BMW G310R 2021: Πρώτη επίσημη παρουσίαση – Full Gallery

Κράτα την ιπποδύναμη και γίνεται Euro5
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/11/2020

Το μονοκύλινδρο μικρό γυμνό της BMW ανανεώνεται στα χνάρια του GS με τον ίδιο κυβισμό, και εξαιτίας της έλευσης των Euro5 προδιαγραφών. Ο κινητήρας βέβαια παραμένει ο ίδιος που ξέραμε, με τον κύλινδρο με κλίση προς τα πίσω που καθιστά την εξαγωγή άμεση προς τον καταλύτη και φέρνει την τροφοδοσία μπροστά, ευνοώντας και το μήκος της μοτοσυκλέτας. Βέβαια σε αυτά τα κυβικά και σε τόσο μικρό βάρος, αυτές οι λεπτομέρειες δεν κάνουν εκείνη την τεράστια διαφορά που περιμένεις με βάση τις βαρύγδουπες δηλώσεις του marketing, παρόλο που τα προηγούμενα μοντέλα ήταν εξαιρετικά καλά ζυγισμένα και αρκετά ευέλικτα. Περιμένουμε αντίστοιχα εύκολο και διασκεδαστικό στην οδήγηση να είναι και το νέο G310R του 2021.

Εκείνο που θα έπρεπε να αλλάξει αλλά φαίνεται πως παραμένει ίδιο, είναι ο ήχος του κινητήρα από όσο αυτό φάνηκε στην παρουσίαση της BMW. Μένει να δούμε και τον ήχο από τα μηχανικά μέρη, ωστόσο ας επικεντρωθούμε σε αυτά που ξέρουμε τώρα. Παραμένει λοιπόν ο κυβισμός στα 313cc με ελάχιστα ενισχυμένη ιπποδύναμη στους 34 ίππους από 33,5 πριν που αποδίδονται στις ίδιες στροφές: 9.500rpm. Ομοίως ίδια είναι και η ροπή που φτάνει τα 2,85kg.m στις 7.500 στροφές ενώ τώρα είναι οι προδιαγραφές είναι Euro5.

Η οδήγηση της γκαζιέρας γίνεται από μία νέα ηλεκτρονική ώστε να μπορεί η ECU να ρυθμίζει καλύτερα τους ρύπους και ταυτόχρονα η BMW έχει φροντίσει να εξαλειφθεί ένα ζήτημα εκκίνησης που είχε το προηγούμενο μοντέλο και έσβηνε πολύ εύκολα. Νέος είναι και ο μονόδρομος, υποβοηθούμενος συμπλέκτης που είναι πάντα καλοδεχούμενος παρόλο που δεν υπάρχει σημαντικό φρένο κινητήρα για να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Με στόχο τους νέους αναβάτες, ο συμπλέκτης αυτός είναι ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας στο δυνατό φρενάρισμα ενώ βοηθά και στην καθημερινή χρήση.

Επιπρόσθετα οι μανέτες είναι ρυθμιζόμενες σε τέσσερις βαθμίδες απόστασης, άλλο ένα στοιχείο που ευνοεί τους νέους αναβάτες και δεν υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο. Οι προβολείς είναι LED, μαζί με τα φλας κι έτσι τώρα όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED με την BMW να υπόσχεται και αρκετά καλή διασπορά της δέσμης.

Η εμφάνιση έχει έρθει πιο κοντά στην μεγάλη γυμνή μοτοσυκλέτα, που επίσης μόλις ανανεώθηκε ενώ τα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα άλλαξαν λίγο στην σχεδίαση δημιουργώντας όμως μεγάλη διαφορά. Βαμμένα σε σκούρο χρώμα αντί για το «ψευτο»-αλουμινένιο που ξεχώριζε έντονα στο προηγούμενο μοντέλο, δένουν όμορφα με τις επίσης νέες βάσεις των μαρσπιέ και τις βαμμένες μαύρες χειρολαβές.

Οι αλλαγές αυτές κάθε άλλο παρά δηλώνουν ένα ολότελα νέο μοντέλο και είναι απλά μία ανανέωση μετά από σχεδόν πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά. Την ίδια στιγμή βέβαια ο ανταγωνισμός έχει γίνει πιο έντονος, πράγμα που σημαίνει πως το G310R πρέπει να εστιάσει και στην τιμή αγοράς…

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του νέου BMW G310R:

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες