στην ομάδα του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ άπαντες στη Yamaha περιμένουν από τον περσινό πρωταθλητή της EMX250 Bonacorsi να παλέψει στα ίσια με τα μεγάλα παιδιά της MX2.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

O Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager δήλωσε: "Ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε τους παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες MXGP και MX2. Η σύνθεση της ομάδας μας και στις δύο κατηγορίες είναι αξιόλογη και πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα της σεζόν.”

Yamaha

 

Ετικέτες

Kawasaki MXGP Team 2025 - Με Romain Febvre και Pauls Jonass στη μεγάλη κατηγορία

Και ντεμπούτο και στην MX2, με τον εξαιρετικά ταλαντούχο νεαρό αναβάτη Mathis Valin
KRT MXGP Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Kawasaki Racing Team θα συμμετέχει και στις δυο κατηγορίες του MXGP 2025, με μια ομάδα τριών αναβατών, τον Γάλλο Romain Febvre και τον Λετονό Pauls Jonass στα 450, αλλά και τον Γάλλο Mathis Valin στα 250.

Η ομάδα MXGP των “πρασίνων” έχει ως βάση της το Lommel του Βελγίου, που θεωρείται η καρδιά του Ευρωπαϊκού Motocross, ενώ ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1, Kimi Raikkonen και team manager ο Antti Pyrhonen που αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX για περισσότερα από δέκα χρόνια, πριν αναλάβει διοικητικά καθήκοντα.

Με στενή συνεργασία με την Kawasaki Motors Ltd, η ομάδα γιόρτασε τα τελευταία δύο χρονια 23 βάθρα MXGP, 6 GP νίκες και 12 νίκες σε σκέλη στη μεγάλη κατηγορία MXGP.

Τώρα η ομάδα επιστρέφει με βελτιωμένες KX-SR μοτοσυκλέτες, εργοστασιακά προετοιμασμένες, με τον πρώτο γύρο της σεζόν να διαδραματίζεται στην Αργεντινή στις 1-2 Μαρτίου. Πριν από την έναρξη της σεζόν, ως τελευταίο μέρος της προετοιμασίας τους, οι αγωνιζόμενοι της ομάδας θα λάβουν μέρος σε αγώνες που θα γίνουν στο Hawkstone Park της Βρετανίας.

Θυμίζουμε πως το 2024 ο Febvre ήταν 5ος στην τελική κατάταξη του MXGP, ενώ ο Jeremy Seewer, επίσης μέλος της ομάδας των πρασίνων πέρυσι, κατετάγη 4ος. Ο Jonass ήταν 13ος με τη Honda, ενώ πλέον αγωνίζεται με την ομάδα της Kawasaki.

Ο νεαρός (γεννηθείς στις 18/8/2006!) Valin πήρε τον τίτλο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX250 με την Kawasaki, και τώρα παίρνει προαγωγή, με το Akashi να μπαίνει για πρώτη φορά στα 250 του MXGP (κατηγορία ΜΧ2), με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Γάλλο που έχει στόφα Πρωταθλητή.

Ετικέτες