Husqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 - Από τους αγώνες στο γκαράζ σου - [VIDEO]

Με νέο πλαίσιο και προηγμένη τεχνολογία που δίνει την δυνατότητα παραμετροποίησης της μοτοσυκλέτας και καταγραφής δεδομένων τηλεμετρίας
motomagHusqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 – Από τους αγώνες στο γκαράζ σου – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/12/2023

Η Husqvarna Motorcycles παρουσίασε τη Rockstar Edition για τα MX μοντέλα της στα 250 και 450 κυβικά, με την έκδοση να αντλεί έμπνευση από την εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα της εταιρείας, με το FC 250 να επανέρχεται στο προσκήνιο για το 2024, δίπλα στο FC 450, ενώ και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία που είδαμε και στη Factory Edition των MX της KTM.

Λίγο πριν την παρουσίαση της Rockstar Edition της Husqvarna, η οποία ανήκει στο Pierer Group, είχαμε δει αυτήν της Factory Edition των SX-F της KTM, όπου γνωρίσαμε την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO). Μέσω της σύνδεσης της CUO με την εφαρμογή Ride Husqvarna Motorcycles, ο αναβάτης έχει στα χέρια του μία πληθώρα επιλογών. Επιλέγοντας την καρτέλα ENGINE, εμφανίζεται μία επιλογή από προκαθορισμένες χαρτογραφήσεις κινητήρα, που βασίζονται σε διαφορετικές συνθήκες πίστας, που μπορούν με εύκολο τρόπο να ενεργοποιηθούν, να ρυθμιστούν από τον αναβάτη και να αποθηκευτούν. Μέσω της μονάδας ο αναβάτης μπορεί ακόμα να προβεί σε όλες τις ρυθμίσεις που είδαμε για φρένο κινητήρα, Launch και Traction Control, αλλά και την ευαισθησία του Quickshifter -που λειτουργεί μόνο για τα ανεβάσματα.

Husqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 – Από τους αγώνες στο γκαράζ σου – [VIDEO]

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι XACT 48 χιλιοστών της WP και μονό αμορτισέρ της ίδιας σειράς να έχουν δεχτεί αλλαγές στο εσωτερικό τους για το 2024, γίνονται πιο εύκολες από ποτέ! Χρησιμοποιώντας τον “βοηθό” (assistant) για το SAG, μπορεί να φέρει τόσο τις αποσβέσεις όσο και την προφόρτιση ακριβώς στα μέτρα του, ανάλογα με το βάρος του, το επίπεδο ικανοτήτων του, αλλά και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κάθε ξεχωριστή πίστα. Μάλιστα, αν δεν ξέρεις πολλά για τις αναρτήσεις υπάρχουν και οδηγίες που κατηγοριοποιούνται σε τρεις διαφορετικές ομάδες, BASIC, ADVANCED και PRO. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς για την καλύτερη εκμετάλλευση των ικανοτήτων των αναρτήσεων, με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις και τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πίστα, το CUO σου προσφέρει συμβουλές ανάλογα με την ποιότητα του εδάφους που χωρίζονται σε SAND, SOFT, MEDIUM και HARD.

Το Pierer Group δεν άφησε τίποτα στην τύχη για της νέες MX μοτοσυκλέτες του, τόσο της KTM, όσο και της Husqvarna. Σε συνεργασία με την LitPro (εταιρεία που εξειδικεύεται σε συστήματα τηλεμετρίας), φέρνει μία ακόμα ενότητα ενσωματωμένη στο CUO με την ονομασία RIDER, για την οποία ωστόσο ο χρήστης καλείται να καταβάλει μία ετήσια συνδρομή ύψους 69,99€ (μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την χώρα στην οποία αγοράστηκε), μέσω Google Play Store ή Apple App Store, στην οποία περιλαμβάνεται και μία δοκιμαστική περίοδος τεσσάρων εβδομάδων. Πάμε να αναλύσουμε τι επιπλέον σου δίνει αυτή η συνδρομή.

Husqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 – Από τους αγώνες στο γκαράζ σου – [VIDEO]

Λοιπόν έχουμε και λέμε: την ταχύτητα που έχεις σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, την τελική αλλά και την μέση ωριαία ταχύτητα που κατάφερες, τα σημεία που ξεκινάς να φρενάρεις και πού αρχίζει η επιτάχυνση, ανάλυση δεδομένων του καλύτερου γύρου σου, πώς χρησιμοποίησες τις σχέσεις, στροφές κινητήρα, πόσο ανοίγεις το γκάζι, την θερμοκρασία του υγρού του ψυγείου σε βαθμούς Κελσίου, τη λειτουργία του Traction Control, την επιλεγμένη χαρτογράφηση, τις δυνάμεις G που ασκήθηκαν και πόση απόσταση διανύεις με σε κάθε άλμα. Δεν τελειώνουμε εδώ, καθώς με την προσθήκη μίας συσκευής παρακολούθησης των καρδιακών παλμών, τότε η λειτουργία RIDER σου δείχνει και πόσους παλμούς είχες κατά την διάρκεια της οδήγησης! Μιλάμε για παγκοσμίου επιπέδου τηλεμετρία, την οποία μάλιστα μπορείς να μοιραστείς με όλους τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή, ανταλλάσσοντας απόψεις μεταξύ σας για τα δεδομένα κάθε πίστας, αλλά και να βλέπεις χρόνους που έχουν κάνει άλλοι στην ίδια πίστα -σαν ηλεκτρονικό παιχνίδι. Εκτός αυτού, μπορείς και εσύ ο ίδιος να συγκρίνεις διαφορετικούς χρόνους για να δεις αν έχεις βελτιώσει την επίδοσή σου.

Για τη νέα χρονιά, το FC 250 Rockstar Edition επιστρέφει δίπλα στο FC 450, με τα δύο μοντέλα να έχουν δεχτεί αναβαθμίσεις στο πλαίσιο για μικρότερη ακαμψία, μειωμένο βάρος και καλύτερη κατανομή των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας, όλα με στόχο την βελτιωμένη πρόσφυση στις εξόδους των στροφών και τη μικρότερη σωματική κόπωση του αναβάτη. Αλλαγές έχει δεχθεί και το αλουμινένιο ψαλίδι με στόχο την αυξημένη ακαμψία και το χαμηλότερο βάρος, για καλύτερη συμπεριφορά της ανάρτησης, συνολικά.

Husqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 – Από τους αγώνες στο γκαράζ σου – [VIDEO]

Στη Rockstar Edition βρίσκουμε ακόμα αξεσουάρ, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί στους αγώνες. Έτσι οι τροχοί και οι τιμονόπλακες έρχονται από την σειρά Factory Racing, μαζί με το τελικό FMF Racing Factory 4.1. Τα γραφικά που αντλούν την έμπνευσή τους από την εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna, που παρουσιάστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, ολοκληρώνουν την αγωνιστική χροιά της Rockstar Edition.

Δίπλα από τα μοντέλα του 2024 θα υπάρχει και μία σειρά από ρουχισμό και εξοπλισμό αναβάτη, βασισμένη στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας. Έτσι, με τη συλλογή Replica Team η Husqvarna προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία εργοστασιακού αναβάτη, τόσο με χρώματα της Rockstar Edition, όσο και με τον ρουχισμό που δίνει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ντυθούν στα χρώματα της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Husqvarna FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024 – Από τους αγώνες στο γκαράζ σου – [VIDEO]

Τα κυριότερα σημεία των FC 250 & FC 450 Rockstar Edition 2024:

  • Νέα Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO) και GPS που σου επιτρέπουν την πλήρη παραμετροποίηση των χαρτογραφήσεων του κινητήρα και λεπτομερή ανάλυση της απόδοσή σου στην πίστα.
  • Νέα γραφικά Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, που έχουν δεχτεί κατάλληλη επεξεργασία για αντοχή στον χρόνο και τις πτώσεις
  • Ανανεωμένο ατσάλινο χρωμιομολυβδαινιούχο πλαίσιο και του συνδέσμου του πίσω αμορτισέρ για μειωμένη ακαμψία και αυξημένη ευελιξία στις στροφές, με γνώμονα την μικρότερη σωματική κόπωση του αναβάτη.
  • Ανανεωμένα πλαστικά με βελτιωμένη εργονομία για καλύτερη επαφή του αναβάτη με την μοτοσυκλέτα.
  • Βελτιώσεις στη λειτουργία των αναρτήσεων, με στόχο την καλύτερη συνεργασία με το νέο πλαίσιο
  • Αναθεωρημένο σημείο έδρασης του αλουμινένιου ψαλιδιού που προσφέρει την κατάλληλη ακαμψία, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος
  • Quickshifter για ανεβάσματα
  • Τρόμπα υδραυλικού συμπλέκτη και σύστημα πέδησης από την Brembo
  • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο, κατασκευασμένο με στόχο την παροχή της σωστής ακαμψίας και την αντοχή στον χρόνο και τις πτώσεις
  • Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι WP XACT 48 χιλιοστών με τεχνολογία AER για πιο προοδευτική λειτουργία στα τελευταία χιλιοστά της διαδρομής, ώστε να μην τερματίζει εύκολα
  • Μονό αμορτισέρ WP XACT πίσω με το έμβολο να έχει υποστεί κατεργασία CFD για καλύτερη ροή του λαδιού, ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται χωρίς εργαλεία
  • Πολυλειτουργικός διακόπτης για την αλλαγή χαρτογράφησης, που φιλοξενείς επίσης τα κουμπιά για την λειτουργία των Quickshifter, Traction Control και Launch Control
  • Σιγαστήρας FMF Racing Factory 4.1
  • Factory Racing τιμονόπλακες με CNC κατεργασία και δυνατότητα ρύθμισης του offset (20-22 χιλιοστά)
  • Τροχοί EXCEL Takasago με ανωδιωμένα μαύρα έκκεντρα από την σειρά Factory Racing
  • Ποδιά από 2K Carbon για αυξημένη αντοχή και προστασία του κινητήρα
  • Κάλυμμα μπροστινού δίσκου από 2K Carbon για επιπλέον προστασία
  • Συσκευή holeshot Factory Racing στον βασικό εξοπλισμό
  • Μαλακά grips ODI lock-on σε γκρι χρώμα, για αυξημένη άνεση
  • Αντιολισθητική σέλα GUTS Factory
  • Τιμόνι και μαξιλαράκι τιμονιού ProTaper
  • Ελαφριά μπαταρία ιόντων-λιθίου ισχύος 2.0 Ah για την εκκίνηση με μίζα

Τα FC 250 και FC 450 Rockstar Editions 2024 θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2023, μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών της Husqvarna Motorcycles. Η διαθεσιμότητα, ωστόσο, μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή αλλά και την τιμή των μοτοσυκλετών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε και για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει για την απόκτηση MX και όχι μόνο μοτοσυκλετών που ανήκουν στο Pierer Group (ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS).

Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες