EICMA 2023: Keeway TX450R – Με στόχο τους αγώνες Rally-Raid

Ο αντίπαλος των CFMOTO 450MT και Kove 450 Rally
motomag EICMA 2023: Keeway TX450R – Με στόχο τους αγώνες Rally-Raid
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/11/2023

Η Keeway παρουσίασε στην EICMA το TX450R, το οποίο είναι ένα off-road μοντέλο το οποίο μοιάζει να έχει βγει από τις ειδικές διαδρομές του Rally Dakar.

Το ΤΧ450R ξεχωρίζει αρχικά για τη rally εμφάνιση του, καθώς η λεπτή σιλουέτα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με την carbon ποδιά, το μεγάλο μπροστινό φτερό το οποίο συναντάμε σε “R” εκδόσεις, τα τρία ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 28 λίτρων, οι τροχοί με ακτίνες καθώς και το πιρούνι με τη μεγάλη διαδρομή κάνουν σαφές πως το νέο μοντέλο της Keeway προορίζεται για μόνο έναν σκοπό… την εκτός δρόμου οδήγηση. Στα σπλάχνα του νέου off-road μοντέλου της Keeway υπάρχει ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας των 449 κ. εκ. της QJMotor απόδοσης 42 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. με 4 κιλά ροπής, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι έξι σχέσεων.

EICMA 2023: Keeway TX450R – Με στόχο τους αγώνες Rally-Raid

Καθώς το TX450R προορίζεται για rally καταστάσεις η Keeway προίκισε το νέο της μοντέλο με ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Fast Race το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ πίσω υπάρχει ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ διαδρομής 280 χιλιοστών. Το πλαίσιο καθώς και το ψαλίδι του TX450R είναι από αλουμίνιο με το βάρος της μοτοσυκλέτας χωρίς υγρά σύμφωνα με την Keeway να είναι 142 κιλά. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21” εμπρός και 18” πίσω με τις διαστάσεις των ελαστικών Pireli RallyCross MT21 να είναι 90/90 μπροστά και 140/70 πίσω. Την πέδηση αναλαμβάνει η Nissin, με το εμπρός δισκόφρενο να είναι 270 χλστ. και το πίσω 240 χλστ., με το ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης. Το TX450R της Keeway μπορεί να έχει rally περιβολή ωστόσο διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά όπως για παράδειγμα ψηφιακή TFT οθόνη 5" στην οποία προβάλλονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, διακόπτες με φωτισμό για να διευκολύνεται ο αναβάτης κατά την νυχτερινή οδήγηση καθώς και δύο θύρες φόρτισης. Το TX450R αποτελεί μία νέα έλευση στο off-road κύμα μοτοσυκλετών που συνεχώς εμφανίζεται στις αγορές ωστόσο η Keeway δεν έκανε γνωστό το πότε θα το δούμε στην παραγωγή

EICMA 2023: Keeway TX450R – Με στόχο τους αγώνες Rally-RaidEICMA 2023: Keeway TX450R – Με στόχο τους αγώνες Rally-Raid
Ετικέτες

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες