Honda CBR400RR - Πιο κοντά στην παραγωγή το τετρακύλινδρο SS

Κατοχύρωσε το όνομά του η ιαπωνική εταιρεία
Τετρακύλινδρο Honda CBR400RR
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/9/2024

Η αναβίωση της κατηγορίας των 4κύλινδρων SS400 βρίσκεται σε καλό δρόμο με τη Honda να ετοιμάζει τη δική της πρόταση όπως φαίνεται και από τις σχετικές πατέντες.

Δεν πάνε παρά μερικές ημέρες από τότε που σας γράψαμε πως η Honda ετοιμάζεται να παρουσιάσει 4κύλινδρο CBR400RR θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το κοινό, ειδικά στις ασιατικές αγορές, ενδιαφέρον που έχει βάλει και άλλες εταιρείες στο παιχνίδι, συγκεκριμένα τις Kawasaki, CFMOTO και KOVE. Τώρα η νέα κίνηση των Ιαπώνων δείχνει ότι οι ετοιμασίες μάλλον δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Honda CBR400RR έρχεται το 2025
Δεν θα ήταν άσχημα να δανειστεί η Honda κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το CBR400RR που κράτησε στην παραγωγή έως και το 2000

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως φυσικά και δεν μπορεί να απουσιάζει από μια κατηγορία που αναβιώνεται και η πρόσφατη κατοχύρωση του ονόματος "CBR400RR Four" δείχνει ότι η Honda όντως ετοιμάζει τη δική της 4κύλινδρη στα 400 κυβικά που δεν αποκλείεται να βασίζεται στο νέο CB400, το οποίο επίσης βρίσκεται σε... τροχιά παρουσίασης από την ιαπωνική εταιρεία.

Δείχνει επίσης ότι οι Ιάπωνες δεν θέλουν να δώσουν σε κανέναν άλλο κατασκευαστή την ευκαιρία να "δανειστεί" αυτό το όνομα με το "Four" να διαχωρίζει παράλληλα τη μελλοντική μοτοσυκλέτα από το δικύλινδρο 400άρι CBR που είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στην ιαπωνική αγορά.

Honda CBR400RR έρχεται το 2025

Αναμφίβολα αν κάτι θα είναι κοινό ανάμεσα στο γυμνό CB400 και το CBR400RR αυτό θα είναι το μοτέρ και από εκεί και έπειτα μένει να δούμε πόσο θέλει να το "τραβήξει", με την καλή έννοια η Honda αναφορικά με τις υπόλοιπες προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας της αλλά και την τιμή της. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόγονός της έφερε αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες της οικογένειας CBR.

Και οι δύο μοτοσυκλέτες δεν αποκλείεται να φέρουν προαιρετικά και το σύστημα E-Clutch της Honda που ταιριάζει ιδανικά με τα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός 4κύλινδρου, όπως είδαμε και κατά τη δοκιμή του CB650R που μπορείτε να διαβάσετε στο τρέχον τεύχος (#658 Σεπτέμβριος) του MOTO.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.