Οδηγήσαμε στο Misano την "αυτορυθμιζόμενη" (!!!) RSV4-RF

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/4/2015

Με την προηγούμενη RSV4 Factory να έχει κατακτήσει έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατασκευαστών και πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα αναβατών στα SBK, οι προσδοκίες μας από το νέο μοντέλου του 2015 ήταν σίγουρα υψηλές. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε να έχει την δυνατότητα να αυτορυθμίζει τις παραμέτρους των ηλεκτρονικών της συστημάτων (Χάρτες απόκρισης γκαζιού, Traction Control, Wheelie Control, ABS) διαφορετικά σε κάθε σημείο της πίστας μέσω GPS. Το σύστημα αυτό που βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης, συνδυάζει το στίγμα του GPS ενός smartphone (iOS ή Android) και των στοιχείων που συλλέγει η κεντρική μονάδα ECU από τους αισθητήρες της μοτοσυκλέτας. Στο λογισμικό του συστήματος έχουν προεγκατασταθεί τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι δοκιμαστές-αναβάτες της Aprilia από τις γνωστότερες πίστες του κόσμου, ενώ για εκείνες που δεν υπάρχουν δεδομένα (π.χ. πίστα Σερρών ή Μεγάρων) ο αναβάτης μπορεί να κάνει την δική του καταχώρηση δεδομένων. Με βάση αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας μέσω του GPS σε πιο σημείο βρίσκεται, αλλάξει διαρκώς τις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων. Δηλαδή μπορεί στην Κ1 να έχει το Traction Control στην θέση 5 και φτάνοντας στην Κ2 να αλλάξει στην θέση 2. Φυσικά ο αναβάτης μπορεί να περάσει τις δικές του ρυθμίσεις και η μοτοσυκλέτα να τις ακολουθεί!    

   

Honda-Onitsuka Tiger: Παρουσίασαν μαζί concept μοτοσυκλέτα - Έρχεται το δικύλινδρο CBR750R

Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept το όνομα της sport μοτοσυκλέτας που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο
Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept 2026
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/9/2026

Η Honda ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία μόδας Onitsuka Tiger αποκαλύπτοντας το Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept, το οποίο θα μπορούσε να είναι η sport έκδοση του CB750 Hornet.

Η παρουσίαση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου από τις δύο ιαπωνικές εταιρείες, με την sport μοτοσυκλέτα να δείχνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα από concept, αν κρίνουμε από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept η μοτοσυκλέτα φέρει τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα που παραπέμπει άμεσα στο 750άρι Hornet. Στις φωτογραφίες διακρίνουμε επίσης εξάτμιση της Akrapovic και φρένα της Brembo που υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο την αναβάθμιση της μοτοσυκλέτας σε sport μοντέλο, ενώ η σχεδίαση φαίνεται να μην απέχει καθόλου από μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να μπει άμεσα στην παραγωγή και να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Για το χρώμα της μοτοσυκλέτας επιλέχθηκες το Tiger Yellow της Onitsuka Tiger, που θεωρείται εμβληματικό για την εταιρεία, σε συνδυασμό με έντονες μαύρες λωρίδες που εκτείνονται στα πλαϊνά του φαίρινγκ. Οι μαύροι τροχοί με λεπτομέρειες σε Tiger Yellow, καθώς και τα λογότυπα των δύο brands, ολοκληρώνουν τα γραφικά.

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα μοτοσυκλέτα θα ονομαζόταν CBR750R και με αυτή η ιαπωνική εταιρεία θα μπορούσε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSPB. Οι μέρες για την EICMA πλησιάζουν και εκεί η Honda αναμένεται να λύσει όλες τις απορίες αφού ένα concept που μοιάζει να βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο εξέλιξης δεν πρόκειται να μείνει ως έκθεμα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου .

Ετικέτες