EICMA 2024: Zontes 703T - Το αντί-Tracer έχει ακόμα και παραπλήσια φώτα με το Yamaha!

Τρικύλινδρο Crossover κορυφαία εξοπλισμένο, αναμένεται σύντομα στην Ευρώπη
Zontes 703T
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/11/2024

Δεν γνωρίζουμε το πώς κατάφεραν οι Κινέζοι να γνωρίζουν από πριν το ότι το νέο Yamaha Tracer θα έχει παραλληλόγραμμους προβολείς, και παρουσίασαν λίγους μήνες πριν το 703T με ίδιο στιλ στα φώτα. Εκτός κι αν έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, και οι Ιάπωνες... αντιγράφουν τους Κινέζους! Τελευταία εξέλιξη είναι η παρουσίαση της νέας Crossover μοτοσυκλέτας της Zontes στην EICMA 2024, ανοίγοντας έτσι τις δυνατότητές της για ευρωπαϊκή καριέρα. 

Όπως και να έχει, το Zontes 703T και το Yamaha Tracer 9 του 2025 μοιάζουν ακραία πολύ σε εμφάνιση, τόσο στα φώτα, όσο και στο φαίρινγκ μπροστά, αλλά και σε άλλα σημεία όπως στο κουρμπαριστό ψαλίδι.

Το 703Τ έρχεται να προστεθεί στη νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα των Κινέζων που μαζί με το T αριθμεί μέχρι στιγμής τέσσερα μοντέλα που περιλαμβάνουν επιπλέον τα 703F (Adventure), 703RR (Supersport), και 703R (naked).

Κινητήρας

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ο προηγμένος τρικύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας της Zontes, με υψηλή σχέση συμπίεσης 13:1 και ανακοινώσιμη απόδοση 100,6 hp / 12.200 rpm και 7,59 kgm / 8.500 rpm. Η Zontes κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα και για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,07 δευτερόλεπτα.

703Τ

Όπως και οι άλλες μοτοσυκλέτες της σειράς 703 έτσι και η 703T έρχεται με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει χυτές ζάντες 17 ιντσών (ναι, κι ο μπροστινός 17 είναι και όχι 19), αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι, full-LED φώτα και DRL LED λαμπτήρες, ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, χούφτες, προστατευτικά κάγκελα, δυο δίσκους μπροστά στα φρένα με ακτινικές δαγκάνες, Riding Modes, Traction Control και δικάναλο ABS, USB θύρα φόρτισης, TFT έγχρωμη οθόνη με συνδεσιμότητα, σύστημα TPMS, κ.α.

Zontes 703T

Μένει να δούμε αν οι τρεις βαλίτσες περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η Zontes κάνει λόγο για βάρος του 703 στα μόλις 205 κιλά, που πιστεύουμε αφορά σε ζύγισμα χωρίς υγρά.

Ετικέτες

KOVE 625X PRO: Η τιμή της στην Ελλάδα - Πότε θα βρίσκεται στη χώρα μας

Με εν σειρά δικύλινδρο 62 ίππων και πολύ πλούσιο εξοπλισμό - Στα 221 κιλά πλήρης υγρών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στην on/off γκάμα της KOVE που έρχεται να πλαισιώσει τα Maverick 510X και την σειρά 800X. Η μοτοσυκλέτα φέρει δικύλινδρο κινητήρα και έρχεται με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Η νέα μεσαία κινέζικη adventure φέρει δικύλινδρο κινητήρα 581 κυβικών με στρόφαλο 270 μοιρών που αποδίδει 62 ίππους στις 7.750 στροφές και 5,76 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές. Μάλιστα  πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα, που χρησιμοποιεί η Loncin/Voge στο DS625X και στο γυμνό 625R.

625X

Στον τομέα των αναρτήσεων βρίσκουμε πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι της Kayaba μπροστά με διάμετρο 43 mm και διαδρομή 180 mm και πίσω monoshock αμορτισέρ με μοχλικό με διαδρομή 230 mm που δέχεται ρυθμίσεις ως προς την συμπίεση και την επαναφορά.

Στον τομέα της πέδησης, η μοτοσυκλέτα φέρει ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Taisko με δύο δίσκους διαμέτρου 300 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με μονό δίσκο 240 mm πίσω.

625X

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 221 κιλά πλήρης υγρών, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να ορίζεται στα 21 λίτρα, το μεταξόνιο στα 1495 mm και το ύψος της σέλας στα 820 mm, ενώ οι τροχοί της είναι διαστάσεων 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει δύο riding modes (Sport και Eco), συμπλέκτη ολίσθησης, Traction Control, TPMS, keyless σύστημα, ραντάρ (ειδοποιεί τον αναβάτη για τα τυφλά σημεία και για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω), TFT οθόνη 6,75 ιντσών με δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας της και screen mirroring, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, προστατευτικά κάγκελα, χούφτες, ποδιά αλουμινίου, διπλό σταντ, LED φώτα και θύρα USB.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας έχει οριστεί στα 6.395 ευρώ και αναμένεται στην χώρα μας τον Ιούνιο σε δύο χρώματα (μαύρο και λευκό).

Ετικέτες