EICMA 2014: Συνεχές update!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/11/2014

Καθώς η EICMA έχει ανοίξει τις πόρτες της για τους δημοσιογράφους, τα νέα μοντέλα του 2015 θα παρουσιάζονται σταδιακά μέσα στην ημέρα. Σε αυτή τη σελίδα θα ανανεώνουμε φωτογραφίες και πληροφορίες, όπως μας έρχονται από τον Νίκο Θεοδωράκη, που βρίσκεται εκεί, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, και συνομιλώντας με τους ανθρώπους των εταιριών

BMW S1000XR

BMW F800R:

Ducati Multistrada 1200:

 

 

Honda RC213V-S:

Honda "Africa Twin" - True Adventure Prototype

Χωματερό, με DCT, έτοιμο για παραγωγή!

Η Honda παρατείνει την αγωνία. Δεν μας λέει ούτε καν τα κυβικά ή κάποιο άλλο τεχνικό στοιχείο. Δεν είμαστε σίγουροι ούτε αν αυτό θα είναι το πραγματικό του όνομα. Το είδαμε όμως, λασπωμένο και παραλλαγμένο, κι έχουμε να πούμε τα εξής: Όντως είναι δικύλινδρο παράλληλο – αγνώστων κυβικών. Το συγκεκριμένο έχει κιβώτιο DCT, κάνοντάς το την πρώτη σύγχρονη χωματερή μοτοσυκλέτα με αυτόματο κιβώτιο. Άγνωστο αν θα βγει και με κανονικό κιβώτιο. Τα υπόλοιπα φαίνονται πολύ ενθαρρυντικά. Τροχοί 21-17, για να βρίσκεις τα σωστά χωματερά λάστιχα, ψυγείο λαδιού, φίλτρο αέρα ψηλά και μπροστά (δείτε και τις εισαγωγές του αέρα δεξιά και αριστερά από τους προβολείς), ψυγείο λαδιού, λεπτή γενικά σιλουέτα, ψηφιακά όργανα, ακτινικές δαγκάνες και δίσκοι wave, σωστά χωματερά μαρσπιέ. Φαίνονται οι βάσεις για τα φλας και για τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Η Ηοnda φρόντισε να το λασπώσει και να το βάψει παραλλαγή, αλλά από τις λεπτομέρειες φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι έτοιμο για παραγωγή. Θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νέο μαθαίνουμε.

Honda "Africa Twin" - True Adventure Prototype:

 

Yamaha R1 & R1M Το παιδί του Rossi

Η Yamaha μας υπόσχεται ότι η νέα R1 θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατηγορία των superbike. Σύμφωνα με το ιαπωνικό εργοστάσιο, ο Valentino Rossi εργάστηκε από την αρχή μαζί με την ομάδα σχεδιασμού και ήταν ο βασικός οδηγός εξέλιξης της νέας R1. Ο ίδιος ο Rossi από την μεριά του τόνισε, ότι προσπάθησε να μεταφέρει στην μοτοσυκλέτα το βασικό χαρακτηριστικό της M1, που είναι η ευκολία οδήγησης στο όριο. Για να το πετύχουν αυτό, έδωσαν μεγάλη προσοχή στην εργονομία της θέσης οδήγησης, στην αίσθηση και την δύναμη των φρένων, καθώς και στην λειτουργία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Συγκριμένα, η νέα R1 έχει αισθητήρες επιτάχυνσης έξι κατευθύνσεων, που στέλνουν δεδομένα στην κεντρική μονάδα διαχείρισης και από εκεί ελέγχονται: το ρυθμιζόμενο traction control, slide control, wheelie control, launch control και φυσικά το ABS και τα προγράμματα απόδοσης του κινητήρα. Επίσης, μέσω ενός App για Android, ο αναβάτης θα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα από την μοτοσυκλέτα στο smartphone του και αντίστροφα.

Η ιπποδύναμη του νέου τετρακύλινδρου crossplane κινητήρα ανακοινώθηκε στους 200 ίππους (οι φήμες που έλεγαν για 230, δεν επαληθεύτηκαν…), όμως το βάρος είναι στα 199 κιλά γεμάτη, δηλαδή 14 ολόκληρα κιλά λιγότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Σύμφωνα με τους παραπάνω αριθμούς, η νέα R1 επιτυγχάνει τον μαγικό λόγο αναλογίας κιλών/ίππων του 1:1. Για να επιτευχθεί αυτή η δραματική μείωση βάρους, το υποπλαίσιο και οι τροχοί είναι από μαγνήσιο (μόνο τα Ducati Desmosedici RR και Panigale Superleggera των €65.000+ είχαν μέχρι σήμερα τέτοιες ζάντες) η εξάτμιση από τιτάνιο και το ρεζερβουάρ είναι αλουμινένιο. Παράλληλα με την ‘’απλή’’ R1, θα υπάρχει και η ακριβότερη έκδοση R1M, που είναι ακόμα περισσότερο επικεντρωμένη για χρήση σε πίστα - αν και έχει σέλα και μαρσπιέ συνεπιβάτη. Η κύρια διαφορά εδώ είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Ohlins, το quick-shifter, οι billet δαγκάνες των φρένων και το carbon φαίρινγκ.

Yamaha R1:

Kawasaki H2

210HP, 238kg

Οι διαφορές από το H2R είναι πολύ λιγότερες απ’ ότι περιμέναμε. Οι ανακοινώσεις της Kawasaki ανεβάζουν το H2R στα 305 άλογα, και το Η2 στα 210, στις 11.000 στροφές. Η μείωση των... 90-95 ίππων (αν έχεις πολλά, κόβεις και πολλά) γίνεται με διαφορετικούς εκκεντροφόρους, άλλη χαρτογράφηση και φυσικά, νόμιμη για το δρόμο εξάτμιση, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές ρύπων και θορύβου. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι το βάρος που βρίσκεται ψηλά για superbike, στα 238 γεμάτα κιλά, 37 περισσότερα από το ZX-10R.

Mάθαμε επίσης πως ο κινητήρας έχει ένα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο κύκλωμα ψύξης, γύρω και ανάμεσα από τους ξεχωριστούς στην κεφαλή αυλούς εισαγωγής, γύρω από τις έδρες των βαλβίδων και το μπουζί, που στόχο έχει να διατηρεί τις τοπικές θερμοκρασίες σε λογικά επίπεδα. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα δουλεύει με πίεση 1,5 έως 2 bar, ενώ δεν υπάρχει intercooler για την ψύξη του εισερχόμενου αέρα (που θερμαίνεται καθώς συμπιέζεται). Η σχέση μετάδοσης ανάμεσα στον στρόφαλο και τον κομπρέσορα είναι 9,2, κάτι που σημαίνει πως στις 14.000 στροφές ο κομπρέσορας θα γυρίζει περίπου στις 130.000. Στις 10.500 πάντως, θα αποδίδει 13,5 κιλά ροπής.

Μια ακόμα πρωτιά του Η2 είναι το πιρούνι του, ένα KYB AOS-II, με διαχωρισμένο το λάδι από τον αέρα, στα πρότυπα των αντίστοιχων πιρουνιών motocross. Eίναι όμως η πρώτη του εμφάνιση σε μοτοσυκλέτα δρόμου.

Τα φρένα του είναι Brembo, με δίσκους 330 mm και ακτινικές δαγκάνες, ενώ οι ζάντες είναι φυσικά ειδικά σχεδιασμένες για το Η2 και φοράνε λάστιχα Bridgestone Battlax RS10.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για την βαφή του, αφού στην διαδικασία χρησιμοποιούνται ιόντα αργύρου που με την χρήση ενός καταλύτη αφήνουν ένα στρώμα καθαρού ασημιού, έτσι ώστε η τελική βαφή να κάνει ιδιαίτερες αντανακλάσεις μοιάζοντας να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον φωτισμό και την γωνία.

Ακόμα και τα 210 άλογα, πόσο μάλλον τα 300+, χρειάζονται τα ηλεκτρονικά τους για να αξιοποιηθούν, και το Η2 έχει άφθονα: KIBS (ABS), KTRC (traction control), KLCM (launch control, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης), και KEBC (engine brake control, σύστημα ελέγχου φρένου κινητήρα).

Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα μόνο το ΜΟΤΟ είχε γράψει για το H2R, όπως η χρήση τεχνολογίας από το project ΖΧ-RR των MotoGP, για παράδειγμα στο κιβώτιο ταχυτήτων και συνολικά την τεχνολογία του κινητήρα.

Δείτε επίσης, και ακούστε τις δύο διαφορετικές εκδόσεις, όπως παρουσιάζονται από τον γνωστό "βενζινοκέφαλο" (κατά το petrolhead) Jay Leno, σε ένα video από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: 

    

Δείτε επίσης και το promo video της Kawasaki που μόλις ανέβηκε:

 

Kawasaki H2 – νέες πληροφορίες

  • Κάθε κινητήρας συναρμολογείται από τον ίδιο άνθρωπο, από την αρχή ως το τέλος.
  • Η παραγωγή των Η2 και H2R γίνεται σε ειδικό χώρο του εργοστασίου και όχι στις ήδη υπάρχουσες γραμμές παραγωγής.
  • Η θέση των πλαϊνών της ουράς ρυθμίζεται κατά 15mm μπρος – πίσω (για αδύνατους ή για... )
  • Το H2R ζυγίζει 20 κιλά λιγότερα από το Η2, δηλαδή φτάνει τα 218 γεμάτο βενζίνη.
  • Το H2R θα φτιάχνεται κατόπιν παραγγελίας, οπότε μην περιμένετε να δείτε από ένα σε όλους τους dealer Kawasaki, αν δεν το παραγγείλετε.
  • Το σύστημα ελέγχου εκκίνησης επιτρέπει στον αναβάτη να κρατάει το γκάζι τέρμα ανοιχτό όσο έχει πατημένο τον συμπλέκτη, χωρίς οι στροφές του κινητήρα να ανεβαίνουν στο θεό... Μόλις αφήσει τον συμπλέκτη, τα ηλεκτρονικά φροντίζουν να μην υπάρχει σπινάρισμα, και αρχικά οι στροφές περιορίζονται στις 10.000 (με την μέγιστη ιπποδύναμη να έρχεται στις 11.000).
  • Το βάψιμο γίνεται όλο στο χέρι. Μόνο οι συγκολλήσεις του πλαισίου γίνονται από ρομπότ (και μην ξεχνάμε πως η Kawasaki είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία των βιομηχανικών ρομπότ).
  • Οι σωλήνες του πλαισίου έχουν η κάθε μία διαφορετική διατομή ή και πάχος, ανάλογα με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε κάθε περιοχή του.
  • Η αεροδυναμική μελέτη που έχει γίνει επιτρέπει να περνάει μιάμιση φορά περισσότερος αέρας μέσα από τα ψυγεία (σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα), κυρίως λόγω της καλύτερης απαγωγής του θερμού αέρα πίσω από τα ψυγεία.
  • Εκτός από επιμελημένη ψύξη, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λίπανση: Δύο μπεκ λαδιού ψεκάζουν από κάτω κάθε πιστόνι (κυρίως για ψύξη), άλλα δύο ψεκάζουν την αλυσίδα Morse Hy-Vo του κομπρέσορα στα σημεία που πλησιάζει τα γρανάζια, και άλλα... 12 (!) ψεκάζουν το κιβώτιο σε συγκεκριμένα σημεία, κάτι που η Kawasaki εφαρμόζει για πρώτη φορά (και προφανώς είναι απαραίτητο).
  • Και τώρα, γκαγκάν γκαγκάν, το μυστήριο του Ram Air: Aφού υπάρχει κομπρέσορας που διπλασιάζει την παροχή αέρα της εισαγωγής, γιατί η Kawasaki μιλά για Ram Air, που ποτέ δεν θα μπορούσε να ανεβάσει τέτοια πίεση; Απλά γιατί η εισαγωγή του αέρα στο εμπρός μέρος του φαίρινγκ (μονή στο Η2) έχει διατομή τρεις φορές μεγαλύτερη από την εισαγωγή του κομπρέσορα και είναι όσο το δυνατόν πιο ευθύγραμμη. Οπότε, αν ο κομπρέσορας διπλασιάζει την πίεση του αέρα που φτάνει σ’ αυτόν, η πίεση μετά τον κομπρέσορα στην πράξη θα ανεβαίνει στις υψηλές ταχύτητες πάνω από τα ονομαστικά 2 bar. Μάλλον γι’ αυτό η πιο σωστή προσέγγιση της ιπποδύναμης του H2R είναι "πάνω από 300 άλογα", και του H2 "πάνω από 200".  

Η παρουσία της Kawasaki στην EICMA:

Kawasaki H2:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ KAWASAKI H2

KTM 1050 Adventure

Επιβεβαιωθήκαμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 1050, που είχαμε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα. Ιπποδύναμη 95 ίππων και 212 κιλά. Η ιπποδύναμη, όπως είχαμε γράψει, είναι η μέγιστη δυνατή που επιτρέπεται από τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μοτοσυκλέτες που έχουν και εκδόσεις περιορισμένης ισχύς. Οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν σε ένα μοντέλο να κυκλοφορήσει με περιορισμένη ισχύ, αν η κανονική του έκδοση αποδίδει περισσότερα από τα διπλάσια άλογα που προϋποθέτει το δίπλωμα Α2. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της KTM, ο κινητήρας με τον μειωμένο κυβισμό θα μπορούσε να αποδίδει έως και 107 ίππους, αν δεν υπήρχε η υποχρέωση των κανονισμών.

Ο κινητήρας του είναι νέος από το κάρτερ και πάνω, με νέα επίσης κεφαλή, έτσι ώστε να γίνει η μείωση του κυβισμού στα 1050 κυβικά. Η νέα "μικρότερη-μεγάλη" μοτοσυκλέτα παντός δρόμου της KTM, έχει επίσης τιμή στην υπόλοιπη Ευρώπη (που δεν έχει ελληνικούς κανόνες φορολόγησης) ανάμεσα στα 12.500 και 12.700 αναλόγως τη χώρα

Στην τιμή αυτή θα περιλαμβάνει το ABS, φυσικά, Ride By Wire με χαρτογράφηση, αναρτήσεις WP και φρένα της Brembo.

 

Yamaha MT-09 Tracer

 

Νέο Triumph Tiger 800 XR/XRx και XC/XCx

Οι μικρές αλλαγές στην εμφάνιση δεν αντιστοιχούν στις μεγάλες διαφορές που έχουν οι τέσσερεις νέες εκδόσεις του Tiger 800 για το 2015. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η απόδοσή του ανέβηκε στους 95 ίππους και ταυτόχρονα η κατανάλωση μειώθηκε κατά 17%. Τα βασικά μοντέλα είναι δύο όπως πριν, δηλαδή το XR με τους αλουμινένιους χυτούς τροχούς των 19 ιντσών εμπρός και 17 πίσω και με αναρτήσεις της Showa, που είναι προσανατολισμένο για χρήση στην άσφαλτο και το XC με ακτινωτές ζάντες και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP, που είναι περισσότερο προσανατολισμένο για χρήση στο χώμα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν traction control και ABS που απενεργοποιείται, ενώ στις πλουσιότερες σε εξοπλισμό εκδόσεις XRx και XCx, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας του traction control και του ABS σε τρία επίπεδα, όπως επίσης υπάρχουν και τέσσερις ρυθμίσεις (rain, road, sport, off-road) για τον τρόπο απόδοσης του κινητήρα. Επιπρόσθετα, οι εκδόσεις XRx και XCx έχουν Cruise Control (έξτρα στα βασικά XR/XC)  και όργανα με trip master, που διαθέτουν πληροφορίες όπως χρόνο ταξιδιού, υπολειπόμενα χιλιόμετρα με ρεζέρβα, συνολική και στιγμιαία κατανάλωση.

 

Triumph Tiger 800XCx

 

Aprilia RSV4RF

 

Aprilia MotoGP

Husqvarna 401 Vit & Svart Pilen

Το 1955 η τάση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας ήταν όλο και μεγαλύτερες, δυνατότερες και αναγκαστικά πιο βαριές μοτοσυκλέτες. Η Husqvarna αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τον ακριβώς αντίθετο δρόμο, παρουσιάζοντας το Silver Pilen, που στα Σουηδικά σημαίνει ‘’Ασημένιο Βέλος’’. Σχεδιασμένο από τον Sixten Saxon, η μοτοσυκλέτα εκείνη ήταν μικρότερη, ελαφρύτερη και απίστευτα γρήγορη, καθιερώνοντας το ασημί/κόκκινο χρώμα των Husqvarna. Σήμερα είναι η σειρά του σχεδιαστή Gerald Kiska να αναβιώσει το πνεύμα εκείνης της μοτοσυκλέτας με δύο Concept βασισμένα στον κινητήρα και το πλαίσιο της KTM. Όπως ο ίδιος λέει, σκοπός δεν ήταν να φτιάξουν δύο ρετρό μοτοσυκλέτες που να θυμίζουν αισθητικά την SilverPilen του 1955, αλλά να φτιάξουν δύο πρωτότυπα που να αντικατοπτρίζουν την φιλοσοφία εκείνης της μοτοσυκλέτας στο μέλλον. Έτσι, χρησιμοποιώντας έναν ελαφρύ μονοκύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα και ένα άκαμπτο ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτυώματος, έφτιαξαν την 401 VitPilen (Λευκό Βέλος) και 401 SvartPilen (Μαύρο Βέλος). Η δύο αυτές εκδόσεις ταυτίζονται απόλυτα με το πνεύμα της εποχής εκείνης, όπου με το ίδιο πλαίσιο και κινητήρα μπορούσες να τρέξεις σε χωμάτινους ή ασφάλτινους αγώνες. 

Svart Pilen

Vit Pilen

Husqvarna 701

Ένα καθημερινό supermoto παρουσίασε η Husgvarna πριν λίγο στην EICMA με αρκετά ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Από τα 690 κυβικά παράγει 67 άλογα για 145 κιλά, που είναι σίγουρα ένας καλός συνδυασμός για κάθε είδους παιχνίδι! Μόνο που το 701 μάλλον δεν είναι ένα παιχνίδι το ίδιο, καθώς έχει APTC μονόδρομο συμπλέκτη, ABS, αναρτήσεις WP αλλά και ride by wire με διαφορετικές χαρτογραφήσεις!

Βέβαια το μεγάλο θέμα με την Husqvarna, είναι το μέλλον της ως εταιρία, και δεν εννοούμε αν θα υπάρχει ή όχι γιατί αυτό είναι εξασφαλισμένο. Αυτό που δεν είναι σίγουρο, είναι ο χαρακτήρας της, από εδώ και πέρα, και η σχέση της με την "αδερφή" πλέον KTM. Για να μην επαναλαμβάνουμε τις δικές μας εικασίες, από το καλοκαίρι, όλα αυτά θα ξεδιαλύνουν τις επόμενες μέρες, και μάλλον το 701 είναι ένα από εκείνα που δείχνουν τον νέο της δρόμο… 

 

MV Agusta Turismo Veloce 800 & Turismo Veloce 800 Lusso

 

 

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες