Beta RR MY2024 - Αναβάθμιση σε όλη τη γκάμα enduro

Βελτιώσεις σε κινητήρα, πλαίσιο και αναρτήσεις
BETA RR MY2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/6/2023

Το εργοστάσιο της Φλωρεντίας παρουσιάζει τη νέα σειρά RR για το 2024, με τα νέα μοντέλα να έχουν δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων. Οι περισσότερες βελτιώσεις εφαρμόστηκαν σε όλη τη σειρά ενώ κάποιες μόνο σε συγκεκριμένους κυβισμούς.

Σε στενή συνεργασία με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Enduro Brad Freeman και Steve Holcombe, οι μηχανικοί της Beta βρήκαν τα σημεία στα οποία μπορούσαν να παρουσιαστούν βελτιωμένα τα νέα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα. Οι αλλαγές αυτές έγιναν τόσο στον κινητήρα όσο και στο σύστημα πλαισίου-ανάρτησης ώστε τα νέα Beta RR MY 2024.

Όπως πάντα, η φιλοσοφία των μηχανικών της Beta ήταν όχι μόνο να αυξήσουν την απόδοση αλλά να την κάνουν και πιο χρησιμοποιήσιμη, δηλαδή προβλέψιμη και φιλική. Έτσι, αντί για μεγάλες αλλαγές, φέτος η σειρά RR έχει αποκτήσει μια σειρά από αναβαθμίσεις με σκοπό την εδραίωση όλων των μοντέλων στην κατηγορία τους. Ολοκληρώνοντας με τις αλλαγές, τα RR MY 2024 διαθέτουν νέα γραφικά με καθαρά αγωνιστική εμφάνιση.

Η σειρά RR συνεχίζει να αποτελείται από 8 διαφορετικά μοντέλα, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα, για να καλύψει τις ανάγκες ενός ευρύ φάσματος αναβατών.

Ακολουθούν επιγραμματικά οι βελτιώσεις στη γκάμα 2024 RR.

RR 200

Όλα τα μοντέλα:

  • Σέλα: Ο αφρός έχει διαφορετικό σχεδιασμό με μεγαλύτερη επιφάνεια και είναι κατασκευασμένος από διαφορετικό υλικό για να προσφέρει περισσότερη άνεση στον αναβάτη.
  • Πιρούνι: Eκτός από τη βελτίωση των εσωτερικών ρυθμίσεων, η σειρά RR MY 2024 διαθέτει νέα ελαφρύτερα στελέχη (μπότες) τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν ελεγχόμενες ελαστικότητες για πιο ομαλή απόσβεση των ανωμαλιών και σημαντικά βελτιωμένη άνεση.
  • Φρένα: Το μπροστινό σύστημα έχει βελτιωμένη στήριξη στο προστατευτικό περίβλημα ώστε να αντέχει καλύτερα τις συνεχείς καταπονήσεις και να προστατεύει περισσότερο το σωληνάκι.
  • Ψυγεία: Τα δίχρονα 250 και 300 καθώς και ολόκληρη η σειρά των τετράχρονων διαθέτουν νέα, ελαφρύτερα και πιο ανθεκτικά ψυγεία, με νέο σχήμα στο πάνω μέρος που επιτρέπει μεγαλύτερη γωνία στριψίματος του τιμονιού. Διαθέτουν επίσης καλύτερη κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού νγια βελτιωμένη ψύξη, περισσότερες ενισχύσεις και νέο πιο ανθεκτικό καπάκι που είναι πιο σκληρό και λιγότερο εκτεθειμένο.
  • Γραφικά: Εντελώς νέας σχεδίασης με επιθετική, γεωμετρική και μοντέρνα εμφάνιση.

Επιπλέον αλλαγές σε συγκεκριμένα μοντέλα:

Beta RR 2024

RR 300 2Τ:

  • Ρουλεμάν: Ο δίχρονος κινητήρας 300 διαθέτει πλέον νέα ρουλεμάν στροφάλου, διαφορετικά από αυτά της προηγούμενης χρονιάς, πιο σκληρά και υψηλότερης απόδοσης, που βελτιώνουν την αξιοπιστία του κινητήρα.

  • Traction control: Νέα χαρτογράφηση για μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτροπή αβέβαιης ή υπερβολικά επεμβατικής παρέμβασης του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control).
  • Φιλτροκούτι: Διαθέτει νέα σχεδίαση για βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες-υψηλές στροφές. Παράλληλα διατηρείται η ροπή στις χαμηλές rpm κάτι που επιτεύχθηκε με τη χρήση της τρέχουσας εξάτμισης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου είναι τα εξής:

R 4T

125cc: Το μικρότερο μοντέλο της σειράς RR, είναι το ελαφρύτερο και το ευκολότερο στο χειρισμό. Διακρίνεται για το αγωνιστικό του στυλ και είναι άνετο τόσο για νέους αναβάτες όσο και για πιο έμπειρους που θέλουν πιο διασκεδαστική μοτοσυκλέτα για οδήγηση στο όριο.

200cc: Τα χαρακτηριστικά του πλαισίου και ο κινητήρας βασίζονται στο μικρότερο μοντέλο εξασφαλίζοντας μικρό βάρος και εύκολο χειρισμό με περισσότερη ροπή και ιπποδύναμη. Ο ψεκασμός λαδιού και η μίζα το καθιστούν ιδανικό για χομπίστες.

250cc: Ιδανικό για όσους ψάχνουν μια ήπια δίχρονη μοτοσυκλέτα με ελαφρώς μικρότερη απόδοση σε σχέση με το απόλυτο 300 αλλά και με πιο εύκολο χειρισμό.

300cc: Για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν έναν μεγάλο κινητήρα με εντυπωσιακά αποθέματα ροπής σε κάθε ταχύτητα. Ιδανικό για όσους λατρεύουν την οδήγηση με μακρύτερες σχέσεις.

350cc: Η ευκολότερη σε χειρισμό μοτοσυκλέτα, στη σειρά των τετράχρονων μοντέλων. Προσφέρει γραμμική απόδοση και είναι ιδανική για όσους οδηγούν με υψηλές στροφές στον κινητήρα.

390cc: Ιδανικός συνδυασμός ευκολίας οδήγησης με απόδοση κινητήρα και εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα τερέν.

430cc: Διαθέτει κινητήρα υψηλής απόδοσης και πλούσιας ροπής που ταιριάζει σε όσους οδηγούν συχνά με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο.

480cc: Η ιδανική μοτοσυκλέτα για ανοιχτές και γρήγορες διαδρομές. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με του 430 αλλά με ακόμη περισσότερη ροπή και δύναμη, ταιριάζει σε πιο μεγαλόσωμους και καλής φυσικής κατάστασης αναβάτες.

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)