EICMA 2024: KYMCO AK 575 Premium - Αύξηση κυβισμού και ροπής

Και νέο IPS Panel στην οθόνη για καλύτερη αντίθεση στις ενδείξεις
KYMCO AK 575 Premium
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2024

Ήρθε η Euro 5+ ώρα και για το μέγιστο GT scooter της KYMCO, με το AK να αντισταθμίζει τις επιπτώσεις των Euro5+ προδιαγραφών με μικρή αύξηση κυβισμού για να φτάσει τα 574,2 κ.εκ., ώστε να μη χάσει επιδόσεις σε σχέση με πριν, αποδίδοντας και πάλι 51 hp / 7.500 rpm, με αυξημένη όμως ροπή που από τα 5,33 kgm ανέβηκε στα 5,6 kgm στις 6.000 rpm.

Κατά τα άλλα, το AK δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ούτε στο design, ούτε στα μηχανικά μέρη, ούτε και στον εξοπλισμό.

Ο τελευταίος είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει ride-by-wire στο γκάζι, δικάναλο ABS 9.1 της Bosch, Traction Control, Cruise Control, 3 Riding Modes, σύστημα συνδεσιμότητας στην οθόνη που πλέον έχει IPS τεχνολογία για καλύτερη ορατότητα των ενδείξεων, TPMS, Keyless σύστημα, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, αποθηκευτικό χώρο για ένα full-face κράνος κάτω από τη σέλα, ρυθμιζόμενη πλάτη στη σέλα, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, full LED φώτα, κ.α.

AK 575 Premium

Παραμένουν ως είχαν το αλουμινένιο πλαίσιο με τον δικύλινδρο κινητήρα στη μέση, όπως στις μοτοσυκλέτες, το ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με τη διπλή πλάκα, οι τροχοί των 15 ιντσών, και τα φρένα με δυο δίσκους 270 mm μπροστά και έναν 260 mm πίσω με δαγκάνες Brembo.

Το ύψος σέλας είναι 790 mm, το μεταξόνιο φτάνει τα 1.580 mm, και το βάρος του scooter ανακοινώνεται στα 240 κιλά με 90% γεμάτο το ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων.

Το AK 575 θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση 35 kW για χρήση με άδεια οδήγησης A2.

Ετικέτες

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες