Italjet Dragster 700 Twin - Τα κυβικά αυγάτισαν, οι παραγγελίες ξεκινούν

Το κτηνώδες sport μοντέλο των Ιταλών έρχεται σύντομα κοντά μας
Italjet Dragster 700 Twin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2024

Το ταξίδι ξεκίνησε με την παρουσίαση του 500GP στην EICMA, το οποίο εξελίχθηκε στο 559 Twin, και τώρα ανεβάζει ταχύτητα για να φτάσει τα 700 κυβικά από έναν δικύλινδρο κινητήρα! Θα το λέγατε scooter; Οι Ιταλοί πάντως το αποκαλούν "μοτοσυκλέτα", και σύντομα περιμένουμε αποκαλύψεις.

Η Italjet αναφέρει πως ο λόγος που ανέβασε τον κυβισμό του μεγάλου επερχόμενου Dragster scooter της ήταν πως μετά από εκτεταμένες δοκιμές του 559 Twin, η εταιρεία αποφάσισε πως τα κυβικά... δεν ήταν αρκετά, και χρειαζόταν αύξηση για να έρθουν οι επιδόσεις εκεί που ήθελαν οι Ιταλοί.

Παρόλο τώρα που το εργοστάσιο δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον κινητήρα πέρα από τον κυβισμό και τον αριθμό των κυλίνδρων του, η Italjet ανοίγει τις προ-παραγγελίες του hyper-scooter της από την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 16.00 ώρα Ιταλίας, ήτοι 17.00 ώρα Ελλάδας. Σημειώστε πως οι προ-παραγγελίες αφορούν σε μια πρώτη έκδοση περιορισμένης παραγωγής με το όνομα Dragster 700 Twin Factory Limited Edition, για την οποία μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Η Italjet αναφέρει πως στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύπτει σταδιακά διάφορα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της.

Dragster 559 Twin

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη μορφή του, το 559 Twin φορούσε κινητήρα 550 κ.εκ. από μοτοσυκλέτα αγνώστου προέλευσης με 6τάχυτο κιβώτιο και με μανέτα συμπλέκτη. Η εμφάνιση του δικύλινδρου Dragster εμπνέεται από Superbike μοτοσυκλέτα, κομπλέ με αεροδυναμικά φτερά, διαθέτοντας πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως το πλαίσιο και το υποπλαίσιο σε διάταξη χωροδικτύωμα, φαλτσοκομμένα τελικά εξατμίσεων, καρίνα, και ζάντες 15 ιντσών με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Diablo. Το ανεστραμμένο πιρούνι στην έκδοση της EICMA είχε κτηνώδη διάμετρο 48 mm, ενώ πίσω υπήρχε μονό αμορτισέρ παράκεντρα τοποθετημένο. Στην πέδηση το 559 Twin φόραγε δυο δίσκους 270 mm μπροστά με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, έχοντας έναν ακόμα δίσκο 230 mm πίσω. Το μεταξόνιο είχε ανακοινωθεί στα 1.542 mm, το ύψος σέλας στα 795 mm, η χωρητικότητα ρεζερβουάρ στα 16 λίτρα, και το κενό βάρος στα 180 κιλά. Σημειώστε τέλος πως η Italjet σχεδίαζε να κυκλοφορήσει και Α2 έκδοση με 48 hp.

Περιμένουμε τώρα να δούμε περισσότερες πληροφορίες, ποια στοιχεία και χαρακτηριστικά θα παραμείνουν ίδια με του 559 και ποια θα αλλάξουν.

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.