Husqvarna - Κατέκτησε την 3η θέση στο Hellas Rally και το γιορτάζει με μείωση τιμής Norden 901

Η rally μοτοσυκλέτα της εταιρείας τώρα ακόμα πιο προσιτή
Husqvarna Norden νέα τιμή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Στο Hellas Rally 2024, η Husqvarna 901 Norden απάντησε με τον πιο εμφατικό τρόπο στην πρόκληση να αποδείξει πως μπορεί να δώσει πολλά, ζητώντας λίγα. Μια Adventure μοτοσυκλέτα άριστη για καθημερινή οδήγηση, ταξιδιωτική χρήση αλλά και όπως είδαμε και από την επίδοση του Κίμωνα Καράμπελα με τη μοτοσυκλέτα της Πετρόπουλος Α.Ε. στο μεγάλο ελληνικό ράλι, ικανή να ανέβει στο βάθρο ενός 7ημερου Off-Road αγώνα αντοχής, δίπλα σε εργοστασιακούς "παγκόσμιους" αναβάτες!

Η Norden 901 διαθέτει κορυφαίο βασικό εξοπλισμό στην κατηγορία της, που περιλαμβάνει Bosch Cornering ABS και Traction Control, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP APEX με διαδρομές 220mm εμπρός και 215m πίσω, τέσσερα riding modes (Street, Rain, Offroad, optional Explorer), Easy Shift για εύκολες αλλαγές δίχως συμπλέκτη, μονόδρομο συμπλέκτη και tubeless τροχούς με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR.

Κίμωνας Καράμπελας

Το ρεζερβουάρ των 19lt σε συνδυασμό με την εξαιρετική διαχείριση καυσίμου του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 889 cc με 105 ίππους και 10,2 kgm ροπής επιτρέπουν αυτονομία έως 400km! Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με μια HUSQVARNA 901 NORDEN.

Τώρα με τη νέα τιμή των €14.690 (2.000 ευρώ κάτω από προηγουμένως!), την επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης έως τέσσερα χρόνια, την δωρεάν οδική βοήθεια Mobility Service αλλά και τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα HUSQVARNA Finance σε συνεργασία με την Santander Consumer Services πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην αποκτήσετε μια HUSQVARNA 901 NORDEN.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο δίκτυο συνεργατών HUSQVARNA.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες