Beta RR Racing 2024 - Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά

Νέος κινητήρας με δύο μπουζί στο RR 300 Racing, νέος κινητήρας στο RR 125 Racing, νέο πλαίσιο και τρόμπα πίσω φρένου σε όλα πλην των RR 125 και RR 200
motomag Beta RR Racing 2024 – Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/10/2023

H Beta προχώρησε σε αλλαγές στα μοντέλα της RR Racing σειράς για το 2024, με το RR Racing 125 να αποκτά νέο κινητήρα, το RR Racing 300 να αποκτά νέο κινητήρα με δύο μπουζί, σχεδόν όλα τα μοντέλα της enduro σειράς (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) να αποκτούν νέο πλαίσιο, ενώ νέα είναι η τρόμπα του πίσω φρένου (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) και τα γραφικά σε όλα τα μοντέλα της RR Racing σειράς.

Οι μοτοσυκλέτες της σειράς RR Racing της Beta αποτελούν τις κορυφαίες, Race-Ready εκδόσεις των Enduro RR, με την ιταλική εταιρεία να προχωρά για το 2024 σε σειρά αναβαθμίσεων σε όλα της σχεδόν τα μοντέλα.

RR 300 Racing

Το Beta RR 300 Racing για τη νέα χρονιά αποκτά νέο δίχρονο κινητήρα με νέα κυλινδροκεφαλή η οποία εφοδιάζεται με δύο μπουζί για πιο αποδοτική καύση. Ταυτόχρονα μειώνεται η κατανάλωση, ενώ γίνεται πιο ομαλή η απόδοση καθώς αυξάνεται η ροπή και η ισχύς που προσφέρει ο κινητήρας σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Κάθε μπουζί διαχειρίζεται από εντελώς ξεχωριστό ηλεκτρικό σύστημα που σημαίνει πως αν κάποιο μπουζί βραχυκυκλώσει ο κινητήρας εξακολουθεί να λειτουργεί (έστω και με μικρότερη απόδοση) επιτρέποντας στον αναβάτη να συνεχίσει την οδήγηση. Στο Beta RR 300 Racing νέο είναι και το πλαίσιο, οι δοκοί στην περιοχή του λαιμού έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό για μεγαλύτερη ακαμψία, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ακρίβεια στις στροφές σύμφωνα με την Beta. Έτσι το κράτημα παρουσιάζεται βελτιωμένο ενώ πιο άμεσες είναι πληροφόρηση και απόκριση. Η διαφορά αυτή η οποία προέρχεται από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Beta Factory Racing Team, έχει επιφέρει μια σειρά επιπλέον αλλαγών όπως στις βάσεις στήριξης του κινητήρα και των υπόλοιπων εξαρτημάτων που στηρίζονται στο πλαίσιο, όπως οι βάσεις για τα μαρσπιέ που έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Οι αλλαγές για το 2024 συνεχίζονται καθώς το RR 300 Racing έχει αποκτήσει νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση ενώ νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

RR 125 Racing

Το Beta RR 125 Racing έχει έναν νέο δίχρονο κινητήρα, με νέο κύλινδρο, νέες θυρίδες και ένα νέο σύστημα βαλβίδας εξαγωγής, που κάνουν την απόκριση του κινητήρα πιο άμεση, αυξάνοντας την απόδοση χωρίς να χαθεί η ροπή στις χαμηλές στροφές. Νέο είναι το πλαίσιο με τις δοκούς στην περιοχή του λαιμού να έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο 300 με τα ίδια οφέλη. Όπως και στο 300, έτσι και εδώ οι βάσεις για τα μαρσπιέ έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση, και το 125 διαθέτει και αυτό νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση. Τέλος νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

Στα δυνατά σημεία της κορυφαίας σειράς Enduro RR Racing της Beta για το 2024 περιλαμβάνονται και τα κάτωθι:

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες έχει τοποθετηθεί νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο, με μεγαλύτερη απόδοση (εξαιρουμένα τα μοντέλα 125 και 200).

Το Traction Control, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό των τετράχρονων κινητήρων της σειράς και φυσικά βρίσκεται και στη σειρά Model Year 2024.

Όσον αφορά στα δίχρονα μοντέλα, να πούμε πως για χάρη του μικρότερου βάρους η Beta έχει παραμείνει πιστή στο pre-mix σύστημα με τον αναβάτη να πρέπει ο ίδιος να ανακατέψει λιπαντικό και καύσιμο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, αν και υπάρχει δυνατότητα για εφαρμογή / χρήση αντλίας λαδιού αν έτσι θέλετε.

Στις αναρτήσεις η σειρά RR Racing του 2024 είναι εξοπλισμένη με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο 48άρι ανεστραμμένο πιρούνι AOS κλειστού φυσιγγίου της Kayaba, με ανωδιωμένα εσωτερικά μέρη και νέα επεξεργασία, που μειώνουν τις τριβές, και με ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ C46 RCU Mono. Η Beta αναφέρει πως αμφότερες οι αναρτήσεις εξελίχθηκαν σε συνεργασία KYB-Beta, με οφέλη τόσο στη μεγαλύτερη ακρίβεια λειτουργίας όσο και στη βελτιωμένη άνεση του αναβάτη.

Beta

Racing Εξοπλισμός

  • Quick release άξονας μπροστινού τροχού για ταχύτερη αφαίρεση/τοποθέτηση
  • Ενισχυμένες χούφτες δύο υλικών σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τη Beta σε διχρωμία κόκκινο και μπλε
  • Πιο μεγάλα, ergal μαρσπιέ με ατσάλινες μύτες
  • Γρανάζι πίσω τροχού με ανοδιωμένο αλουμινένιο κέντρο και ατσάλινα δόντια
  • Μπλε αγωνιστική σέλα με αντιολισθητικό υλικό και θήκη
  • Μαύρα ανοδιωμένα πεντάλ φρένου και λεβιέ ταχυτήτων
  • Κόκκινες αλουμινένιες τάπες λαδιού (κινητήρα & κιβωτίου ταχυτήτων) και φίλτρου λαδιού
  • Κόκκινος ergal οδηγός αλυσίδας
  • Racing γραφικά και αυτοκόλλητα στα στεφάνια των τροχών
Beta
Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες