Το Aprilia RS660 και σε έκδοση Α2!

Στόχος οι νεαροί αναβάτες!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2020

Το RS660, που παρουσιάστηκε ως concept πριν από δύο χρόνια στο Σαλόνι του Μιλάνου είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες της Aprilia και φέτος θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά. Για τη δημιουργία του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, η Aprilia χρησιμοποίησε τον V4 της RSV4, αφαιρώντας τους δύο πίσω κυλίνδρους. Με χωρητικότητα 660cc, η ιπποδύναμη που παράγει ο κινητήρας βρίσκεται κοντά στα 100 άλογα, ενώ χάρη στο χαμηλό βάρος (169 κιλά) δημιουργείται αν μη τι άλλο μια πολύ ενδιαφέρουσα αναλογία κιλών ανά ίππων. Σήμερα η κατηγορία των supersport 600cc παρακμάζει, όμως με την κίνηση της Apirlia αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον.

Το εργοστάσιο απ’ το Noale όμως, ετοιμάζει και μια Α2 έκδοση της RS660 με 47 ίππους και στόχο τους μικρότερους σε ηλικία αναβάτες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα θέματα που δεν διευκρινίζονται, όπως το αν θα υπάρχει δυνατότητα όταν ο αναβάτης πάρει δίπλωμα κατηγορίας Α, να την πάει σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να “ξεκλειδώσει” την απόδοσή της. Ακόμη, αυτό που δεν ανακοινώνεται είναι αν ο εξοπλισμός θα είναι ο ίδιος. Αναφερόμαστε κυρίως στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, καθώς το “οπλοστάσιο” της RS περιλαμβάνει τα cornering ABS, έλεγχο σούζας (AWC), cruise control (ACC), quickshifter (AQS) και έλεγχο φρένο κινητήρα (ΑΕΒ),  χάρη στην IMU έξι αξόνων και την ηλεκτρονική διαχείριση του γκαζιού. Όλα τα ερωτήματα φυσικά, θα απαντηθούν με τη κυκλοφορία του RS660, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ