EICMA 2024: KYMCO AK 575 Premium - Αύξηση κυβισμού και ροπής

Και νέο IPS Panel στην οθόνη για καλύτερη αντίθεση στις ενδείξεις
KYMCO AK 575 Premium
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2024

Ήρθε η Euro 5+ ώρα και για το μέγιστο GT scooter της KYMCO, με το AK να αντισταθμίζει τις επιπτώσεις των Euro5+ προδιαγραφών με μικρή αύξηση κυβισμού για να φτάσει τα 574,2 κ.εκ., ώστε να μη χάσει επιδόσεις σε σχέση με πριν, αποδίδοντας και πάλι 51 hp / 7.500 rpm, με αυξημένη όμως ροπή που από τα 5,33 kgm ανέβηκε στα 5,6 kgm στις 6.000 rpm.

Κατά τα άλλα, το AK δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ούτε στο design, ούτε στα μηχανικά μέρη, ούτε και στον εξοπλισμό.

Ο τελευταίος είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει ride-by-wire στο γκάζι, δικάναλο ABS 9.1 της Bosch, Traction Control, Cruise Control, 3 Riding Modes, σύστημα συνδεσιμότητας στην οθόνη που πλέον έχει IPS τεχνολογία για καλύτερη ορατότητα των ενδείξεων, TPMS, Keyless σύστημα, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, αποθηκευτικό χώρο για ένα full-face κράνος κάτω από τη σέλα, ρυθμιζόμενη πλάτη στη σέλα, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, full LED φώτα, κ.α.

AK 575 Premium

Παραμένουν ως είχαν το αλουμινένιο πλαίσιο με τον δικύλινδρο κινητήρα στη μέση, όπως στις μοτοσυκλέτες, το ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με τη διπλή πλάκα, οι τροχοί των 15 ιντσών, και τα φρένα με δυο δίσκους 270 mm μπροστά και έναν 260 mm πίσω με δαγκάνες Brembo.

Το ύψος σέλας είναι 790 mm, το μεταξόνιο φτάνει τα 1.580 mm, και το βάρος του scooter ανακοινώνεται στα 240 κιλά με 90% γεμάτο το ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων.

Το AK 575 θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση 35 kW για χρήση με άδεια οδήγησης A2.

Ετικέτες

Η motocross οικογένεια της Beta ανανεώνεται και υποδέχεται τη νέα τετράχρονη RX 250 4T

Ολοκαίνουργια τετράχρονη ΜΧ 250 κυβικών με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2027
beta rx 250 4t
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Με αφετηρία το 2021 η Beta επέκτεινε τη γκάμα της στο Motocross παρουσιάζοντας τη δίχρονη RX 300 και σταδιακά η φαμίλια αυτή μεγάλωσε. Η άφιξη του δίχρονου RX 250 2Τ και η αναβάθμιση του RX 300 2Τ σε RX 350 2Τ συνοδεύτηκε από την εμφάνιση του τετράχρονου RX 450 4T που πλέον έχει σταθερή συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου MXGP.

Ήταν αναμενόμενο πως οι Ιταλοί θα έφτιαχναν και μια τετράχρονη για την ΜΧ2 κατηγορία των 250 κυβικών και οι προθέσεις τους απέκτησαν συγκεκριμένη μορφή και χρονοδιάγραμμα τον περασμένο Χειμώνα, όταν ένα πρωτότυπο έτρεξε σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος ΜΧ.

beta rx 250 4t
Beta RX 250 4T

Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η επίσημη αποκάλυψη από τη Beta, το RX 250 4Τ είναι εδώ με ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 250 cc με κιβώτιο πέντε σχέσεων και ηλεκτρική μίζα.

Εξοπλίζεται με αναρτήσεις της ΚΥΒ, αμφότερες προερχόμενες από το αντίστοιχο 450 με διαφορετικό σετάρισμα για να ταιριάξει με την απόδοση του μικρότερου κινητήρα.

beta rx 250 4t
Beta RX 250 4T

Το ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων του RX 4T 250 περιλαμβάνει Launch Control ρυθμιζόμενο σε 5 επίπεδα, Quickshifter, Traction control σε 2 επίπεδα και δύο χαρτογραφήσεις κινητήρα.

Πέραν του νέου μοντέλου, η Beta έχει φρεσκάρει και τα υπόλοιπα μοντέλα της RX γκάμας.

beta rx 250 4t

Όλα τα μοντέλα

  • Νέα θέση για το τιμόνι, 5 χιλιοστά ψηλότερα για καλύτερη εργονομία και άνεση
  • Ενισχυμένος οδηγός αλυσίδας
  • Νέο προστατευτικό μπροστινού γραναζιού μετάδοσης
  • Νέα γκριπς από μαλακότερο υλικό και σκαλιστό σήμα Beta
  • Νέα γραφικά σε κόκκινο και μαύρο.
beta rx 450 4t
Beta RX 450 4T

RX 450 4T

Το ηλεκτρονικό του οπλοστάσιο ενισχύεται με Quickshifter και Launch Control, όπως ακριβώς και η νέα RX 250 4T.

Παράλληλα η Beta επαναπρογραμμάτισε το Traction Control για ακριβέστερη λειτουργία, ενώ μια ακόμη αλλαγή θα βρούμε στον κινητήρα και συγκεκριμένα στο σώμα του ψεκασμού που έχει νέο κωνικό σχήμα, υπηρετώντας αμεσότερη απόκριση στο γκάζι και ομαλότερη παροχή ισχύος.

Beta RX 350 2T
Beta RX 350 2T

RX 250-350 2T

Αμφότερα τα δίχρονα ΜΧ μοντέλα έχουν δεχτεί πληθώρα βελτιώσεων για το 2027:

  • RX 350 – Νέο πιστόνι, ελαφρύτερο και με νέα επίστρωση PVD (Physical Vapour Deposition) που μειώνει τον συντελεστή τριβής και υπόσχεται τόνωση της απόδοσης κατά 1,5 ίππο.
  • RX 250 – Μακρύτερη τελική μετάδοση, 14/51 από 13/50.
  • Τελικό εξάτμισης – Και στα δύο δίχρονα RX ο σιγαστήρας έχει επανασχεδιασμένα σωθικά για αυξημένη αντοχή
  • Ελαστικά – Η νέα γενιά της Dunlop υπόσχεται κορυφαία πρόσφυση με μικρότερο βάρος από πριν
  • Τιμόνι – Τα κουμπιά που ελέγχουν τις ρυθμίσεις των Launch Control και Quickshifter τοποθετούνται στο μαξιλάρι στο κέντρο του τιμονιού, μαζί με το κουμπί επιλογής χαρτογραφήσεων κινητήρα.
Beta RX 2027

Τα motocross μοντέλα της Beta για το 2027 αναμένονται στις αγορές σε δύο φάσεις: από τα μέσα Ιουνίου το RX 450 4T και από τον Ιούλιο τα δίχρονα RX 250/350 και το νέο RX 250 4T.

 

 

Ετικέτες