EICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 - Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός

Νέο αίμα στην Α2 κατηγορία
motomagEICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/11/2023

Η FB Mondial παρουσίασε τη νέα γυμνή της μοτοσυκλέτα FLEX 300, με σύγχρονο και αιχμηρό σχεδιασμό που σκοπό έχει να τραβήξει τα βλέμματα και να εντυπωσιάσει τους αναβάτες της Α2 κατηγορίας διπλωμάτων.

Ο κινητήρας του FLEX 300 είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος μονοκύλινδρος με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Με διαστάσεις εμβόλου 78 επί 61,2 χιλιοστά και σχέση συμπίεσης 11:1, η απόδοση καταφέρνει να φτάσει τους 27,87 ίππους στις 8.750 στροφές και τα 2,54 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.200. Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω ενός κιβωτίου 6 σχέσεων που συνεργάζεται με έναν υγρό πολύδισκο συμπλέκτη.

EICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός

Το μήκος του FLEX 300 φτάνει τα 2.068 χιλιοστά, που σε συνδυασμό με την άνετη ενιαία σέλα ύψους 810 χιλιοστών, προσφέρει αρκετό χώρο για δύο επιβαίνοντες και εύκολη πρόσβαση στο έδαφος ακόμα και για βραχύσωμους αναβάτες, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 1.430 χιλιοστά. Το ύψος του φτάνει τα 1.110 χιλιοστά με το πλάτος να είναι αρκετά μεγάλο στα 904 χιλιοστά.

EICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 37 χιλιοστών μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί των 17 ιντσών μπροστά και πίσω, φοράνε ελαστικά διαστάσεων 110/70-17 και 140/70-17, αντίστοιχα. Όσον αφορά την πέδηση μπροστά έχουμε έναν δίσκο με ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα 4 εμβόλων, ενώ πίσω ο δίσκος συνεργάζεται με δαγκάνα ενός εμβόλου, με το ABS να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό -Euro 5 γαρ.

EICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός

Χαρακτηριστικό σημείο του νέου FLEX 300 είναι ο τετράγωνος LED προβολέας του, που κατεβαίνει χαμηλά αφήνοντας εκτεθειμένο το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας και τα όργανα. Στην EICMA 2023 είδαμε δύο διαφορετικές χρωματικές επιλογές μπλε και πράσινο.

EICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμόςEICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμόςEICMA 2023: FB Mondial FLEX 300 – Σύγχρονος και αιχμηρός σχεδιασμός
Ετικέτες

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες