Ducati Multistrada V4 S Grand Tour 2024: Η πληρέστερη Multistrada [Video]

Βασισμένο στο Multistrada V4 S
Ducati: Παρουσίασε το νέο Multistrada V4 S Grand Tour
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Ducati θα παρουσίαζε διαδικτυακά στο δεύτερο επεισόδιο του Ducati World Premiere 2024 πιθανότατα το νέο Multistrada V4 S Grand Tour, αυτό εν τέλει συνέβη καθώς πριν από ελάχιστα λεπτά είδαμε από την ιταλική εταιρεία την νέα αυτή έκδοση της Multistrada!

Η πρώτη γενιά του Ducati Multistrada παρουσιάστηκε το 2003 και έφερε τον αερόψυκτο δικύλινδρο V-90ο με 2 ΕΕΚ και 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο των 992 κυβικών, που χρησιμοποιούσε το supersport μοντέλο της εταιρείας, 1000SS, έχοντας ωστόσο διαφορετικές ρυθμίσεις στον ψεκασμό, προκειμένου η απόδοσή του να ταιριάζει με το πεδίο χρήσης της νέας μοτοσυκλέτας. Έτσι, η μέγιστη ιπποδύναμη έφτανε τους 84 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 8,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.000 στροφές. Το 2010 όμως, η Ducati αποφάσισε να δώσει νέα διάσταση στον όρο Multi με τεχνολογίες ηλεκτρονικών που ακόμη δεν είχαν βγει στην παραγωγή από άλλον κατασκευαστή, με καλύτερο παράδειγμα το Skyhook.
Έκτοτε, το Multistrada μετρά τέσσερις γενιές, με κάθε μία να χαρακτηρίζεται από την αύξηση του κυβισμού από τα 1000, στα 1.100, στα 1.200 κ.εκ., και η τελευταία της V2 εποχής, στα 1.260 κυβικά, -προστέθηκαν και επιλογές στα μεσαία κυβικά ξεκινώντας από τα 620 και φτάνοντας μέχρι τα 950, πάντα με V2 κινητήρα-, ενώ το 2020 το Multistrada πέρασε στην τέταρτη γενιά του χρησιμοποιώντας τον V4 κινητήρα της superbike Panigale V4 έχοντας κυβισμό 1.158 κυβικά εκατοστά με την απόδοση να φτάνει τους 170 ίππους στις 10.500 στροφές και τη ροπή να αγγίζει τα 12,7 χιλιογραμμόμετρα στις 8.750 στροφές.

Multistrada V4 S Grand Tour 2024

Η V4 εποχή αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο εμπορικά για την ιταλική εταιρεία καθώς συνολικά μέχρι και σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 100.000 Multistrada. Το νέο Multistrada V4 S Grand Tour το οποίο είδαμε να παρουσιάζεται στο δεύτερο επεισόδιο του Ducati World Premiere βασίζεται στο Ducati Multistrada V4 S. Επί της ουσίας το νέο Multistrada V4 S Grand Tour αποτελεί μία νέα έκδοση του μοντέλου η οποία είναι προσανατολισμένη κυρίως για ασφάλτινη χρήση. Την ονομασία Grand Tour την έχουμε συναντήσει ξανά στην έκδοση της δικύλινδρης Multistrada 1260 S Grand Tour, η οποία παρουσιάστηκε το 2020. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Multistrada V4 S Grand Tour, παραμένουν ίδια με αυτά των μοντέλων Multistrada V4, V4 S, V4 Pikes Peak και V4 Rally. O κινητήρας είναι αυτός των 1,158 κ. εκ. Euro 5 απόδοσης 170 ίππων, με τη ροπή να αγγίζει τα 12,7 χιλιογραμμόμετρα στις 8.750 στροφές. Φυσικά σε επίπεδο εξοπλισμού η Ιταλική εταιρεία δεν κάνει εκπτώσεις καθώς εφοδιάζει την Ducati Multistrada V4 S Grand Tour με θερμαινόμενα γκριπ καθώς και θερμαινόμενες σέλες -οι οποίες προέρχονται από την έκδοση V4 Rally- τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, πλαϊνές βαλίτσες χωρητικότητας 60 λίτρων, κεντρικό σταντ, νέα επιπλέον LED φωτιστικά σώματα κάτω από τα ήδη υπάρχοντα και τάπα ρεζερβουάρ που ακολουθεί την keyless λύση του κεντρικού διακόπτη. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα ραντάρ με Adaptive Cruise Control (ACC) και το σύστημα BSD το οποίο ανιχνεύει τα τυφλά σημεία της μοτοσυκλέτας.

Multistrada V4 S Grand Tour 2024

To Multistrada V4 S Grand Tour, διαθέτει 4 Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Enduro), σύστημα ABS Cornering που μεταβάλλει τη λειτουργία του ABS ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας, Ducati Wheelie Control και Ducati Traction Control. Η έγχρωμη TFT ψηφιακή οθόνη οργάνων των 6,5 ιντσών παρέχει δυνατότητες πλοήγησης, τηλεφωνίας και διαδικτύου, ενώ πέρα από όλα τα παραπάνω στοιχεία ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις διαφορετικές σέλες που διαθέτει η Ducati, για διαφορετικά ύψη, και χάρη και στο κιτ χαμηλώματος της μοτοσυκλέτας, η Multistrada V4 S Grand Tour μπορεί να έρθει στα μέτρα κάθε αναβάτη.

Η Ducati στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου δεν ανακοινώνει το βάρος του ωστόσο αυτό θα βρίσκεται κοντά σε αυτό του Multistrada V4 S. Τέλος να θυμίσουμε πως η ιταλική εταιρεία αναφέρει πως οι αλλαγές λαδιών γίνονται κάθε 15.000 χιλιόμετρα και ο έλεγχος των βαλβίδων κάθε 60.000.

Ουσιαστικά λοιπόν η νέα Grand Tour κουβαλά όλο τον πρόσθετο εξοπλισμό σε ένα πακέτο με διαφορετικό όνομα και χρωματικές λεπτομέρειες θέλοντας να αντλήσει υπεραξία από ένα ήδη υπάρχον μοντέλο και να δώσει νέα πνοή στις πωλήσεις. Προφανώς για μία εταιρεία που αποφάσισε να επαναπροσδιοριστεί ως "Luxury", ως η ακριβότερη επιλογή εκεί έξω δηλαδή, μία τέτοια έκδοση έχει ιδιαίτερη σημασία.

 

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες