Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 - Με έξι αναβάτες στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στόχος η υπεράσπιση των τίτλων του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες
motomag Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η ομάδα της Yamaha αποκάλυψε τους αναβάτες με τους οποίους θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στις κατηγορίες MXGP και MX2, με τους Maxime Renaux, Jago Geerts, Calvin Vlaanderen, Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi να έχουν ως κύριο στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη κατηγορία, αυτός που θα ηγηθεί της Monster Energy Yamaha Factory MXGP θα είναι o Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 του 2021 Maxime Renaux, με τον 23χρονο Γάλλο να θέλει να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις μετά τον περσινό του τραυματισμό. Για ακόμη μία χρονιά δίπλα στον Renaux θα είναι ο Calvin Vlaanderen, με τον Νοτιοαφρικανό να αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς αναβάτες του grid. Το τρίτο Yamaha YZ450 FM θα οδηγεί ο Jago Geerts. O 23χρονος Βέλγος που πέρυσι αγωνιζόταν στην MX2 είναι το επόμενο ταλέντο που θέλει να αξιοποιήσει η ιαπωνική ομάδα στο χώρο του motocross και δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί πιστεύουν πως μπορεί να είναι ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στην MX2, η Monster Energy Yamaha Factory MX2 θα έχει στη διάθεση της τους Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi οι οποίοι θα οδηγούν την YZ250 FM. Ο 21χρονος Γάλλος Benistant στην τέταρτη χρονιά του στην MX2 κατηγορία ευελπιστεί να κάνει ακόμη ένα βήμα εμπρός με στόχο τι άλλο την μετακόμιση στη μεγάλη κατηγορία MXGP. O Elzinga με τη σταθερότητα που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα προσφέρει πολύτιμους πόντους στην ομάδα του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ άπαντες στη Yamaha περιμένουν από τον περσινό πρωταθλητή της EMX250 Bonacorsi να παλέψει στα ίσια με τα μεγάλα παιδιά της MX2.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

O Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager δήλωσε: "Ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε τους παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες MXGP και MX2. Η σύνθεση της ομάδας μας και στις δύο κατηγορίες είναι αξιόλογη και πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα της σεζόν.”

Yamaha

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες