EICMA 2024: Zontes 703T - Το αντί-Tracer έχει ακόμα και παραπλήσια φώτα με το Yamaha!

Τρικύλινδρο Crossover κορυφαία εξοπλισμένο, αναμένεται σύντομα στην Ευρώπη
Zontes 703T
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/11/2024

Δεν γνωρίζουμε το πώς κατάφεραν οι Κινέζοι να γνωρίζουν από πριν το ότι το νέο Yamaha Tracer θα έχει παραλληλόγραμμους προβολείς, και παρουσίασαν λίγους μήνες πριν το 703T με ίδιο στιλ στα φώτα. Εκτός κι αν έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, και οι Ιάπωνες... αντιγράφουν τους Κινέζους! Τελευταία εξέλιξη είναι η παρουσίαση της νέας Crossover μοτοσυκλέτας της Zontes στην EICMA 2024, ανοίγοντας έτσι τις δυνατότητές της για ευρωπαϊκή καριέρα. 

Όπως και να έχει, το Zontes 703T και το Yamaha Tracer 9 του 2025 μοιάζουν ακραία πολύ σε εμφάνιση, τόσο στα φώτα, όσο και στο φαίρινγκ μπροστά, αλλά και σε άλλα σημεία όπως στο κουρμπαριστό ψαλίδι.

Το 703Τ έρχεται να προστεθεί στη νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα των Κινέζων που μαζί με το T αριθμεί μέχρι στιγμής τέσσερα μοντέλα που περιλαμβάνουν επιπλέον τα 703F (Adventure), 703RR (Supersport), και 703R (naked).

Κινητήρας

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ο προηγμένος τρικύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας της Zontes, με υψηλή σχέση συμπίεσης 13:1 και ανακοινώσιμη απόδοση 100,6 hp / 12.200 rpm και 7,59 kgm / 8.500 rpm. Η Zontes κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα και για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,07 δευτερόλεπτα.

703Τ

Όπως και οι άλλες μοτοσυκλέτες της σειράς 703 έτσι και η 703T έρχεται με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει χυτές ζάντες 17 ιντσών (ναι, κι ο μπροστινός 17 είναι και όχι 19), αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι, full-LED φώτα και DRL LED λαμπτήρες, ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, χούφτες, προστατευτικά κάγκελα, δυο δίσκους μπροστά στα φρένα με ακτινικές δαγκάνες, Riding Modes, Traction Control και δικάναλο ABS, USB θύρα φόρτισης, TFT έγχρωμη οθόνη με συνδεσιμότητα, σύστημα TPMS, κ.α.

Zontes 703T

Μένει να δούμε αν οι τρεις βαλίτσες περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η Zontes κάνει λόγο για βάρος του 703 στα μόλις 205 κιλά, που πιστεύουμε αφορά σε ζύγισμα χωρίς υγρά.

Ετικέτες

Suzuki GN125: 45 χρόνια μετά συνεχίζει ακάθεκτο στην Κολομβία!

Η μόνη αλλαγή αφορά στην προσθήκη ABS
Suzui GN125 ABS
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/7/2026

Παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με μονοκύλινδρο αερόψυκτο διβάλβιδο κινητήρα 124 κυβικών εκατοστών, ενώ παρέμεινε στην ευρωπαϊκή γκάμα της Suzuki τουλάχιστον ως το 2001, όταν και άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις τότε ολόφρεσκες προδιαγραφές Euro 1.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ωστόσο η Suzuki διατήρησε το GN125 στην παραγωγή και το διέθετε σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο όπου οι προδιαγραφές δεν είχαν προβλήματα με την τεχνολογία δεκαετίας ’80 που το χαρακτηρίζει.

Suzuki GN125

Στην Κολομβία το GN125 ανακοινώθηκε ως μοντέλο 2027, όπου η μοτοσυκλέτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τη μορφή που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα, φορά ακόμη και τις ίδιες χυτές ζάντες που είχε πριν δεκαετίες στην αγορά μας!

Τα μόνα στοιχεία που έχουν αλλάξει ουσιαστικά είναι τα αυτοκόλλητα γραφικά που επιχειρούν μια εκσυγχρονιστική νότα στις πλευρές του ρεζερβουάρ και των καπακιών κάτω από τη σέλα, καθώς και η προσθήκη μονοκάναλου συστήματος ABS – διότι προφανώς το ταμπούρο πίσω διατηρείται ως είχε.

Suzuki GN125

Διατιθέμενο σε τέσσερα χρώματα με ισχύ 11 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή 1 χιλιογραμμόμετρο στις 6.500 σ.α.λ. μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου για 116 υγρά κιλά.

Εξοπλίζεται με ηλεκτρική μίζα, οι τροχοί του έχουν διαστάσεις 18 ιντσών μπροστά και 16 πίσω, βάζοντας τον αναβάτη του στη σέλα με φιλικότατο ύψος 735 χιλιοστών από το έδαφος.

Suzuki GN125

Στην αγορά της Κολομβίας, όπου το Suzuki GN125 ABS συνεχίζει την πορεία του ως μοντέλο 2027, η λιανική του τιμή ανέρχεται σε 7.419.000 πέσος, ή περίπου 1.900 ευρώ (ισοτιμία 1/7/2026).

Ιστοσελίδα Suzuki GN125 ABS

Ετικέτες