Ducati Monster 30° Anniversario - Το επετειακό

Ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο, με κορυφαίο εξοπλισμό και περιορισμένη παραγωγή
Ducati
Από το

motomag

28/7/2023

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η Ducati θα παρουσίαζε μέσω διαδικτύου σταδιακά τα νέα της μοντέλα από τις 27 Ιουλίου έως και τις 7 Νοεμβρίου. Η αρχή έγινε χθες με την εταιρεία από το Borgo Panigale να δείχνει στο κοινό την περιορισμένη έκδοση Monster 30° Anniversario, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας.

Το 1993 η Ducati παρουσίασε το Monster και από τότε το εν λόγω μοντέλο έχει κερδίσει τις καρδιές περισσότερων από 350.000 “Monsteristi” σε όλο τον κόσμο. Θέλοντας να τιμήσει τα 30 χρόνια του τέρατος της στη μοτοσυκλετιστική εμπορική σκηνή η ιταλική εταιρεία παρουσίασε την ειδική έκδοση Monster 30o Anniversario η οποία θα διατεθεί σε 500 αριθμημένα κομμάτια. Η σιλουέτα της νέας Monster αναδεικνύεται χάρη στο βάψιμο στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, ενώ το χρυσό χρώμα του πιρουνιού της Ohlins NIX30 και οι χρυσές ζάντες ολοκληρώνουν το οπτικό αυτό αποτέλεσμα.

Ducati

Στην καρδιά του Ducati Monster 30° Anniversario συναντάμε τον υγρόψυκτο τετραβάλβιδο δικύλινδρο κινητήρα Testastretta 11°, με σύστημα Desmo και ισχύ 111 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει αξιοπιστία καθώς η αλλαγή λαδιών γίνεται κάθε 15.000 χλμ., με τον έλεγχο βαλβίδων να γίνεται στα 30.000 χιλιόμετρα. Ο αναβάτης έχει στη διάθεση του τρία Riding Modes -Sport, Road, Wet- ώστε να διαμορφώσει τον οδηγικό χαρακτήρα του monster όπως επιθυμεί. Όπως είναι φυσικό στο Monster 30° Anniversario υπάρχει μια εκτενέστατη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως Cornering ABS, Ducati Traction Control, Ducati Wheelie Control, -ρυθμίζονται σε διαφορετικά επίπεδα παρέμβασης- καθώς και Launch Control. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις μαζί με τις ενδείξεις του στροφόμετρου και της ταχύτητας του κιβωτίου εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη 4,3" TFT, ενώ όταν τίθεται σε λειτουργία το Monster στην οθόνη εμφανίζεται ο αριθμός 30. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο εν λόγω μοντέλο είναι η σέλα καθώς έχει το λογότυπο 30 (ετών) το οποίο είναι κεντημένο ενώ την μοναδικότητα του Monster υπογραμμίζουν η μοναδική αρίθμηση κάθε μοντέλου η οποία υπάρχει στην τιμονόπλακα, το πιστοποιητικό γνησιότητας και το ειδικό κάλυμμα της μοτοσυκλέτας.

Ducati

Όσον αφορά στα περιφερειακά του Monster 30° Anniversario, το πρώτο που ξεχωρίζει είναι το πλήρες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Ohlins NIX30 που είναι 0,6 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιεί η απλή έκδοση του Monster. Πλήρως ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω αμορτισέρ της Ohlins, με διαδρομή 150mm αντί για 140mm, ενώ αυξημένη κατά 10mm είναι η απόσταση από το έδαφος (140 mm αντί για 130 mm). Το πακέτο συμπληρώνεται με το stabilizater τιμονιού. Στην πέδηση βρίσκουμε δαγκάνες Brembo Stylema για τους μπροστινούς δίσκους φρένων των 320 mm -0,5 kg ελαφρύτεροι από τους στάνταρ-, ενώ οι νέες σφυρήλατες ζάντες, μειώνουν το μη αναρτημένο βάρος κατά 1,86 κιλά, μειώνοντας τη ροπή αδράνειας του μπροστινού τροχού κατά 21,8% και του πίσω κατά 26,9%. Το Monster 30° Anniversario ζυγίζει 184 κιλά, με την μπαταρία λιθίου που υπάρχει να έχει μειώσει το συνολικό βάρος κατά 4 κιλά σε σχέση με το απλό μοντέλο. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα νέα ελαστικά Pirelli Diablo Rosso IV και η εξάτμιση Termignoni με το διπλό τελικό.

Το Ducati Monster 30° Anniversario αναμένεται στις αντιπροσωπείες στο τέλος του 2023.

Ducati

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες