EICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Η Gold Edition ξεχωρίζει για τα αναβαθμισμένα περιφερειακά της
motomagEICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/11/2023

Η πορτογαλική εταιρεία AJP, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τα off-road και supermoto μοντέλα, παρουσίασε στην EICMA 2023 την αναβαθμισμένη στα σημεία PR7, αλλά και την Gold Edition του Rally μοντέλου της, η οποία ξεχωρίζει για τα υψηλής ποιότητας περιφερειακά και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό.

Όταν στην EICMA 2016 η AJP παρουσίασε το PR7, τράβηξε τα βλέμματα του κοινού. Αποτελεί ένα από τα πιο πιστά δείγματα της rally-raid φιλοσοφίας σχεδιασμού, με τον σχεδιασμό του να θυμίζει εργοστασιακές μοτοσυκλέτες του Dakar και ο ήχος του μονοκύλινδρου να προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη πιστότητα -λόγω των αποκλειστικά μονοκύλινδρων πλέον rally bikes στις μεγάλες διοργανώσεις.

EICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Για το 2023, η AJP προχώρησε σε μία συντηρητική ανανέωση στα γραφικά αλλά και την εργονομία της θέσης οδήγησης, τοποθετώντας τα μαρσπιέ σε νέα θέση. Ο εξοπλισμός του PR7 έρχεται από το πάνω ράφι, με τους περισσότερους κατασκευαστές να είναι από την Ευρώπη. Έτσι, στις πολυριθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε τη Sachs με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω. Η διαδρομή αγγίζει τα 300 και 280 χιλιοστά, αντίστοιχα. Τον τομέα της πέδησης αναλαμβάνει η ιταλική Brembo, ενώ το μόνο μη ευρωπαϊκό στοιχεία είναι η έγχρωμη οθόνη-tablet που προέρχεται από την νοτιοκορεατική Samsung.

Με την μόδα της rally-raid εμφάνισης να γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη αποδοχή στις on-off μοτοσυκλέτες, αλλά και των εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής, η AJP αποφάσισε για το 2024 να συνδυάσει αυτές τις δύο μόδες, παρουσιάζοντας την Gold Edition του μονοκύλινδρου μοντέλου της. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 650 κυβικών που προέρχεται από την SWM, που με την σειρά της τον απέκτησε από την Husqvarna, παραμένει ως είχε με την απόδοση των 48 hp και των 5,7 χιλιογραμμόμετρων να μένει ως έχει. Επιλέγοντας το power kit από τον κατάλογο των εξτρά εξοπλισμό η απόδοση μπορεί να αυξηθεί στους 64 ίππους και τα 7 χιλιογραμμόμετρα ροπής. Αν και η εταιρεία δεν ανακοινώνει κάποια διαφορά στην απόδοση, όμως, το νέο τελικό που έρχεται από την Doma Racing ίσως να δημιουργεί μία μικρή διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων.

EICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οπτικά η έκδοση Gold ξεχωρίζει από τη βασική λόγω των χρυσών πολυρυθμιζόμενων αναρτήσεων της Ohlins, με το πιρούνι να έχει δεχθεί χρυσή ανοδίωση, όπως συμβαίνει και με τα στεφάνια των τροχών. Το μονό αμορτισέρ πίσω, ανεβαίνει πλέον στα 300 χιλιοστά διαδρομής, σε σχέση με τα 280 της βασικής έκδοσης. Τα φρένα δεν φαίνεται να έχουν κάποια αλλαγή, με την Brembo να κάνει και εδώ την εμφάνισή της.

Το χρώμα που έχει επιλεχθεί αποκλειστικά για την Gold Edition είναι ένας συνδυασμός μαύρου και χρυσού, ο οποίος ταιριάζει με το χρυσό που έχει πάνω της η μοτοσυκλέτα. Τα κέντρα των τροχών έχουν και αυτά βαφτεί σε μαύρο χρώμα, σε αντίθεση με το κόκκινο στην βασική έκδοση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε πόσα αντίτυπα θα παραχθεί η Gold Edition, που σημαίνει ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προπαραγγελίες. Όσο για την τιμή της, ούτε αυτή έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να μην ξεφεύγει πολύ πάνω από της βασικής έκδοσης.

EICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

EICMA 2023: AJP PR7 – Αναβαθμίσεις στα σημεία και νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες