Husqvarna - Κατέκτησε την 3η θέση στο Hellas Rally και το γιορτάζει με μείωση τιμής Norden 901

Η rally μοτοσυκλέτα της εταιρείας τώρα ακόμα πιο προσιτή
Husqvarna Norden νέα τιμή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Στο Hellas Rally 2024, η Husqvarna 901 Norden απάντησε με τον πιο εμφατικό τρόπο στην πρόκληση να αποδείξει πως μπορεί να δώσει πολλά, ζητώντας λίγα. Μια Adventure μοτοσυκλέτα άριστη για καθημερινή οδήγηση, ταξιδιωτική χρήση αλλά και όπως είδαμε και από την επίδοση του Κίμωνα Καράμπελα με τη μοτοσυκλέτα της Πετρόπουλος Α.Ε. στο μεγάλο ελληνικό ράλι, ικανή να ανέβει στο βάθρο ενός 7ημερου Off-Road αγώνα αντοχής, δίπλα σε εργοστασιακούς "παγκόσμιους" αναβάτες!

Η Norden 901 διαθέτει κορυφαίο βασικό εξοπλισμό στην κατηγορία της, που περιλαμβάνει Bosch Cornering ABS και Traction Control, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP APEX με διαδρομές 220mm εμπρός και 215m πίσω, τέσσερα riding modes (Street, Rain, Offroad, optional Explorer), Easy Shift για εύκολες αλλαγές δίχως συμπλέκτη, μονόδρομο συμπλέκτη και tubeless τροχούς με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR.

Κίμωνας Καράμπελας

Το ρεζερβουάρ των 19lt σε συνδυασμό με την εξαιρετική διαχείριση καυσίμου του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 889 cc με 105 ίππους και 10,2 kgm ροπής επιτρέπουν αυτονομία έως 400km! Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με μια HUSQVARNA 901 NORDEN.

Τώρα με τη νέα τιμή των €14.690 (2.000 ευρώ κάτω από προηγουμένως!), την επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης έως τέσσερα χρόνια, την δωρεάν οδική βοήθεια Mobility Service αλλά και τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα HUSQVARNA Finance σε συνεργασία με την Santander Consumer Services πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην αποκτήσετε μια HUSQVARNA 901 NORDEN.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο δίκτυο συνεργατών HUSQVARNA.

Ετικέτες

Ducati Multistrada V4 RS 2026: Αντίπαλος BMW M1000XR με 180 άλογα και 17άρηδες!

Μια sport-touring με όρθια θέση οδήγησης
Νέο Ducati Multistrada V4 RS: Αντίπαλος του M1000XR της BMW με 180 άλογα και 17άριδες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/9/2025

Μαζί με την νέα έκδοση της Diavel V4 RS που στα χέρια του Marc Marquez έγινε η μοτοσυκλέτα με την καλύτερη επιτάχυνση στην γκάμα της Ducati, οι Ιταλοί έφεραν και την έκδοση RS, την πανάκριβη και εξειδικευμένη για επιδόσεις, έκδοση της Multistrada V4.

Ξεχωρίζει η απόδοση των 180 ίππων από τον ξηροκάμπανο κινητήρα με Akrapovic τελικό και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις που έχουν γίνει στην πιο φορτωμένη από ηλεκτρονικά μοτοσυκλέτα της ευρύτερης κατηγορίας. Θα πρέπει φυσικά να βάλουμε και τις Adventure εδώ γιατί οι υπόλοιπες εκδόσεις της Multistrada V4 2025, έχουν τον ίδιο αριθμό αισθητήρων, ένα εξαιρετικά υψηλό νούμερο: 70 αισθητήρες με μερικούς από αυτούς να είναι διπλοί για ακρίβεια μετρήσεων αλλά και ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης!

Από εκεί και πέρα εκτεταμένες αλλαγές σε λεπτομέρειες φροντίζουν ώστε η RS να δικαιολογεί την υψηλή τιμή της και το γεγονός πως όλες όσες παραχθούν θα είναι αριθμημένες. Μία από αυτές, είναι η αντικατάσταση του πίσω μέρους του φαίρινγκ με νέο που βασίζεται σε πιο ακριβό πολυμερές και βιδώνει στο υποπλαίσιο από τιτάνιο, εξασφαλίζοντας μείωση 2 κιλών συγκριτικά με την επίσης, φτιαγμένη για τον δρόμο, Multistrada Pikes Peak. Αυτή την στιγμή το υποπλαίσιο τιτανίου είναι μία μοναδική περίπτωση στην κατηγορία -ξανά με την ευρύτερη έννοια εδώ- που έχει επίσης μελετηθεί σε πλάτος για να μπορεί να μπει κεντρική βαλίτσα. Πιστεύουμε βέβαια πως αυτό είναι ένα έγκλημα για μία RS, να καταλήξει να κάνει διαδρομές ρουτίνας ή να ταξιδεύει με κεντρική βαλίτσα, αντί ενός σακιδίου με τα απολύτως απαραίτητα που δεν θα επηρεάζει τόσο πολύ το κέντρο βάρους και δεν θα δημιουργεί ζητήματα σταθεροποίησης στα πολλά χιλιόμετρα.

Η νέα Diavel V4 RS γράφει το ρεκόρ επιτάχυνσης για Ducati με 0-100 χαω σε 2.52 δευτερόλεπτα

Μία σειρά από περιφερειακά έχουν δώσει την θέση τους σε κάρμπον εξαρτήματα, το φτερό εμπρός, οι χούφτες, οι ανακλαστήρες απαγωγής θερμότητας, καλύμματα στις δισκόπλακες είναι τα βασικότερα. Μάλιστα πίσω τοποθέτησαν μεγαλύτερη δίσκο στα 280mm για να ανταποκριθεί στον υψηλότερο ρυθμό που μπορεί να υποστηρίξει η RS. Έχουμε νέους σφυρίλατους 17άριδες τροχούς και μπαταρία λιθίου.

Νέο Ducati Multistrada V4 RS: Αντίπαλος του M1000XR της BMW με 180 άλογα και 17άριδες!

Φυσικά στο κομμάτι των αναρτήσεων έχουμε τις εξαιρετικές ημι-ενεργητικές Öhlins Smart EC 2.0, οι οποίες όμως τρέχουν σε τελείως νέες ρυθμίσεις. Αυτό είναι και ένα από τα ακριβότερα σημεία στο κόστος που είχε η Ducati στην εξέλιξη της RS. Πέρα από τις carbon λεπτομέρειες, η βελτίωση των αλγορίθμων των αναρτήσεων απαιτούσε τον πλέον λεπτομερή σχεδιασμό και χρόνο.

Διότι να θυμίσουμε πως οι Multistrada V4 έχουν πλέον το πακέτο DVO (Ducati Vehicle Observer) που ουσιαστικά προσπαθεί να φέρει την νοοτροπία της παρακολούθησης της τηλεμετρίας που χρησιμοποιούν στα MotoGP στην καθημερινότητα. Συλλέκτης τώρα των πληροφοριών της τηλεμετρίας δεν είναι μία ομάδα μηχανικών μπροστά σε laptop αλλά οι μονάδες της Bosch που θα πρέπει να αποφασίσουν για το πώς θα κατευθύνουν τις αναρτήσεις στο επόμενο κλάσμα του δευτερολέπτου και για αυτό κάθε αλλαγή στο πρόγραμμα των αναρτήσεων είναι μία πολύ ακριβή διαδικασία. Γιατί εξαπλώνεται και επηρεάζει το σύνολο του DVO.

Η RS, όπως και οι υπόλοιπες Multistrada, καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών και οι παραδόσεις των πρώτων μοτοσυκλετών, όπως και της Diavel V4 RS θα γίνουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο για τους λίγους τυχερούς που μπορούν να την αποκτήσουν.