Daytona Kayo 300 - Νέος παίκτης στα ATV

Το νέο “γουρούνι” της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.
motomagDaytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/2/2024

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο ATV της Daytona, Kayo 300, με ανταγωνιστική τιμή, μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης, αλλά και κοτσαδόρο, καθιστώντας το μία πολύ καλή επιλογή τόσο για ενοικιαζόμενα, όσο και όσους αναζητούν ένα πρακτικό μέσο μεταφοράς που να μπορεί να μεταφέρει πολλά και να μη σταματάει εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Το Kayo 300 εξοπλίζεται με έναν τετράχρονο και υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 κυβικών, με σχέση συμπίεσης 11:1. Η μέγιστη απόδοση αγγίζει τους 20,7 ίππους στις 7.000 στροφές με τη ροπή να φτάνει τα 2,24 χιλιογραμμόμετρα στις 5.000 στροφές. Η κίνηση μεταφέρεται στους 2 πίσω τροχούς από τους 4 των 12 ιντσών, ενώ η αυτόματη μετάδοση γίνεται μέσω διαφορικού. Το Kayo έχει μακρύ και κοντό κιβώτιο, νεκρά και όπισθεν.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο σε κάθε τροχό, με τους δύο μπροστινούς στα 160 χιλιοστά, και τους πίσω στα 220 χιλιοστά. Τα διπλά ψαλίδια μπροστά συνδυάζονται με δύο ανεξάρτητα ενισχυμένα αμορτισέρ, τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτισή. Τα ελαστικά είναι 22x7-12 μπροστά και 255/50-12, πίσω.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Οι διαστάσεις του Kayo 300 είναι αρκετά μαζεμένες, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις στους στενούς δρόμους των νησιών, αλλά και τον έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές. Έτσι, το μήκος του φτάνει τα 1.970 χιλιοστά, με το πλάτος του να περιορίζεται στα 1,150 χιλιοστά. Στις μαζεμένες διαστάσεις βοηθά το μεταξόνιο των 1.230 χιλιοστών, και το μετατρόχιο, το οποίο μπροστά φτάνει τα 950 χιλιοστά, ενώ πίσω σταματάει στα 850 χιλιοστά. Η σέλα απέχει 830 χιλιοστά από το έδαφος, με το χαμηλότερο σημείο του Kayo 300 να είναι στα 180 χιλιοστά. Το βάρος με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 12 λίτρων, ανακοινώνεται στα 270 κιλά.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Σχεδιαστικά, το Kayo 300 ακολουθεί παρόμοια φιλοσοφία με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. Μπροστά και πίσω βρίσκονται δύο ευμεγέθεις σχάρες μεταφοράς αντικειμένων, ενώ σημείο που ξεχωρίζει στο ATV της Daytona είναι η ύπαρξη κοτσαδόρου πίσω. Μαζί με τον κοτσαδόρο βρίσκουμε και μια παροχή ρεύματος στη δεξιά μεριά του Kayo 300, για έξτρα πίσω φωτιστικά σώματα (όπως π.χ. χρειάζονται τα τρέιλερ), ενώ είναι επαρκώς καλυμμένη για να μην επηρεάζεται από σκόνες, πέτρες και οτιδήποτε άλλο συναντήσει το Kayo 300 στον δρόμο του. Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης και μία ψηφιακή LCD οθόνη, που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Η τιμή του Kayo 300 έχει ανακοινωθεί στα 4.495€, ενώ είναι διαθέσιμο στους συνεργάτες του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Daytona στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες