Daytona Kayo 300 - Νέος παίκτης στα ATV

Το νέο “γουρούνι” της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.
motomagDaytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/2/2024

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο ATV της Daytona, Kayo 300, με ανταγωνιστική τιμή, μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης, αλλά και κοτσαδόρο, καθιστώντας το μία πολύ καλή επιλογή τόσο για ενοικιαζόμενα, όσο και όσους αναζητούν ένα πρακτικό μέσο μεταφοράς που να μπορεί να μεταφέρει πολλά και να μη σταματάει εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Το Kayo 300 εξοπλίζεται με έναν τετράχρονο και υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 κυβικών, με σχέση συμπίεσης 11:1. Η μέγιστη απόδοση αγγίζει τους 20,7 ίππους στις 7.000 στροφές με τη ροπή να φτάνει τα 2,24 χιλιογραμμόμετρα στις 5.000 στροφές. Η κίνηση μεταφέρεται στους 2 πίσω τροχούς από τους 4 των 12 ιντσών, ενώ η αυτόματη μετάδοση γίνεται μέσω διαφορικού. Το Kayo έχει μακρύ και κοντό κιβώτιο, νεκρά και όπισθεν.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο σε κάθε τροχό, με τους δύο μπροστινούς στα 160 χιλιοστά, και τους πίσω στα 220 χιλιοστά. Τα διπλά ψαλίδια μπροστά συνδυάζονται με δύο ανεξάρτητα ενισχυμένα αμορτισέρ, τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτισή. Τα ελαστικά είναι 22x7-12 μπροστά και 255/50-12, πίσω.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Οι διαστάσεις του Kayo 300 είναι αρκετά μαζεμένες, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις στους στενούς δρόμους των νησιών, αλλά και τον έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές. Έτσι, το μήκος του φτάνει τα 1.970 χιλιοστά, με το πλάτος του να περιορίζεται στα 1,150 χιλιοστά. Στις μαζεμένες διαστάσεις βοηθά το μεταξόνιο των 1.230 χιλιοστών, και το μετατρόχιο, το οποίο μπροστά φτάνει τα 950 χιλιοστά, ενώ πίσω σταματάει στα 850 χιλιοστά. Η σέλα απέχει 830 χιλιοστά από το έδαφος, με το χαμηλότερο σημείο του Kayo 300 να είναι στα 180 χιλιοστά. Το βάρος με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 12 λίτρων, ανακοινώνεται στα 270 κιλά.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Σχεδιαστικά, το Kayo 300 ακολουθεί παρόμοια φιλοσοφία με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. Μπροστά και πίσω βρίσκονται δύο ευμεγέθεις σχάρες μεταφοράς αντικειμένων, ενώ σημείο που ξεχωρίζει στο ATV της Daytona είναι η ύπαρξη κοτσαδόρου πίσω. Μαζί με τον κοτσαδόρο βρίσκουμε και μια παροχή ρεύματος στη δεξιά μεριά του Kayo 300, για έξτρα πίσω φωτιστικά σώματα (όπως π.χ. χρειάζονται τα τρέιλερ), ενώ είναι επαρκώς καλυμμένη για να μην επηρεάζεται από σκόνες, πέτρες και οτιδήποτε άλλο συναντήσει το Kayo 300 στον δρόμο του. Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης και μία ψηφιακή LCD οθόνη, που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη.

Daytona Kayo 300 – Νέος παίκτης στα ATV

Η τιμή του Kayo 300 έχει ανακοινωθεί στα 4.495€, ενώ είναι διαθέσιμο στους συνεργάτες του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Daytona στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.