Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 - Με έξι αναβάτες στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στόχος η υπεράσπιση των τίτλων του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες
motomag Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η ομάδα της Yamaha αποκάλυψε τους αναβάτες με τους οποίους θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στις κατηγορίες MXGP και MX2, με τους Maxime Renaux, Jago Geerts, Calvin Vlaanderen, Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi να έχουν ως κύριο στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο του κατασκευαστή και στις δύο κατηγορίες.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη κατηγορία, αυτός που θα ηγηθεί της Monster Energy Yamaha Factory MXGP θα είναι o Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 του 2021 Maxime Renaux, με τον 23χρονο Γάλλο να θέλει να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις μετά τον περσινό του τραυματισμό. Για ακόμη μία χρονιά δίπλα στον Renaux θα είναι ο Calvin Vlaanderen, με τον Νοτιοαφρικανό να αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς αναβάτες του grid. Το τρίτο Yamaha YZ450 FM θα οδηγεί ο Jago Geerts. O 23χρονος Βέλγος που πέρυσι αγωνιζόταν στην MX2 είναι το επόμενο ταλέντο που θέλει να αξιοποιήσει η ιαπωνική ομάδα στο χώρο του motocross και δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί πιστεύουν πως μπορεί να είναι ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

Στην MX2, η Monster Energy Yamaha Factory MX2 θα έχει στη διάθεση της τους Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi οι οποίοι θα οδηγούν την YZ250 FM. Ο 21χρονος Γάλλος Benistant στην τέταρτη χρονιά του στην MX2 κατηγορία ευελπιστεί να κάνει ακόμη ένα βήμα εμπρός με στόχο τι άλλο την μετακόμιση στη μεγάλη κατηγορία MXGP. O Elzinga με τη σταθερότητα που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα προσφέρει πολύτιμους πόντους στην ομάδα του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ άπαντες στη Yamaha περιμένουν από τον περσινό πρωταθλητή της EMX250 Bonacorsi να παλέψει στα ίσια με τα μεγάλα παιδιά της MX2.

Monster Energy Yamaha Factory MXGP/ΜΧ2 – Με έξι αναβάτες θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου [VIDEO]

O Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager δήλωσε: "Ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε τους παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες MXGP και MX2. Η σύνθεση της ομάδας μας και στις δύο κατηγορίες είναι αξιόλογη και πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα της σεζόν.”

Yamaha

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ

Συμβόλαιο με τον καιρό είχε η πίστα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2026

Την πρώτη του νίκη είδε ο Ανδρέας Ανδρέου (#101 Triumph) αλλά γλυκόπικρη ήταν η ημέρα για την οικογένεια της Triumph καθώς ο Μάριος Κανάκης (#49 Triumph), ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος ενώ έχει μπροστά του και τον βραχνά της αποκατάστασης. Είχε με διαφορά τον ταχύτερο ρυθμό διατηρώντας και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο πρώτο σκέλος τον ταχύτερο γύρο της MX1 σημείωσε ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (#338 TM), ένα σκέλος σε τελείως διαφορετικό ρυθμό για όλους με άλλες επίσης συνθήκες.

Νικητής και στα δύο σκέλη της MX1 με διαφορά, ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου που δείχνει πως έχει αρχίσει να συνηθίζει την μοτοσυκλέτα της Triumph και εκτός από τους χρόνους, είχε και εντυπωσιακά περάσματα από την φακό της φωτογραφικής μηχανής. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής και εναλλαγή είχαμε για τον Φραγκίσκο Ζούνη (#37 Yamaha) που πήρε συνολικά την τρίτη θέση της ημέρας.

Για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μπακας δεν κέρδισε απλά την MX300 αλλά σκαρφάλωσε ψηλά στην γενική κατάταξη, όπως αντίστοιχα ανταγωνιστικός ήταν και ο Κυρικάκος Μπόγρης (#151 TM), με τον Ηλία Καραγιάννη (#174 Fantic) να κλείνει το βάθρο στης MX300.

Και στα δύο σκέλη της MX2 είχαμε μία τριάδα αναβατών στις ίδιες θέσεις, πρώτος ο Δημήτρης Γανωτής (#141 Yamaha), δεύτερος ο Νίκος Λυρίου (#161 Fantic) και τρίτος ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (#344 GASGAS). Απίστευτος ο Ταμβάκος Χρήστος (#66 Yamaha) γιατί ανέβηκε στην πεντάδα της γενικής κατάταξης του αγώνα των κοινών κατηγοριών MX2-MX125, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή προσπάθεια. Το βάθρο της MX125 έκλεισαν ο Κωνσταντίνος Ποϊραζής (#123 KTM) και ο Γιώργος Χατζάκης (#21 Yamaha)

Στην MXOPEN είχαμε επίσης μία τριάδα που κέρδισε τα δύο σκέλη αλλά με εναλλαγή για την δεύτερη και τρίτη θέση. Την νίκη πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (#46 KTM), ακολουθούμενος από τον Μπουρίκα Ευάγγελο (#299 Honda) και Σκύβαλο Εμμανουήλ (#120 Yamaha).

Στην MXSenior επίσης μία σταθερή τριάδα όμως αυτή τη  φορά ξεχώρισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης (#68 KTM) με δύο νίκες ακολουθούμενος από την Δημολιάνη Σταμάτη (#5 KTM) στην δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες με τον συντάκτη του MOTO, Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) να ολοκληρώνει το βάθρο κάνοντας υπερ-προσπάθεια έπειτα από ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης. Ένα ατύχημα που πήγε πολύ πίσω τον πολυπρωταθλητή που είχε κάνει σχέδια για αγώνες εξωτερικού.

Στην φιλόδοξη MX85 την νίκη πήρε ο Στρούγκης Θεόδωρος (#3 Yamaha) με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση καθώς στην δεύτερη θέση με μία τρίτη και μία πρώτη, ανέβηκε ο Ευθύμιος Ψαρογιάννης (#228 KTM), ακολουθούμενος από τον Αντώνη Τσιγκολη (#98 KTM) με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση.

Στην MX65 ο Δημήτρης Φωτόπουλος (#1 Yamaha) κατάφερε την διπλή νίκη και έτσι την πρώτη θέση της γενικής, πίσω του πιο σταθερός με δύο τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (#114 Yamaha), έναντι του Αχιλλέα Γεροκώστα (#222 Yamaha) που πήρε την τρίτη θέση.

Στην MXWOMEN οι αδερφές Λάμπρου για ακόμη μία φορά στις δύο πρώτες θέσεις. Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) με δύο νίκες και Λάμπρου Αμαλία (#17 Yamaha) με δύο δεύτερες θέσης. Επίσης σταθερά στην κατάταξη και η Άννα Αραμπατζη (#960 Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις.

Ακολουθούν πρώτες φωτογραφίες και αποτελέσματα: