Beta RR Racing 2024 - Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά

Νέος κινητήρας με δύο μπουζί στο RR 300 Racing, νέος κινητήρας στο RR 125 Racing, νέο πλαίσιο και τρόμπα πίσω φρένου σε όλα πλην των RR 125 και RR 200
motomag Beta RR Racing 2024 – Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/10/2023

H Beta προχώρησε σε αλλαγές στα μοντέλα της RR Racing σειράς για το 2024, με το RR Racing 125 να αποκτά νέο κινητήρα, το RR Racing 300 να αποκτά νέο κινητήρα με δύο μπουζί, σχεδόν όλα τα μοντέλα της enduro σειράς (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) να αποκτούν νέο πλαίσιο, ενώ νέα είναι η τρόμπα του πίσω φρένου (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) και τα γραφικά σε όλα τα μοντέλα της RR Racing σειράς.

Οι μοτοσυκλέτες της σειράς RR Racing της Beta αποτελούν τις κορυφαίες, Race-Ready εκδόσεις των Enduro RR, με την ιταλική εταιρεία να προχωρά για το 2024 σε σειρά αναβαθμίσεων σε όλα της σχεδόν τα μοντέλα.

RR 300 Racing

Το Beta RR 300 Racing για τη νέα χρονιά αποκτά νέο δίχρονο κινητήρα με νέα κυλινδροκεφαλή η οποία εφοδιάζεται με δύο μπουζί για πιο αποδοτική καύση. Ταυτόχρονα μειώνεται η κατανάλωση, ενώ γίνεται πιο ομαλή η απόδοση καθώς αυξάνεται η ροπή και η ισχύς που προσφέρει ο κινητήρας σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Κάθε μπουζί διαχειρίζεται από εντελώς ξεχωριστό ηλεκτρικό σύστημα που σημαίνει πως αν κάποιο μπουζί βραχυκυκλώσει ο κινητήρας εξακολουθεί να λειτουργεί (έστω και με μικρότερη απόδοση) επιτρέποντας στον αναβάτη να συνεχίσει την οδήγηση. Στο Beta RR 300 Racing νέο είναι και το πλαίσιο, οι δοκοί στην περιοχή του λαιμού έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό για μεγαλύτερη ακαμψία, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ακρίβεια στις στροφές σύμφωνα με την Beta. Έτσι το κράτημα παρουσιάζεται βελτιωμένο ενώ πιο άμεσες είναι πληροφόρηση και απόκριση. Η διαφορά αυτή η οποία προέρχεται από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Beta Factory Racing Team, έχει επιφέρει μια σειρά επιπλέον αλλαγών όπως στις βάσεις στήριξης του κινητήρα και των υπόλοιπων εξαρτημάτων που στηρίζονται στο πλαίσιο, όπως οι βάσεις για τα μαρσπιέ που έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Οι αλλαγές για το 2024 συνεχίζονται καθώς το RR 300 Racing έχει αποκτήσει νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση ενώ νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

RR 125 Racing

Το Beta RR 125 Racing έχει έναν νέο δίχρονο κινητήρα, με νέο κύλινδρο, νέες θυρίδες και ένα νέο σύστημα βαλβίδας εξαγωγής, που κάνουν την απόκριση του κινητήρα πιο άμεση, αυξάνοντας την απόδοση χωρίς να χαθεί η ροπή στις χαμηλές στροφές. Νέο είναι το πλαίσιο με τις δοκούς στην περιοχή του λαιμού να έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο 300 με τα ίδια οφέλη. Όπως και στο 300, έτσι και εδώ οι βάσεις για τα μαρσπιέ έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση, και το 125 διαθέτει και αυτό νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση. Τέλος νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

Στα δυνατά σημεία της κορυφαίας σειράς Enduro RR Racing της Beta για το 2024 περιλαμβάνονται και τα κάτωθι:

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες έχει τοποθετηθεί νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο, με μεγαλύτερη απόδοση (εξαιρουμένα τα μοντέλα 125 και 200).

Το Traction Control, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό των τετράχρονων κινητήρων της σειράς και φυσικά βρίσκεται και στη σειρά Model Year 2024.

Όσον αφορά στα δίχρονα μοντέλα, να πούμε πως για χάρη του μικρότερου βάρους η Beta έχει παραμείνει πιστή στο pre-mix σύστημα με τον αναβάτη να πρέπει ο ίδιος να ανακατέψει λιπαντικό και καύσιμο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, αν και υπάρχει δυνατότητα για εφαρμογή / χρήση αντλίας λαδιού αν έτσι θέλετε.

Στις αναρτήσεις η σειρά RR Racing του 2024 είναι εξοπλισμένη με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο 48άρι ανεστραμμένο πιρούνι AOS κλειστού φυσιγγίου της Kayaba, με ανωδιωμένα εσωτερικά μέρη και νέα επεξεργασία, που μειώνουν τις τριβές, και με ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ C46 RCU Mono. Η Beta αναφέρει πως αμφότερες οι αναρτήσεις εξελίχθηκαν σε συνεργασία KYB-Beta, με οφέλη τόσο στη μεγαλύτερη ακρίβεια λειτουργίας όσο και στη βελτιωμένη άνεση του αναβάτη.

Beta

Racing Εξοπλισμός

  • Quick release άξονας μπροστινού τροχού για ταχύτερη αφαίρεση/τοποθέτηση
  • Ενισχυμένες χούφτες δύο υλικών σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τη Beta σε διχρωμία κόκκινο και μπλε
  • Πιο μεγάλα, ergal μαρσπιέ με ατσάλινες μύτες
  • Γρανάζι πίσω τροχού με ανοδιωμένο αλουμινένιο κέντρο και ατσάλινα δόντια
  • Μπλε αγωνιστική σέλα με αντιολισθητικό υλικό και θήκη
  • Μαύρα ανοδιωμένα πεντάλ φρένου και λεβιέ ταχυτήτων
  • Κόκκινες αλουμινένιες τάπες λαδιού (κινητήρα & κιβωτίου ταχυτήτων) και φίλτρου λαδιού
  • Κόκκινος ergal οδηγός αλυσίδας
  • Racing γραφικά και αυτοκόλλητα στα στεφάνια των τροχών
Beta
Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)