EICMA 2024: Η Husqvarna Norden 901 του Κίμωνα Καράμπελα στο σαλόνι του Μιλάνου

Η αγωνιστικά προετοιμασμένη μοτοσυκλέτα της Πέτρος Πετρόπουλος που τερμάτισε στην 3η θέση του Hellas Rally 2024
Husqvarna Norden 901 rally bike
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/11/2024

Στο μεγαλύτερο σαλόνι μοτοσυκλέτας του κόσμου βρέθηκε το αγωνιστικά προετοιμασμένο από την ελληνική Aurora Rally, Husqvarna Norden 901 του Κίμωνα Καράμπελα με το οποίο ο συντάκτης του ΜΟΤΟ και Πανελλήνιος Πρωταθλητής Enduro ανταγωνίστηκε τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia στο Hellas Rally 2024, τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση της κατηγορίας των μεγάλων δικύλινδρων μοτοσυκλετών.

Θυμίζουμε πως το Hellas Rally Raid 2024, ένας εξαιρετικά δημοφιλής και άψογα οργανωμένος αγώνας Rally που προσελκύει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς αναβάτες ως μέρος της προετοιμασίας τους για το Rally Dakar, ήταν το σημείο που επέλεξε η ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ να παρουσιάσει το Husqvarna 901 Norden Rally Project.

Ο συντάκτης του περιοδικού MOTO και πολυπρωταθλητής Enduro, Κίμων Καράμπελας (#620), δήλωσε για πρώτη φορά το παρόν σε αγώνα rally, καβάλα στο Husqvaran 901 Norden Rally Project, καταφέρνοντας στην παρθενική του εμφάνιση να πλασαριστεί στην 3η θέση της κατηγορίας του, Μ6, πίσω από τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia. Παράλληλα, βρέθηκε στην 12η της γενικής κατάταξης, προκαλώντας θετικά σχόλια και τραβώντας τα βλέμματα με την οδήγησή του, αλλά και το αξιοσημείωτο κατόρθωμά του.

Husqvarna Norden 901 rally

Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις του Rally Project ήρθαν από τον τομέα των Technical Accessories της Husqvarna, με το πύργο για το roadbook να κατασκευάζεται από την Aurora Rally Equipment. Η DNA ήταν υπεύθυνη για το φίλτρο αέρα, μία εταιρεία με μπόλικη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στο Rally Dakar 2023 με δική της μοτοσυκλέτα στα χέρια του Βασίλη Μπούδρου, που κατάφερε να τερματίσει για δεύτερη φορά στον σκληρότερο αγώνα του κόσμου.

Τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας που προετοίμασε η Aurora ήταν της Mitas, ενώ οι Αφοι Θεοχάρη φρόντισαν για την αναβαθμισμένη αντλία νερού. Ο έλεγχος και η συντήρηση της μοτοσυκλέτας, που σε συνθήκες όπως αυτές του Hellas Rally Raid είναι καθημερινή, με την ομάδα Enduro Greece του Βασίλη Μπούδρου να έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό κομμάτι. Από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους να καταφέρει κάτι τέτοιο με επιτυχία, καθώς ο Βασίλης Μπούδρος εκτός από τους δύο τερματισμούς στο Rally Dakar, που και οι δύο έχουν γίνει με μοτοσυκλέτα της Husqvarna, έχει μεγάλη εμπειρία και στην υποστήριξη αναβατών στο Hellas Rally.

Husqvarna Norden 901 rally

Με αυτόν τον τρόπο, η ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ θέλησε να δείξει ότι το 901 Norden μπορεί να εκπληρώσει πολλαπλούς ρόλους, χωρίς να δυσκολεύει ή να απαιτεί πολλά από τον αναβάτη της. Είτε θέλεις να κάνεις μία χαλαρή βόλτα, είτε ένα ταξίδι, είτε να συμμετάσχεις σε κάποιο rally, το 901 Norden έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλους τους παραπάνω ρόλους με απόλυτη επιτυχία, αν φυσικά προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελευταίο και πιο απαιτητικό ρόλο...

Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε βενζινάδικο που είχε ξανά πιαστεί για πειραγμένους μετρητές

Για ακόμη μία φορά σφάλμα σε συστήματα μέτρησης καυσίμων εντόπισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης
antlia
Από το

motomag

2/1/2026

Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο καυσίμων στα Άνω Λιόσια, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε ότι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους οδηγούς ανακαλύπτοντας σφάλματα στους μετρητές καυσίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 1615698/29-12-2025 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά εκατόν πενήντα χιλιάδων  ευρώ (150.000,00€)  στην εταιρεία  «ΒΣ ΟΙΛ Ε.Ε. ή VS OIL Ε.Ε.», στα Άνω Λιόσια, διότι κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής-Δ/νση Ανάπτυξης Κ.Τ. Αθηνών σε συνεργασία με κλιμάκια ελέγχων  της  Ασφάλειας Αττικής, της ΑΑΔΕ/ΕΛΥΤ και της Δ.Α.Ο.Ε. διαπίστωσαν καταδολίευση των συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Ν. 4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων “τρώει” πρόστιμο για σφάλμα στους μετρητές καυσίμων, καθώς τον Σεπτέμβριο του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών από αθέμιτες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.